Málaga in juli – Activiteiten en inspiratie!

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in juli – Activiteiten en inspiratie!

 

Hola juli! We hebben leuk overzicht gemaakt met onze tips voor deze maand. Een aantal activiteiten in juli kun je overigens ook terug vinden in onze Málaga zomertips.

Alvast veel plezier in Málaga!

Evenementen in Málaga

Virgen del Carmen 16 juli

Virgen del carmen Malaga processie

Rond 16 juli zijn er in verschillende (vissers)wijken van Málaga processies voor de Virgen del Carmen. Ook in de omliggende kustplaatsen aan de Costa del Sol zijn er activiteiten en processies. De mooiste processie in Málaga vinden wij die in Pedregalejo. Absoluut mooi om mee te maken wanneer je in Málaga bent.

Feria El Palo 12 – 16 juli

In de visserswijk El Palo is het rondom Virgen del Carmen feest. Weliswaar niet zo groot als Feria de Málaga, maar zeker niet minder gezellig. El Palo bereik je makkelijk per bus (3 of 11). Of op de fiets over de boulevard langs de stranden (ongeveer 7 km).

Straatmarkten in juli

De hele maand juli staat er op Muelle Uno (haven) een zomermarkt in het teken. Deze is dagelijks geopend van 12.00 – 24.00 uur. Daarnaast zijn er nog de maandelijkse markten in Málaga.

Straatmarkt Malaga

El Zoco – zondagen  juli

waar: Muelle Uno (locatie)
tijd: tussen 17:00 en 24:00 uur
meer info: Zoco – Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 22 juli

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta4Market – zondag 22 juli

Deze markt tref je aan op de boulevard van stadsstrand La Malagueta. Vanuit de het centrum loop je hier (via de haven) in ongeveer 15 minuten naar toe.

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 21:00 uur
meer info: Málagueta4Market

Zomertips Málaga

Zomer Malaga - reisgids Malaga

In de zomermaanden juli en augustus zijn er veel extra activiteiten in Málaga. We hebben een lijst gemaakt met  10 zomertips voor de stad Málaga.

Dagtrip vanuit Andalusië? Bezoek Málaga in één dag!

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar Málaga een aanrader!

Om alles te kunnen zien is een dag misschien iets te kort, maar met onze tips voor Málaga in één dag krijg je zeker een goede indruk van deze bruisende stad. En je kunt natuurlijk ook een dagje gaan shoppen, want de hele maand juli is het uitverkoop in Málaga 😉

Met het gezin naar Málaga? Kijk dan eens op de pagina Málaga met kinderen.

TIP! Nederlandstalige rondleiding Málaga (dagelijks)

fietsen Malaga - reisgids Malaga

Wil je op een leuke manier kennismaken met de stad Málaga en in korte tijd veel zien? Dan is een fietstour door Málaga een aanrader. Iedere dag om 10.30 uur en 16.00 uur is er een rondleiding met een Nederlandstalige gids. Een populaire stadstour onder Nederlanders en Belgen.

Exposities in Málaga

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Picasso museum 

picasso-museum

Warhol. Mechanical Art

Wanneer je in Málaga bent is dit een mooie buitenkans! Een tijdelijke expositie van Andy Warhol. De expositie presenteert de ontwikkeling van de kunstenaar vanaf begin jaren 50 tot aan zijn dood in 1987. Eerder was deze expositie te zien in Barcelona en Madrid. In totaal kun je zo’n 400 werken zien.

wanneer: tot 16 september 2018

Carmen Thyssen museum Málaga

Museum Malaga - reisgids Malaga

Mediterráneo. Una Arcadia reinventada

Van Signac tot Picasso. Deze expositie laat de relatie van Franse en Spaanse kunstenaars met de Middellandse zee zien.  De werken zijn gemaakt in de periode van einde 19e eeuw tot midden 20e eeuw.

wanneer: tot 9 september 2018

Gustave Doré, Reis door Andalusië

De beroemde schilder en illustrator Gustave Doré en de Spaanse geleerde Jean-Charles Davillier, beiden liefhebber van Spanje, maakten samen een reis door hun geliefde land. Hun ervaringen werden vastgelegd in de vorm van foto’s en geschriften. In het Carmen Thyssen museum is vanaf 6 april een selectie te zien van het Andalusische deel van deze reis.

wanneer: tot 15 juli 2018

CAC Málaga

cac-malaga

Rosa Wylie

Expositie van Rose Wylie, wordt voor het eerst getoond in Spanje. Een verzameling van 30 werken van de Engelse kunstenares zal te zien zijn in het museum voor de Hedendaagse Kunst. De schilderijen zijn geïnspireerd op geschiedenis, film, strips, nieuws, levens van beroemdheden en sporten.  

wanneer: tot en met 9 september 2018

Centre Pompidou

Leuk voor kinderen! Retro expositie met projecties

Vanaf 2 juli is er een nieuwe expositie die vooral met kinderen leuk is om te bezoeken.

Een tentoonstelling die draait om de een projector. Met de projector wordt kunst gemaakt en bezoekers zijn hier zelf onderdeel van. Een interactieve manier van kunst waarbij jezelf een rol speelt om de kunst tot leven te laten komen.

Wanneer: Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen in de ochtend (12:30 – 14:00 uur) en ’s middags (17:00 – 20:00 uur).

 

Vooruitblik op de maand augustus

Feria optocht paarden koetsen

Augustus staat in Málaga ieder jaar in het teken van Feria de Málaga. Het grootste feest van het jaar waarbij de stad een week lang op z’n kop staat. De feria is dit jaar van zaterdag 11 augustus tm. zondag 19 augustus

 

Handig! Málaga reisgids voor je smartphone en tablet

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Wil je de hoogtepunten van Málaga makkelijk vinden en weten waar je lekker kunt eten en drinken? Download dan de digitale reisgids van Beleef Málaga. Boordevol tips en informatie. Volg de uitgekiende route in deze reisgids en je weet zeker dat je leukste van Málaga gaat zien. Voor slechts €7,95 heb je een persoonlijke gids die je op ieder moment de beste informatie geeft.

Download direct de Málaga reisgids (inclusief printbare stadskaart)

De meest complete én actuele Málaga reisgids!

 

 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
error: Content is protected !!