Programma Semana Santa Malaga 2017

Home / Blog / Programma Semana Santa Malaga 2017

 

Het programma van Semana Santa Málaga 2017 is bekend. Van 9 tot en met 16 april gaan er dagelijks vele indrukwekkende processies door de straten van Málaga.

We zijn bezig om een handig overzicht van het programma te maken. Een Semana Santa gids die je makkelijk mee kunt nemen. Hieronder lees je er meer over.

 

Routes processies Semana Santa Málaga

Hoewel alle processies een eigen route hebben, komen ze uiteindelijk allemaal uit op Alameda Principal.

Semana Santa Malaga routes processies

Vanaf Alameda Principal (A) gaat de vaste route verder door de grote winkelstraat Calle Marqués de Larios. Alle processies passeren de tribune op Plaza de la Constitucion (B). Hierna vervolgen alle processies hun eigen route. Een aantal processies passeren ook bij de kathedraal (C).

Teveel drukte op de bekende punten? Vlak voor of na de vaste route kan het soms net wat rustiger zijn.

 

Programma Semana Santa Málaga 2017

Binnenkort vind je hier het volledige programma.

Semana Santa 2017 | 9 april tm. 16 april

Tip! Ontvang een bericht zodra onze GRATIS digitale Semana Santa gids 2017 gereed is om te downloaden (programma, routes en tips).
>>> Meld je nu hier aan <<<

 

 

Handige Semana Santa gids

Tijdens de heilige week voor Pasen zijn er ruim 40 processies in Málaga te zien.

Naast bovenstaand overzicht hebben we alle processies ook in een printbaar schema gezet. Het Semana Santa programma inclusief vertrekpunten en de verwachte tijden op vaste punten van de route.

Deze beknopte Semana Santa gids kun je hier binnenkort gratis downloaden als pdf. Handig om te printen en mee te nemen!

 

Semana Santa Málaga goed om te weten

Tijdens Semana Santa zijn er in Málaga ontzettend veel mensen op de been. Het is de drukste tijd van het jaar voor de stad.

Programma Semana Santa Málaga

Met de auto naar Málaga tijdens Semana Santa?

Overweeg de mogelijkheden om Málaga per openbaar vervoer te bereiken. Tijdens Semana Santa is het niet aan te raden om met de auto het centrum in te rijden.

Uiteraard kun je altijd proberen om dichtbij het centrum te parkeren, maar wellicht is parkeren buiten het centrum een betere optie. Bijvoorbeeld bij het grote winkelcentrum Plaza Mayor. Vanaf hier kun je iedere 30 minuten een trein (C1) naar Málaga centrum nemen.

 

Zitplaatsen

De grote hoeveelheid stoeltjes in de straten zien er wellicht aanlokkelijk uit, maar deze zijn grotendeels gereserveerd voor mensen uit Málaga.

 

Bij regen

Bij regen vertrekken processies (alleen indien mogelijk) met vertraging op dezelfde dag. In verband met de waardevolle beelden en tronen kunnen processies ook afgelast worden, uiteraard tot groot verdriet van alle betrokkenen.

 

Beleef de Semana Santa in Málaga

Tijdens Semana Santa kun je de emotie en de beleving tijdens de processies voelen. Kijk hoe de Spanjaarden zich gedragen tijdens de processies. Volg aanwijzingen op (zoals bij het oversteken tussen de processies door).

Tot slot, geniet van de indrukwekkende processies!

 

Deel je Semana Santa foto’s #beleefmalaga

Semana Santa Malaga

Heb je mooie foto’s van Semana Santa gemaakt? Deel ze via social media met de hashtag #beleefmalaga Wellicht plaatsen we jouw foto!

Foto’s: Gerard van de Werken – Beleef Málaga

Aan de informatie in het programma kunnen geen rechten worden ontleend.
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *