Málaga in 2017

Home / Blog / Málaga in 2017

 

Málaga heeft ook in 2017 weer volop te bieden. Jaarlijkse evenementen, mooie tradities vele andere bijzondere activiteiten staan op de kalender. Kortom genoeg redenen om Málaga in 2017 te bezoeken 😉

 

WINTER

Driekoningen

Met Driekoningen op 6 januari komen de feestdagen in Spanje ten einde. De avond ervoor gaan de Driekoningen in een kleurrijke optocht door de Málaga stad. Vooral de kleinste Malagueños een belevenis, maar ook als buitenstaander een mooie traditie om eens mee te maken.

Drie koningen Malaga

Winteruitverkoop

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

Carnaval 

Carnaval de Málaga heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op zondag 19 februari kun je in de avonduren genieten van een mooie parade

Carnaval Malaga

 

VOORJAAR

Filmfestival Málaga

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse_ bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival (van 17 maart – 26 maart 2017) zijn er tal van activiteiten in de stad.

Semana Santa

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa door de straten van Málaga. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities. Semana Santa is dit jaar van 9 tot en met 16 april.

semana-santa-malaga-4

Noche en Blanco

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht (van zaterdag op zondag) komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn. Noche en blanco Málaga begint dit jaar op zaterdagavond 20 mei.

 

ZOMER

Noche de San Juan

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

Noche San Juan Malaga

Zomer uitverkoop

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

Virgen del Carmen

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

Feria de Málaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad. Feria de Málaga is dit jaar zeer waarschijnlijk van 12 tot en met 19 augustus (onder voorbehoud).

Feria optocht paarden koetsen

 

NAJAAR

Dia de la Victoria

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren. Meer over ‘Dia de la Victoria’

Processie la Victoria Malaga

Wereld toerismedag

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op woensdag 27 september.

Kerstverlichting

Richting het einde van het jaar komt Málaga al in kerstsferen. Meestal vanaf het laatste weekend van november gaan de duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

 

Nieuw dit jaar

Museo de Málaga

Het museum van Málaga is eind 2016 geopend en zal waarschijnlijk één van de grote publiekstrekkers worden in 2017. In het gerestaureerde douanegebouw komen 2 musea samen; het museum voor schone kunsten en het archeologisch museum. Dit museum is absoluut een aanrader om te bezoeken. Meer over Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Gran Hotel Miramar

Dit hotel mag zich met 5 sterren vanaf januari 2017 het meest luxueuze hotel van Málaga noemen. Het imposante hotelgebouw was ooit een hospitaal tijdens de burgeroorlog en werd vervolgens hotel Miramar. Gran Hotel Miramar is in Málaga stad één van de weinige hotels die je vrijwel direct aan het strand kunt vinden.
Meer strandhotels in Málaga

Hotel aan het strand Malaga

Blijf op de hoogte

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke activiteiten in Málaga en regelmatig opent er wel een nieuwe bar of goed restaurant. Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle (nieuwe) tips.

TIP! Wil je alvast inspiratie opdoen voor je stedentrip?

Bestel dan hier onze handige Málaga reisgids.

 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken