Activiteiten Malaga 2019

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Malaga in 2019, wat is er allemaal te doen? Alle jaarlijkse activiteiten in Malaga

 

Malaga in 2019, dit kun je verwachten

Benieuwd naar wat je in 2019 allemaal kunt verwachten in de stad Málaga? Iedere maand is er wel iets leuks te doen. In onderstaande jaarkalender hebben we alle (traditionele) evenementen en verschillende andere activiteiten (voor zover nu bekend) voor je op een rijtje gezet.

Wil je weten wanneer alle feestdagen zijn in Málaga/ Spanje?

Kijk dan op de pagina met feestdagen in Málaga.

Beleef de wintermaanden in Málaga

1. Winteruitverkoop / Rebajas

Uitverkoop in Malaga

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop op 7 januari (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

2. Carnaval 

Carnaval Malaga

Carnaval de Málaga (23 februari tot en met 3 maart) heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op zondag 24 februari kun je in de avonduren genieten van een mooie optocht door het centrum.

 

Het voorjaar in Málaga

3. Filmfestival Málaga

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival (van 15 maart – 24 maart 2019) zijn er tal van activiteiten in de stad.

4. Halve Marathon van Málaga

Een mooi sportevenement waarbij ook internationale deelnemers mee mogen lopen. Wil je meer weten over deze loop? Kijk dan op de website van de halve marathon in Málaga.

5. Semana Santa

semana-santa-malaga-4

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa door de straten van Málaga. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities. Semana Santa is dit jaar van zondag 14 april tot en met zondag 21 april.

6. Noche en Blanco

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht van zaterdag komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn.

Noche en blanco Málaga is dit jaar op 18 mei. De cultuurnacht begint rond 20.00 uur.

 

Málaga tijdens de zomermaanden

7. Noche de San Juan

Noche San Juan Malaga

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

8. Zomer uitverkoop

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

9. Virgen del Carmen

Virgen del Carmen Malaga

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

10. Feria de Málaga

Feria Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad. Feria de Málaga kun je in 2019 meemaken van donderdag 15 tot en met zaterdag 24 augustus. Het begint eigenlijk al op woensdagavond 14 augustus met een grote vuurwerkshow.

Let op!

Op internet staan verschillende periodes voor Feria de Málaga in 2019. Dit jaar begint de Feria niet zoals andere jaren op zaterdag, maar op donderdag (bron datum).

Hierboven staat de meest actuele informatie.

 

Het najaar in Málaga

11. Dia de la Victoria

Processie la Victoria Malaga

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren. Meer over ‘Dia de la Victoria’

Let op deze feestdag valt op zondag waardoor dit door schuift naar de maandag.

12. Wereld toerismedag

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op vrijdag 27 september.

13. Kerstverlichting

Kerstverlichting Malaga

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

14. Marathon van Málaga

De Marathon van Málaga vindt dit jaar plaats op zondag 15 december. Wil je deze uitdaging aangaan? Kijk dan op de officiële pagina van deze marathon.

 

Goed voorbereid op stedentrip naar Málaga?
Download het GRATIS eBook met praktische tips

Na je aanmelding geen e-mail van ons ontvangen? Controleer je spambox.

 

 
 

2 Comments

  1. Jan & Henriëtte says:

    Wíj zijn net terug uit Malaga en hebben veel gemak gehad van de reisgids. Iedere dag dat we erop uit trokken, hadden we deze gids bij de hand!

     
 
 
 
Menu
zoeken