Málaga in Februari, wat is er allemaal te doen?

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in Februari, wat is er allemaal te doen?

 

Ga je Málaga in de maand februari bezoeken? Leuk! Misschien verwacht je in de winter wat minder activiteiten, maar ook in deze periode is er genoeg te doen in Málaga. Ter inspiratie hebben we een aantal hoogtepunten voor je bij elkaar gezocht.

Speciale dag in februari

Woensdag 28 februari

Día de Andalucia

In 1980 werd op deze dag (via een referendum) besloten tot de onafhankelijkheid van de autonome deelstaat Andalusië. Veel plaatsen en steden organiseren activiteiten op deze dag. Musea zijn veelal gratis toegankelijk op 28 februari.

Goed om te weten! De meeste bars en restaurants zijn open, maar winkels zijn gesloten op deze dag.

 

Maandelijkse (straat)markten Málaga

Vrijdag 2 februari

Red Friday – La Térmica

Malaga reisgids activiteiten Malaga

Iedere eerste vrijdag van de maand is het ‘Red Friday’ bij La Termica. Grote publiekstrekker is de gezellige retromarkt met vintage items. Het industriële pand La Termica staat net buiten het centrum. Tijdens de Red Friday’s zijn er allerlei activiteiten zoals muziek, dj’s, gastronomische punten (foodtrucks) en korte films. Loop het gebouw zeker even binnen, er is vrijwel altijd gratis een verrassende expositie te zien.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus 16 vanaf Alameda Principal / huurfiets)
tijd: van 19:00 uur – 00.30 uur

 

Zondag 11 februari en 25 februari

Málagueta4Market

Een gezellige markt aan het strand van La Malagueta. Met kleding, vintage- en ambachtelijke producten.

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta
tijd: tussen 10:00 en 18:00 uur

 

zondag 25 februari

La Plaza Merced Market

Markt Malaga

Rondom de ‘naald’ op Plaza de la Merced vind je ambachtelijke producten, sieraden en allerlei grappige producten.

waar: Plaza de la Merced
tijd: tussen 10:00 en 19:00 uur

Tip! Kijk bij slecht weer altijd even op de website van de betreffende markt of deze door gaat.

 

Evenementen

3 – 11 febrauri

Carnaval de Málaga

Carnaval Malaga - optocht

Een kleurrijk en galant feest, zo kun je carnaval in Málaga wel noemen. Met muziek en sketches nemen groepen de plaatselijke- en landelijke politiek op de hak. Tijdens carnaval zijn er verschillende activiteiten in het centrum. Op zondag 3 februari is de grote optocht (aanvang 17.00 uur). Deze dagen staat er op Plaza de la Constitución een podium. Hier zijn verschillende optredens te zien, maar ook de verkiezingen van ondermeer de Goden en Godinnen.

waar: Málaga centrum

 

tot 11 februari

Feestverlichting Málaga

Calle Larios, Plaza de la Constitucion en Plaza de las Mercedes zijn nog altijd feestelijk verlicht. Deze keer vanwege carnaval. Tot aan het einde van carnaval kun je hier nog van genieten.

waar: Málaga centrum
tijd: dagelijks van 18:30 uur tot ongeveer 02.00 uur

 

Leuk om te doen

zondagen

Gratis naar het museum in Málaga

Centre Pompidou Malaga

Altijd handig om te weten! In een aantal musea in Málaga mag je op zondag gratis naar binnen.

 

Dagelijks

Rondleiding Málaga met Nederlandse gids

Fietsen Malaga

Maak op de fiets kennis met de stad Málaga. Ontdek waar Picasso heeft gewoond, proef de sfeer op grote de overdekte versmarkt en fiets door de mooiste straten van Málaga. Samen met een Nederlandse gids zie je de bekendste bezienswaardigheden van Málaga. De leukste eerste kennismaking met deze fijne stad! Meer informatie

waar: start vanaf Plaza de la Marina (vooraf reserveren)
wanneer: dagelijks om 10:30 uur en om 16:00 uur

 

Tot eind februari

Winkelen tijdens de rebajas! (uitverkoop)

Winkelen Malaga - vakantie Malaga

Tijdens de rebajas (uitverkoop) zijn er volop koopjes te vinden in Málaga. Het zijn wel de laatste weken van de uitverkoop. De nieuwe collectie hangt inmiddels volop in de winkels, maar ook die is vaak (qua kleding) net wat voordeliger dan in Nederland en België.

 

Exposities

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

La Térmica

The Beatles vs The Rolling Stones – gratis

Een nostalgische blik op de begindagen van de twee beroemdste popgroepen ter wereld. De Britse fotografen Terry O’Neill en Gered Mankowitz legden het vast. Je ziet ondermeer 2 documentaires van de Beatles in 1964 tijdens tours in Zweden en Amerika en van de Rolling Stones in Ierland in 1965.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus 16 vanaf Alameda Principal / huurfiets)

wanneer: tot 18 maart 2018

tijd: van 11.00 – 13.00 uur en van 17.00 uur – 21.00 uur (maandag gesloten)

 

Picasso museum

Picasso museum Malaga

Een kleine expositie met een selectie films, tekeningen, sculpturen en andere documenten van en over Picasso.
Het is een verzameling van de bekende Italiaanse regisseur Federico Fellini (1920 – 1993), die droomde over Picasso. Hij beschreef en tekende zijn dromen. Dromen waarbij Picasso spreekt als vriend en leraar van Fellini en waarbij de regisseur Picasso beschreef als artistiek vader en broer.

wanneer: tot 13 mei 2018

 

Carmen Thyssen museum Málaga

kubisme-malaga

Juan Gris, María Blanchard en het kubisme

Voor kubistisch werk moet je tot eind februari 2018 in het Carmen Thyssen museum zijn. Deze tijdelijke expositie is compleet anders dan de vaste collectie van dit museum (realistisch werk). Aan de hand van ruim 60 werken krijg je een inkijkje in het kubisme van de 20e eeuw.

wanneer: tot 25 februari 2018

 

CAC Málaga

Expositie Malaga reisgids

Stephan Balkenhol

Deze expositie laat de belangrijkste werken zien van de Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol. Voor zijn werk maakt hij voornamelijk gebruik van hout. Alledaagse sculpturen van houtsnijwerk nodigen uit om de unieke realiteit die de kunstenaar creëert te ontdekken. De wisseling tussen een grove afwerking en verfijnde delen zorgen voor een spannend contract in zijn beelden.

wanneer: tot 22 april 2018


Russisch Staatsmuseum Nieuwe collectie!

Russisch museum Malaga

Briljante toekomst. De kunst van het socialistisch realisme

Ondanks dat het Russisch Staatsmuseum net buiten het centrum ligt, is zeker de moeite waard om het eens te bezoeken. Zeker nu er weer een nieuwe semi permanente expositie te zien is. Een mooie kans om Russische kunstenaars te ontdekken die buiten Rusland minder bekend zijn. Deze collectie bevat werk van één van de meest bewogen periodes in de Russische geschiedenis (van 1930 tot 1950) ten tijde van Stalin.

Tip! Vanwege de opening van deze nieuwe collectie is de toegang op 10 en 11 februari gratis.

wanneer: vanaf 10 februari 2018 tot januari 2019

 

Vooruitblik op de maand maart in Málaga

Semana Santa Malaga 2018

Het begint eind maart, maar de Goede Week in Málaga is absoluut één van de hoogtepunten in het jaar. Semana Santa is heel bijzonder om eens mee te maken. Op deze pagina lees je meer over de week voor Pasen in Málaga.

 

Tip! Zo mis je niks van Málaga

Wil je de plaatsen in Málaga ontdekken waar je zelf niet zomaar zou komen? Genieten van heerlijke tapas bars en de mooiste bezienswaardigheden makkelijk terug vinden? Dan is de Beleef Málaga reisgids de perfecte inspiratiebron voor je bezoek aan deze bruisende stad.

In deze reisgids vind je onze persoonlijke tips, handige informatie en een stadskaart met alle hoogtepunten. Inclusief verrassende stadswandeling! (zie filmpje hierboven 😉 )

Niks missen van Málaga? Bestel nu je reisgids

 

Als je naar Málaga komt… heel veel plezier!
Groeten uit Málaga, Gerard en Jacqueline – Beleef Málaga

 

Kijk hier voor het klimaat in Málaga in februari

Ook interessant

Flamenco tijdens Feria de Málaga 2013 Natuurlijk mag flamenco tijdens de feria in Málaga niet ontbreken. Soms ontstaat het spontaan op straat, maar er zijn ook veel ingeplande optreden...
Málaga inspiratie #5 Hier is onze wekelijkse dosis met Málaga inspiratie. Beleef Málaga en geniet mee van deze bruisende stad! Heb je zelf een leuke tip of een foto van...
Beleef Málaga, bezienswaardigheden en leuke tips! Leuk dat je onze website over Málaga hebt gevonden! Als liefhebbers van de stad Málaga delen wij graag onze tips voor een geslaagde stedentrip of v...
Wat te doen in malaga bij regen? Zo maak je er toc... Wat te doen in Malaga bij regen? Met deze tips maak je er toch een mooie dag van! Het gebeurt niet vaak, maar van tijd tot tijd kan het ook in Mála...
Carnaval Málaga 2014 – programma Programma carnaval Málaga 2014 Van 22 februari tot en met 2 maart 2014 is het weer Carnaval in Málaga. Hieronder in grote lijnen het programma. ...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!