Málaga in mei – Wat is er te doen?

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in mei – Wat is er te doen?

 

Mei is een geweldige maand om in Málaga te verblijven. Alles is groen of staat in bloei. Zoals de paarse jacaranda die zich altijd in mei laat zien. Vooral op Plaza de la Merced levert dit mooie plaatjes op

Het begint in mei meestal lekker te zomeren, zonder dat het te warm is. Kortom een prima maand om leuke dingen in Málaga te doen!

Evenementen in mei

Feria Libro Málaga – tot en met 6 mei

Tot en met zondag 6 mei staan er Plaza de la Merced verschillende boekenkramen. Het grootste aanbod bestaat uit Spaanse boeken, maar je kunt ook internationale boeken op deze markt aantreffen. Meer over  Feria del Libro de Málaga

 

Star Wars –  5 mei

Liefhebbers van Star Wars mogen dit niet missen. Op 5 mei begint om 17:30 uur een Star Wars parade. Ruim 200 deelnemers zijn verkleed in Star Wars tenue. Deze parade vindt dit jaar voor de 3e keer plaats. De optocht vertrekt vanaf de vuurtoren in de haven en gaat via Muelle Uno, El Palmeral, Plaza de la Marina, Calle Larios naar Plaza de la Constitucion. Bekijk hier de route

 

Noche en Blanco – zaterdag 12 mei (20.00 – 02.00 uur)

reisgids Malaga tips - cultuurOp zaterdag 12 mei is het Noche en Blanco, dit is de jaarlijkse cultuurnacht van Málaga. Veel musea zijn deze nacht gratis te bezoeken en op straat zijn er verschillende culturele activiteiten.

TIP! Binnenkort lees je hier meer over de activiteiten tijdens Noche en Blanco. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

 

Internationale museum dag – donderdag 18 mei

Musea Malaga

Als cultuurstad doet Málaga vanzelfsprekend mee aan de internationale museumdag. Op vrijdag 18 mei kun je daarom de musea in Málaga gratis bezoeken.

Straatmarkten in Málaga centrum

Málaga centrum kent een aantal maandelijkse straatmarkten. Daarnaast zijn er regelmatig verrassende food en hippe pop-up markets.

merced markt malaga

La Termica – Red Friday – vrijdag 4 mei

Iedere eerste vrijdag van de maand is het ‘Red Friday’ bij La Termica. Grote publiekstrekker is de gezellige retromarkt met vintage items. Het industriële pand La Termica staat net buiten het centrum. Tijdens de Red Friday’s zijn er allerlei activiteiten zoals muziek, dj’s, gastronomische punten (foodtrucks) en korte films. Loop het gebouw zeker even binnen, er is vrijwel altijd gratis een verrassende expositie te zien.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus 16 vanaf Alameda Principal / huurfiets)
tijd: van 19:00 uur – 00.00 uur

Zoco Muelle Uno – 3 zondagen per maand

tijd: tussen 11:00 en 18:00 uur
meer info: Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 27 mei

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta 4 Market – zondag 27 mei

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (boulevard gelijknamige strand) (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 20:00 uur
meer info: Málagueta4Market

TIP! Bezoek ook de versmarkt in het centrum, Mercado de Atarazanas.

Dagelijkse Nederlandstalige rondleiding door Málaga

In mei kun je dagelijks op pad met een (Nederlandstalige) gids. Je eerste kennismaking met Málaga? Dan is dit een goede manier om je bezoek mee te beginnen. Zo hoef je niks van deze stad te missen.

Fietsen Malaga tips

Deze fietstocht door Málaga is populair omdat je veel ziet in korte tijd. Uiteraard kom je langs de meest bekende hoogtepunten, maar ook minder bekende plaatsen die de moeite waard zijn liggen op de route.

wanneer: dagelijks om 10.30 of 16.00 uur

Reserveren en meer informatie (per rondleiding een beperkt aantal deelnemers)

 

TIP! Wil je Málaga in je eigen tempo ontdekken? Bestel dan nu je persoonlijke Málaga reisgids mét stadskaart.

 

Exposities

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Picasso museum

Picasso museum Malaga

Een kleine expositie met een selectie films, tekeningen, sculpturen en andere documenten van en over Picasso.
Het is een verzameling van de bekende Italiaanse regisseur Federico Fellini (1920 – 1993), die droomde over Picasso. Hij beschreef en tekende zijn dromen. Dromen waarbij Picasso spreekt als vriend en leraar van Fellini en waarbij de regisseur Picasso beschreef als artistiek vader en broer.

wanneer: tot 13 mei 2018

Warhol. Mechanical Art

Eind mei opent de tijdelijke expositie van Andy Warhol. De expositie presenteert de ontwikkeling van de kunstenaar vanaf begin jaren 50 tot aan zijn dood in 1987. De expositie heeft eerder in Barcelona en Madrid gestaan en wordt nu getoond in Málaga. Totaal laat deze expositie zo’n 400 werken zien.

wanneer: 31 mei – 16 september 2018

Carmen Thyssen museum Málaga

Museum Malaga - reisgids Malaga

Mediterráneo. Una Arcadia reinventada

Van Signac tot Picasso. Deze expositie laat de relatie van Franse en Spaanse kunstenaars met de Middellandse zee zien.  De werken zijn gemaakt in de periode van einde 19e eeuw tot midden 20e eeuw.

wanneer: tot 9 september 2018

Gustave Doré, Reis door Andalusië

De beroemde schilder en illustrator Gustave Doré en de Spaanse geleerde Jean-Charles Davillier, beiden liefhebber van Spanje, maakten samen een reis door hun geliefde land. Hun ervaringen werden vastgelegd in de vorm van foto’s en geschriften. In het Carmen Thyssen museum is vanaf 6 april een selectie te zien van het Andalusische deel van deze reis.

wanneer: tot 15 juli 2018

Museo del Patrimonio Municipal (MUPAM)

expositie - reisgids malaga

Kleding uit het verleden in Málaga

Het gemeentelijk museum is misschien minder bekend, maar toch echt de moeite waard wanneer je meer over de geschiedenis van Málaga wilt weten. Op dit moment is er een tijdelijke expositie over de kleding die men in de 19e eeuw in Málaga droeg. Deze periode was economisch gezien de beste tijd in de historie van de stad.

wanneer: tot 27 mei 2018

adres: Avenida de Cervantes 4

meer informatie: folder (pdf)

CAC Málaga

cac-malaga

Rosa Wylie

Expositie van Rose Wylie, wordt voor het eerst getoond in Spanje. Een verzameling van 30 werken van de Engelse kunstenares zal te zien zijn in het museum voor de Hedendaagse Kunst. De schilderijen zijn geïnspireerd op geschiedenis, film, strips, nieuws, levens van beroemdheden en sporten.  

wanneer: 4 mei tot en met 9 september 2018


 

Vooruitblik op de maand juni

reisgids-malaga-noche-san-juan

Juni is traditioneel het startschot voor het zomerseizoen. Tijdens noche de San Juan (van 23 op 24 juni) kun je meemaken hoe de Malagueños dit vieren.

Geniet optimaal van je bezoek aan Málaga

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Wil je de plaatsen in Málaga ontdekken waar je zelf niet zomaar zou komen? Genieten van heerlijke tapas en zonder zoeken de mooiste bezienswaardigheden ontdekken? Dan is de Beleef Málaga reisgids de perfecte inspiratiebron voor je bezoek aan Málaga.

In deze eigentijdse reisgids geven we je onze eigen actuele tips en veel praktische informatie. Als handige extra hebben we een uitneembare stadskaart toegevoegd waarop alle hoogtepunten, heerlijke restaurants en musea zijn aangegeven. Inclusief mooie stadswandeling, zodat je niks hoeft te missen.

Bestel nu je reisgids

Alvast heel veel plezier!

Groeten uit Málaga,
Gerard en Jacqueline

Ook interessant

10 bekende pleinen in Málaga centrum Historisch Málaga kent vele pleinen en pleintjes. We hebben 10 bekende pleinen en pleintjes in Málaga centrum voor je op een rijtje gezet. Plaza de l...
Málaga inspiratie #10 De afgelopen week zijn er weer veel foto's op Instagram gedeeld met de hashtag #beleefmalaga. Ter inspiratie voor je Málaga citytrip zie je hieronder ...
Start La Vuelta in Malaga (25-8) – Handige i... Zaterdag 25 augustus staat Málaga in het teken van wielrennen. Eén van de 3 grote etappekoersen, La Vuelta, begint die dag in Málaga met een proloog. ...
Beleef Málaga, bezienswaardigheden en leuke tips! Leuk dat je onze website over Málaga hebt gevonden! Als liefhebbers van de stad Málaga delen wij graag onze tips voor een geslaagde stedentrip of v...
Parque del Morlaco – Wandelen in Málaga In alle rust wandelen in een bruisende stad als Málaga? Het lijkt onmogelijk. Toch zijn er in Málaga, ook midden op de dag, plaatsen waar je rustig ku...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!