Malaga augustus - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Málaga in augustus

 

Hola augustus! Deze maand staat vooral in het teken van Feria de Málaga, maar er is veel meer te doen in de stad. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Evenementen in Málaga

Feria de Málaga donderdag 15 tm zaterdag 24 augustus

Feria Malaga programma

Zoals gezegd, we kunnen er niet omheen. Augustus is de maand van Feria de Málaga. Mensen uit Andalusië en ver daarbuiten komen op dit feest af. En dat zijn er veel. Een vergelijking is moeilijk, maar misschien zoiets als Koningsdag in Amsterdam en dan ruim 10 dagen!

In de middaguren speelt het feest zich vooral in het centrum af. Tijdens de late avond en nacht moet je voor het feest op het feriaterrein buiten de stad zijn. Wil je tijdens de week van de feria rustig iets van de stad zien? Dan raden we je aan om dit vooral in de ochtend te doen.

Feria del Mar donderdag 15 tm zaterdag 24 augustus

Ook in de haven van Málaga is het feest tijdens de week van de feria. De activiteiten op Muelle Uno (Pier 1) vallen onder de naam Feria del Mar. Iedere avond na zonsondergang (22.00 uur) zijn er gratis concerten.

Daarnaast zijn er voor kinderen tussen 20.00 en 22.00 uur verschillende activiteiten. Meer over dit programma lees je in de Feria Special van Beleef Malaga

 

Jabega races (traditionele vissersboten)

Jabega Malaga

Een Jabega is een traditionele vissersboot die je nog altijd langs de kust van Málaga op de stranden of in het water ziet liggen. Tegenwoordig zijn het vooral verenigingen die deze boten in ere houden en er wedstrijden mee varen (23 teams en 10 boten ).

Voor het zevende jaar op rij is er een zomercompetitie met deze boten. Vrijwel wekelijks kun je ergens langs de kust een wedstrijd meemaken.

Op zaterdag  31 augustus vanaf 18.00 uur kun je op loopafstand van de stad de finaledag meemaken. De laatste wedstrijd van de competitie is te zien in de haven van Málaga

 

Finale uitverkoop Málaga

Winkelen Malaga

Voor de zomeruitverkoop zijn de laatste weken ingegaan. De keuze is misschien wat minder, maar je komt nu kortingen tegen van 50% en meer. De rebajas duurt tot eind augustus. Sowieso is Málaga een fijne stad om lekker uitgebreid te winkelen.

 

Straatmarkt in de haven van Málaga

Mercado de Verano – dagelijks tot in september

waar: Muelle Uno (haven Malaga)
tijd: tussen 12:00 en 24:00 uur
meer info: Muelle Uno

 

Dagtrip Málaga vanuit Andalusië? Lees onze tips

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar Málaga een aanrader!

Om alles te kunnen zien is een dag misschien iets te kort, maar met onze tips voor Málaga in één dag krijg je zeker een goede indruk van deze bruisende stad. En je kunt natuurlijk ook een dagje gaan shoppen, want de hele maand juli is het uitverkoop in Málaga 😉

Met het gezin naar Málaga? Kijk dan eens op de pagina Málaga met kinderen.

 

Zo zie je meer. Dagelijkse rondleiding door Málaga

Fietsen Malaga

Wil je veel zien van Málaga? De stadstour op de fiets is een ideaal begin van je bezoek aan de stad. Zonder zoeken ontdek je de bekendste bezienswaardigheden én de verborgen parels van Málaga.

Een Nederlandse gids geeft je onderweg handige tips voor je verdere verblijf. Deze rondleiding laat je op een ontspannen manier kennismaken met de stad Málaga.

Goed om te weten:

  • Per rondleiding gaan we met een beperkt aantal deelnemers op pad. Reserveer daarom vooraf, zo weet je zeker dat er een fiets voor je beschikbaar is
  • Dagelijks om 10.30 uur en 15.00 uur (tijdens de Feria alleen in de ochtend)
  • Ook geschikt voor kinderen. Kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar
  • Deelnemen op een E-bike? Wij hebben E-bikes beschikbaar
  • Vlakke verrassende route met veel hoogtepunten
  • Een goed begin van je bezoek aan Málaga

Meer informatie en reserveren

 

Exposities

3D beleveing en Lego expositie

Haven Málaga

In de hoek van de haven, naast museum Centre Pompidou, vind je deze zomer twee grote (interactieve) exposities. Beide zijn erg leuk om te bezoeken met kinderen. Met ruim 5 miljoen stukjes Lego zijn verschillende objecten op schaal nagemaakt. Zoals de Titanic, maar ook delen van het menselijk lichaam.
De andere expositie is een 3D beleving die garant staat voor grappige foto’s. Er zijn 30 opstellingen waar je jezelf in allerlei bijzondere situaties kunt vastleggen.

Tip! Bezoek je één van beide exposities voor 15.00 uur, dan krijg je 50% korting op de andere expositie.

wanneer: tot 22 september

tijden: van 11.00 tot 21.00 uur

 

Picasso museum 

Rooms, bodies, words – Bruce Nauman

De expositie Rooms, Bodies, Words laat het werk zien van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman. De tentoonstelling omvat bijna 100 kunstwerken. Waaronder architectonische elementen, sculpturen, foto- en videobeelden en zeefdrukken. Nauman probeert hiermee onze plaats in de wereld te begrijpen.

wanneer: tot 1 september 2019

 

Carmen Thyssen Museum

Perversiteit. Femmes Fatales in Modern Art (1880–1950)

Carmen Thyssen museum

Kunst met vrouwen in de hoofdrol van einde 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Deze expositie laat een verschuiving zien in de kunst. Een weerspiegeling van de sociale situatie van destijds. Een tijd waarin vrouwen zich meer bewust werden van hun eigen identiteit.

wanneer: tot 8 september 2019

 

La Termica

Het cultureel centrum La Termica ligt net buiten het centrum van Málaga. Regelmatig kun je hier interessante exposities zien. Vooral fotografie is een geliefd onderwerp bij La Termica. Je bereikt La Termica met bus 3 of 7 vanaf Plaza de la Marina of op de fiets in minder dan 20 minuten. Eventueel goed te combineren met het Russisch museum en het Automuseum.

The Art of Protest – Banksy

Banksy Malaga

La Termica heeft een hele mooie expositie naar Málaga gehaald. Tot 15 september 2019 kun je hier ruim 40 werken van de bekende (straat)kunstenaar Bansky zien. Afgelopen jaar kwam de artiest nog wereldwijd in het nieuws toen zijn werk ‘Het meisje met ballon’ versnippert werd in tijdens een veiling bij het Londense veilinghuis Sotheby’s. Inmidels hebben we deze expositie bezocht en het is zeker een aanrader.

wanneer: tot 15 september 2019
entree: €10,-
waar: Avenida de Los Guindos 48
Meer info: Expositie Banksy Málaga

 

Haal het beste uit je bezoek

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Wil je het beste uit je bezoek aan Málaga halen? Genieten van lekker eten bij fijne tapas bars of restaurants? De mooiste bezienswaardigheden ontdekken en op plaatsen komen die je zelf niet zomaar zou vinden?

De Beleef Málaga reisgids geeft je inspiratie, tips en praktische informatie voor je vakantie.

In deze reisgids delen Gerard en Jacqueline veel persoonlijke tips. Een uitneembare stadskaart zorgt ervoor dat je niet hoeft te zoeken naar de hoogtepunten en de bijzondere plaatsen in de stad.

Bestel direct je reisgids
Beleef ook het beste van Málaga

[/box]

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *