Omgeving Malaga - reisgids Malaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Jan en Chris over de omgeving van Málaga

 

Jan en Chris beheren Dos Iberos, een luxe bed & breakfast bij Alhaurín el Grande. De B&B met vijf gastenkamers (in 2010 geopend) ligt vlakbij Málaga. Midden in de mooie Guadalhorce vallei tussen de  citrus- en olijfbomen. Vanuit de B&B heb je een panoramisch uitzicht over de vallei en de Montes de Mijas. Kortom een mooie uitvalsbasis in de omgeving van Málaga. Uiteraard geven Jan en Chris hun gasten leuke tips over de omgeving van Málaga. Een aantal daarvan delen ze ook graag met ons.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor de provincie Málaga en Andalusië?

Bed and breakfast omgeving Malaga - reisgids Malaga

We hebben gekozen voor Andalusië vanwege het heerlijke klimaat en voor omgeving Málaga vanwege de centrale ligging. Vanuit Alhaurín el Grande ben je zo in Málaga en op het vliegveld. Op deze plek in het binnenland kun je genieten van de rust en de sfeer van het echte Andalusië proeven. En in nog geen half uur ben je aan de kust!

 

Wat maakt de omgeving van jullie B&B zo aantrekkelijk?

Je kunt letterlijk alle kanten op: onze gasten maken dagtrips naar Ronda, Córdoba, Granada, Marbella en natuurlijk Málaga. Maar ook El Chorro met de Caminito del Rey en El Torcal zijn favoriet.

Ronda omgeving Malaga

En voor de liefhebbers zijn er in Alhaurín el Grande twee mooie golfbanen! Er is zoveel te doen en dat past meestal niet in één vakantie. Veel gasten komen daarom nog een keer of vaker terug naar Dos Iberos.

 

Welke activiteiten raden jullie aan in de omgeving van Málaga?

Een wandeling over de Caminito del Rey (het Koningspad) is een echte aanrader en dicht bij Dos Iberos. In Alhaurín el Grande en omgeving wordt een tour georganiseerd met Nederlandse gids waarbij een kaasboerderij, een bakkerij en een bierbrouwerij worden bezocht. Leuk om te zien én te proeven! Hier in de buurt is een bodega waar je een rondleiding krijgt en natuurlijk mag proeven van de lokale wijnen.

Witte dorpen omgeving Malaga

Je kunt een tour maken langs de pueblos blancos (witte dorpen). Pak een terrasje met lokale tapas en wijn en laat het Spaanse leven aan je voorbij komen.

 

Welke periode(s) van het jaar vinden jullie fijn en aangenaam.

Dat is lastig kiezen, want eigenlijk het hele jaar en elk seizoen is het hier mooi! De zachte wintermaanden met vaak een zonnetje en 20 graden: prima voor een terrasje of stedenbezoek. De lente met Semana Santa en de geur van sinaasappelbloesem in de vallei. In mei en juni veel bloeiende planten en heerlijk weer.

plaza-merced-malaga-jacaranda

Juli en augustus met zomerse temperaturen om te relaxen aan het zwembad of aan zee en strand. Nazomeren in september, oktober en ook in november is het meestal lekker weer…

 

Komen jullie ook weleens in Málaga stad?

We komen vaak in Málaga, we wonen er maar 25 minuten vandaan. Málaga is een bruisende stad waar altijd wel iets te doen is. Met leuke terrasjes en goede tapasbars in overvloed. Het dakterras van restaurant Batik is onze favoriet voor een lekkere cocktail.

Batik Malaga - vakantie Malaga

En je hebt een mooi uitzicht op het Alcazaba. Om lekker vis te eten gaan we meestal naar Pedregalejo.

 

Heben julie nog leuke tips voor onze lezers?

Favoriete restaurants van onze gasten zijn Santiago’s Kitchen en Sergio Megías Gastrobar. Voor het strand gaan we meestal naar La Cala de Mijas, mooi en niet te druk. We wonen hier al jaren en hebben speciaal voor de gasten onze tips en bezienswaardigheden samengevat in een mini reisgids. Die sturen we vooraf toe, handig en leuk bij de voorbereiding van je vakantie.

 

Neem ook eens kijkje op de website van Andalucia Holidays. Hier vind je de mooie accomodaties die Jan en Chris beheren, waaronder B&B Dos Iberos.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken