Malaga augustus - reisgids Malaga
 

Hola augustus! Deze maand staat vooral in het teken van Feria de Málaga, maar er is veel meer te doen in de stad. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Evenementen in Málaga

Feria de Málaga zondag 12 tm 19 augustus

Feria optocht paarden koetsen

Zoals gezegd, we kunnen er niet omheen. Augustus is de maand van Feria de Málaga. Mensen uit Andalusië en ver daarbuiten komen op dit feest af. En dat zijn er veel. Een vergelijking is moeilijk, maar misschien zoiets als Koningsdag in Amsterdam en dan maar liefst 7 dagen lang!

In de middaguren speelt het feest zich vooral in het centrum af. Tijdens de late avond en nacht moet je voor het feest op het feriaterrein buiten de stad zijn. Wil je tijdens de week van de feria rustig iets van de stad zien? Dan raden we je aan om dit vooral in de ochtend te doen.

Feria del Mar zondag 12 tm 19 augustus

Feria del mar Malaga

Ook in de haven van Málaga is het feest tijdens de week van de feria. De activiteiten op Muelle Uno (Pier 1) vallen onder de naam Feria del Mar. Iedere avond na zonsondergang (22.00 uur) zijn er gratis concerten.

Daarnaast zijn er voor kinderen vanaf 20.00 uur verschillende activiteiten.

 

Jabega races (traditionele vissersboten)

Jabega Malaga

Een Jabega is een traditionele vissersboot die je nog altijd langs de kust van Málaga op de stranden of in het water ziet liggen. Tegenwoordig zijn het vooral verenigingen die deze boten in ere houden en er wedstrijden mee varen (23 teams en 10 boten ).

Voor het zesde jaar op rij is er een zomercompetitie met deze boten. Vrijwel wekelijks kun je ergens langs de kust een wedstrijd meemaken.

Op zaterdag 5 augustus vanaf 17.00 uur kun je op loopafstand van de stad een wedstrijd zien in de haven van Málaga

 

Finale uitverkoop Málaga

Winkelen Malaga

Voor de zomeruitverkoop zijn de laatste weken ingegaan. De keuze is misschien wat minder, maar je komt nu kortingen tegen van 50% en meer. De rebajas duurt tot eind augustus. Sowieso is Málaga een fijne stad om lekker uitgebreid te winkelen.

 

Straatmarkten in augustus

Markt Malaga

La Plaza Merced Market – zondag 27 augustus

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta4Market – zondag 27 augustus

Deze markt tref je aan op de boulevard van stadsstrand La Malagueta. Vanuit het centrum loop je via de haven in ongeveer 15 minuten naar deze markt.

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 18:00 uur
meer info: Málagueta4Market

Rondleidingen in augustus

Malaga met kinderen

Dagelijkse fietstocht door Málaga, Nederlandstalig 🙂

Iedere ochtend om 10.30 uur kun je aansluiten bij de Nederlandstalige stadstour door Málaga. Fiets samen met een gids langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Ontdek de overdekte versmarkt, de mooie pleinen, het strand en de haven van Málaga. Deze mooie tour van bijna 3 uur geeft je een goede indruk van de stad.

Handig om te weten

  • Kinderen kunnen prima mee. Kinderfietsen, helmen en kinderzitjes zijn beschikbaar.
  • Wil je later fietsen? Dagelijks om 16.00 uur kun je aansluiten bij de middagtour (niet mogelijk tijdens de feria).
  • Reserveer op tijd. Per groep houden we een maximaal aantal deelnemers aan, zodat iedereen optimaal kan genieten.

Meer over de Málaga fietstour.

Málaga in je eigen tempo ontdekken? Neem dan onze reisgids mee

 

Opvallende exposities in Málaga

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

CAC museum Málaga – Hedendaagse kunst

Malaga museum

Soul Stories (Relatos del alma) – tot en met 15 oktober 2017

Recent bezochten we deze expositie van de Nederlandse fotograaf Danielle van Zadelhoff. Wat ons betreft is het de moeite waard om even binnen te lopen bij het CAC museum en zo de prachtige beelden met eigen ogen te bekijken. Met de expositie ‘Soul Stories’ maakt Van Zadelhoff haar debuut in Spanje. Deze opkomende Nederlandse kunstenares laat zich ondermeer inspireren door Rembrandt, Caravaggio, Murillo en andere Renaissance meesters. Exposities in het CAC museum zijn altijd gratis toegankelijk.

 

Centre Pompidou Málaga

starck expositie malaga

Starck, Dibujos secretos (geheime tekeningen) – tot 1 oktober 2017

Zeer interessante expositie in het Centre Pompidou! Ook deze expositie hebben we kortgeleden bezocht. Naast verschillende objecten die ontworpen zijn door Philippe Starck zie je ook een grote hoeveelheid schetsen en ontwerpen van deze wereldberoemde vormgever. Het geeft een goede indruk van hoe Starck tot een definitief ontwerp komt.

Tip! Centre Pompidou kun je op zondagen na 16.00 uur gratis bezoeken.

 

Vooruitblik op de maand september

Na het hoogseizoen is Málaga zeker niet minder aantrekkelijk. Sterker, de hete dagen zijn vaak voorbij en de leuke activiteiten blijven komen. Met een aangename temperatuur is de stad nóg leuker!

Dia de la Victoria – 8 september

Processie Malaga - reisgids Malaga

Virgen de la Victoria is de patroonheilige van de stad Málaga. Op 8 september (Dia de la Victoria) eren de Málagueños deze maagd. In de avonduren gaat het beeld in processie door de stad. Zeker de moeite waard om eens mee te maken!

Handig! Een grote stadskaart van Málaga

Je wilt je tijd uiteraard goed benutten tijdens je bezoek aan Málaga. Dan is het fijn dat je niet hoeft te zoeken naar de mooiste bezienswaardigheden, interessante musea en goede restaurants of tapasbars. Met de eigentijdse Beleef Málaga reisgids heb je alle tips bij de hand inclusief een duidelijke stadskaart van Málaga waar alles op staat.

Plattegrond Malaga reisgids

Bestel nu je Málaga reisgids (inclusief grote stadskaart)

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken