Málaga in juli

Home / Blog / Málaga in juli

 

Hola juli! We hebben leuk overzicht gemaakt met onze tips voor deze maand. Een aantal activiteiten in juli kun je overigens ook terug vinden in onze Málaga zomertips. Alvast veel plezier in Málaga!

Evenementen in Málaga

Virgen del Carmen 16 juli

Virgen del carmen Malaga processie

Rond 16 juli zijn er in verschillende (vissers)wijken van Málaga processies voor de Virgen del Carmen. Ook in de omliggende kustplaatsen aan de Costa del Sol zijn er activiteiten en processies. De mooiste processie in Málaga vinden wij die in Pedregalejo. Absoluut mooi om mee te maken wanneer je in Málaga bent.

Meer over Virgen del Carmen in Málaga

Feria El Palo 16- 23 juli

In de visserswijk El Palo is het rondom Virgen del Carmen feest. Weliswaar niet zo groot als Feria de Málaga, maar zeker niet minder gezellig. El Palo bereik je makkelijk per bus (3 of 11). Of op de fiets over de boulevard langs de stranden (ongeveer 7 km).

Straatmarkten in juli

Straatmarkt Malaga

La Plaza Merced Market – zondag 23 juli

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta4Market – zondag 23 juli

Deze markt tref je aan op de boulevard van stadsstrand La Malagueta. Vanuit de het centrum loop je hier (via de haven) in ongeveer 15 minuten naar toe.

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 18:00 uur
meer info: Málagueta4Market

Zomeractiviteiten in Málaga

Reisgids Malaga - Zomertips

In de maanden juli en augustus zijn er veel extra activiteiten in Málaga. In ons zomeroverzicht hebben we de leukste zomerevenementen in Málaga voor je op een rijtje gezet.

Málaga in één dag

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar Málaga zeker een aanrader!

Om alles te kunnen zien is een dag misschien iets te kort, maar met onze tips voor Málaga in één dag krijg je zeker een goede indruk van deze bruisende stad. En je kunt natuurlijk ook een dagje gaan shoppen, want de hele maand juli is het uitverkoop in Málaga 😉

Met het gezin naar Málaga? Málaga met kinderen is prima te doen.

Opvallende exposities in Málaga

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Plaza de la Constitución

reisgids malaga

Foto expositie Genesis

Tot 19 juli kun je op het plein Plaza de la Constitución de indrukwekkende foto-expositie Genesis zien.  De expositie bestaat uit 38 natuurfoto’s die zijn gemaakt door de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado.

CAC museum Málaga – Hedendaagse kunst

reisgids Malaga

Soul Stories – tot en met 15 oktober 2017

Het CAC heeft een nieuwe expositie van de Nederlandse fotograaf Danielle van Zadelhoff. Met de expositie ‘Soul Stories’ maakt Van Zadelhoff haar debuut in Spanje. Deze opkomende Nederlandse kunstenares laat zich ondermeer inspireren door Rembrandt, Caravaggio, Murillo en andere Renaissance meesters. Exposities in het CAC museum zijn altijd gratis toegankelijk.

TIP!

Spreek of leer je Spaans? Op 12 juli kun je in het CAC museum vanaf 20.00 uur een documentaire zien over Cuba, met de titel Me dicen Cuba (50 minuten). De toegang is gratis.

Vooruitblik op de maand augustus

Feria optocht paarden koetsen

Augustus staat in Málaga ieder jaar in het teken van Feria de Málaga. Het grootste feest van het jaar waarbij de stad een week lang op z’n kop staat. De feria is dit jaar van zaterdag 12 augustus tm. zaterdag 19 augustus

 

Handig! Een grote stadskaart van Málaga

Je wilt je tijd uiteraard goed benutten tijdens je bezoek aan Málaga. Dan is het fijn dat je niet hoeft te zoeken naar de mooiste bezienswaardigheden, interessante musea en goede restaurants of tapasbars. Met de eigentijdse Beleef Málaga reisgids heb je alle tips bij de hand inclusief een duidelijke stadskaart van Málaga waar alles op staat.

Plattegrond Malaga reisgids

Bestel nu je Málaga reisgids (inclusief grote stadskaart)

 

 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken