Reisgids Malaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in juli – Activiteiten en inspiratie!

 

Hola juli! Ga jij deze maand naar Málaga? Lees dan snel verder. We hebben een overzicht voor je gemaakt met veel leuke activiteiten.

Alvast veel plezier in Málaga 🙂

Evenementen in Málaga

Virgen del Carmen 16 juli

Virgen del carmen Malaga processie

Op en rond 16 juli zijn er in verschillende (vissers)wijken van Málaga processies ter ere van de Virgen del Carmen. Ook in andere kustplaatsen aan de Costa del Sol zijn er activiteiten en processies. Persoonlijk vinden wij de processie in de wijk Pedregalejo één van de mooiste. Wanneer je in Málaga bent is het zeker een aanrader om te gaan kijken.

Feria El Palo x – x juli

In de visserswijk El Palo is tijdens de dagen rond Virgen del Carmen (16 juli) feest. Weliswaar niet zo groot als Feria de Málaga, maar zeker niet minder gezellig. El Palo bereik je makkelijk per bus (3 of 11). Of op de fiets over de boulevard langs de stranden (ongeveer 7 km).

Straatmarkten in juli

De hele maand juli staat er op Muelle Uno (in de haven) een zomermarkt. Deze is dagelijks geopend van 12.00 – 24.00 uur. Daarnaast zijn er nog de maandelijkse markten in Málaga.

Straatmarkt Malaga

Mercado de Verano – dagelijks tot in september

waar: Muelle Uno
tijd: tussen 12:00 en 24:00 uur
meer info: Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 28 juli

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Tip! Sla de overdekte versmarkt in Málaga niet over. Deze vind je makkelijk terug op de stadskaart van de Beleef Málaga reisgids.

 

Dagtrip Málaga vanuit Andalusië? Lees onze tips

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar Málaga een aanrader!

Om alles te kunnen zien is een dag misschien iets te kort, maar met onze tips voor Málaga in één dag krijg je zeker een goede indruk van deze bruisende stad. En je kunt natuurlijk ook een dagje gaan shoppen, want de hele maand juli is het uitverkoop in Málaga 😉

Met het gezin naar Málaga? Kijk dan eens op de pagina Málaga met kinderen.

 

Zo zie je meer. Dagelijkse rondleiding door Málaga

Fietsen Malaga

Wil je veel zien van Málaga? De stadstour op de fiets is een ideaal begin van je bezoek aan de stad. Zonder zoeken ontdek je de bekendste bezienswaardigheden én de verborgen parels van Málaga.

Een Nederlandse gids geeft je onderweg handige tips voor je verdere verblijf. Deze rondleiding laat je op een ontspannen manier kennismaken met de stad Málaga.

Goed om te weten:

  • Per rondleiding gaan we met een beperkt aantal deelnemers op pad. Reserveer daarom vooraf, zo weet je zeker dat er een fiets voor je beschikbaar is
  • Dagelijks om 10.30 uur en 15.00 uur
  • Ook geschikt voor kinderen. Kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar
  • Deelnemen op een E-bike? Wij hebben E-bikes beschikbaar
  • Vlakke verrassende route met veel hoogtepunten
  • Een goed begin van je bezoek aan Málaga

Meer informatie en reserveren

 

Exposities

3D beleveing en Lego expositie

Haven Málaga

In de hoek van de haven, naast museum Centre Pompidou, vind je deze zomer twee grote (interactieve) exposities. Beide zijn erg leuk om te bezoeken met kinderen. Met ruim 5 miljoen stukjes Lego zijn verschillende objecten op schaal nagemaakt. Zoals de Titanic, maar ook delen van het menselijk lichaam.
De andere expositie is een 3D beleving die garant staat voor grappige foto’s. Er zijn 30 opstellingen waar je jezelf in allerlei bijzondere situaties kunt vastleggen.

Tip! Bezoek je één van beide exposities voor 15.00 uur, dan krijg je 50% korting op de andere expositie.

wanneer: tot 22 september

tijden: van 11.00 tot 21.00 uur

 

Bisschoppelijk Paleis

Sculpturen van Pedro de Mena

Een bijzondere expositie in Palacio Episcopal. Pedro de Mena, één van de bekendste Spaanse beeldhouwers, was gespecialiseerd in religieuze sculpturen. Geboren in Granada, maar later woonachtig en werkzaam in Málaga. Verbaas je over het verfijnde werk van deze 17e eeuwse kunstenaar.

wanneer: tot 14 juli

tijden: van 10.00 tot 21.00 uur (€6)

 

Picasso museum 

Rooms, bodies, words – Bruce Nauman

De expositie Rooms, Bodies, Words laat het werk zien van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman. De tentoonstelling omvat bijna 100 kunstwerken. Waaronder architectonische elementen, sculpturen, foto- en videobeelden en zeefdrukken. Nauman probeert hiermee onze plaats in de wereld te begrijpen.

wanneer: van 18 juni tot 1 september 2019

 

Carmen Thyssen Museum

Perversiteit. Femmes Fatales in Modern Art (1880–1950)

Carmen Thyssen museum

Kunst met vrouwen in de hoofdrol van einde 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Deze expositie laat een verschuiving zien in de kunst. Een weerspiegeling van de sociale situatie van destijds. Een tijd waarin vrouwen zich meer bewust werden van hun eigen identiteit.

wanneer: tot 8 september 2019

 

La Termica

Het cultureel centrum La Termica ligt net buiten het centrum van Málaga. Regelmatig kun je hier interessante exposities zien. Vooral fotografie is een geliefd onderwerp bij La Termica. Je bereikt La Termica met bus 3 of 7 vanaf Plaza de la Marina of op de fiets in minder dan 20 minuten. Eventueel goed te combineren met het Russisch museum en het Automuseum.

The Art of Protest – Banksy

Banksy Malaga

La Termica heeft een hele mooie expositie naar Málaga gehaald. Tot 15 september 2019 kun je hier ruim 40 werken van de bekende (straat)kunstenaar Bansky zien. Afgelopen jaar kwam de artiest nog wereldwijd in het nieuws toen zijn werk ‘Het meisje met ballon’ versnippert werd in tijdens een veiling bij het Londense veilinghuis Sotheby’s. Inmidels hebben we deze expositie bezocht en het is zeker een aanrader.

wanneer: tot 15 september 2019
entree: €10,-
waar: Avenida de Los Guindos 48
Meer info: Expositie Banksy Málaga

 

Haal het beste uit je bezoek

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Wil je het beste uit je bezoek aan Málaga halen? Genieten van lekker eten bij fijne tapas bars of restaurants? De mooiste bezienswaardigheden ontdekken en op plaatsen komen die je zelf niet zomaar zou vinden?

De Beleef Málaga reisgids geeft je inspiratie, tips en praktische informatie voor je vakantie.

In deze reisgids delen Gerard en Jacqueline veel persoonlijke tips. Een uitneembare stadskaart zorgt ervoor dat je niet hoeft te zoeken naar de hoogtepunten en de bijzondere plaatsen in de stad.

Bestel direct je reisgids
Beleef ook het beste van Málaga

[/box]

Vooruitblik augustus

Feria Malaga 2019 wanneer?

Augustus staat ieder jaar in het teken van het grootste feest van Málaga, ofwel Feria de Málaga. Dit jaar is de feria van donderdag 15 augustus tot en met zaterdag 24 augustus.

 

Wil je meer over Málaga zien en lezen? Volg ons ook op Instagram

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *