Semana Santa Malaga woensdag
 

Welke processies in Málaga op woensdag?

Welke processies zijn er te zien op woensdag tijdens de Semana Santa in Málaga? Op deze pagina vind je het ‘spoorboekje’ en tips voor Miercoles Santo ofwel Heilige woensdag.

Op woensdag tijdens de Semana Santa trekken 7 processies door de straten van Málaga.

De eerste processie begint woensdag om 15:30 uur. De laatste processie eindigt in de nacht van woensdag op donderdag om 3:30 uur.

Let op! Op deze pagina staan nu nog de tijden van 2023.

In de weken voor Semanan Santa zijn de tijden bekend voor 2024.

Vraag nu alvast de gratis Semana Santa gids 2024 aan. Dan houden we je op de hoogte.

Waar zijn de processies in Málaga op woensdag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

In het tijdschema van de woensdag in Málaga zie je per half uur in welke straat of op welk plein een processie te zien is.

Routes

Alle processies komen via een eigen route naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum. Na dit officiële deel lopen ze verschillende routes terug naar hun eigen broederschapshuis/kerk.

Download hier het tijdschema voor woensdag

Let op! Bij regen kan het programma of de route wijzigingen.

 

Tips voor de processies op woensdag in Málaga (Miercoles Santo)

Onze tips voor de processies op Miercoles Santo (woensdag) in Málaga.

El Rocio, vrijlating gevangene en zegening

‘Liberación del Preso’ ofwel vrijlating van een gevangene. Tijdens de processie van El Rocio krijgt een gevangene op het plein Plaza del Obispo voor de Kathedraal zijn vrijheid terug (processie komt rond 20.00 uur aan).

Een mooi moment is wanneer alle broeders van de broederschap knielen. Het Christusbeeld El Rico slaat met zijn hand een kruisbeweging en geeft de aanwezigen zijn zegen.

 

Paloma, één van de zwaarste tronen in Málaga

Dit is één van de zwaarste tronen in Málaga. De broederschap Paloma is vernoemd naar een duif. Je ziet een duif op de hand van de Maagd. Het verhaal gaat dat in 1925 een echte duif op de hand van de Maagd zat en hier de hele processies bleef zitten. Onderweg laten mensen duiven los bij het passeren van La Paloma.

Video: Ook bij vertrek zie je duiven

 

Fusionados, 4 tronen!

De meeste processies gaan met 1 of 2 tronen door de straten, Bij Fusionades zie je er 4 achter elkaar. Een mooie plek om dit te zien is de straat Carretería. Verwachting is dat ze hier rond 23:00 uur passeren.

 

Mediadora, een symbool van Málaga in de hand

In de hand van de De Maagd kun je een bootje ontdekken. Dit is een zogenaamde ‘jabega’. Het is herkenbaar voor wie Málaga kent. Je ziet deze boten met name op de stranden van de oude visserswijken Pedregalejo en El Palo liggen.

 

Durf te ‘dwalen’ (alle dagen)

Langs de officiële route kan het lastig zijn om een goede plek te bemachtigen. De stoelen zijn gereserveerd, dus ga daar niet zomaar zitten.

Ons advies, durf te dwalen door de stad. Neem het tijdschema met de straten erbij en loop rond. Zo zie je processies op verschillende plaatsen in de stad. Dit is veelal leuker dat een hele dag op één punt blijven staan.

 

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *