Málaga in oktober – Beleef de herfst in Malaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in oktober – Beleef de herfst in Malaga

 

de herfst is begonnen, maar daar is in Málaga op dit moment nog niet zoveel van te merken. Aangename temperaturen zorgen ervoor dat je hier nog steeds heerlijk kunt nazomeren.

Ga je in oktober naar Málaga? Lees dan snel verder en ontdek onze tips voor deze maand.

Extra tip 🙂 Wil je het beste uit je bezoek halen? Onderaan deze pagina geven we je nog een praktische tip.

Evenementen

Dia de la Hispanidad  – 12 oktober

Een nationale feestdag. Houd er rekening mee dat de meeste winkels zijn gesloten. Restaurants en musea zijn wel geopend zijn.

Picasso museum Málaga 15 jaar – 27 oktober

Picasso museum Malaga

15 jaar geleden opende het Picasso museum voor het eerst zijn deuren. Om dit te vieren kunnen alle bezoekers op 27 oktober tussen 10:00 en 19:00 uur het museum gratis bezoeken.

Jazz festival – 29 oktober t/m 4 november

Het is alweer de 32e editie van het Jazz festival. Dit jaar zijn er ondermeer optredens van Gogo Penguin, Michel Legrand en Madeleine Peyroux. Bekijk hier het volledige programma.

Straatmarkten in Málaga centrum

De gezellige maandelijkse straatmarkten in Málaga blijven populair en zijn altijd leuk om even overheen te lopen.

markt-malagueta-reisgids

La Plaza Merced Market – zondag 28 oktober

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta4Market – zondag 7 en 28 oktober

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 19:00 uur
meer info: Málagueta4Market

 El Zoco – 7 oktober en nog 2 zondagen deze maand

waar: Muelle Uno
tijd: tussen 12:00 en 19:00 uur
meer info: El Zoco

Tijdens de herfstvakantie met de kinderen naar Málaga?

Malaga met kinderen - citytrip of vakantie

Oktober is ook de maand van de herfstvakantie. Ga je deze periode met het gezin naar Málaga en twijfel je of de kinderen zich gaan vermaken? Wees gerust, Málaga is ook voor kinderen een ontzettend leuke stad waar veel te zien én te doen is.

Op onze pagina met 7 leuke dingen om te doen met kinderen in Málaga vind je allerlei tips.

Rondleiding Málaga

Ontdek Málaga op de fiets (dagelijks)

Fietsen Malaga

Nu we het toch hebben over leuke dingen om te doen… In oktober organiseren we dagelijks een rondleiding op de fiets. De Nederlandstalige gids neemt je mee langs de mooiste plekjes van de stad en geeft onderweg leuke tips. Deze fietstour is een perfect begin van de bezoek aan de stad. Je op een makkelijke manier kennis met de stad, wat weer handig is voor je verdere verblijf. Meer informatie en reserveren rondleiding Málaga

 

Opvallende exposities in Málaga

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Carmen Thyssen museum Málaga

Vanaf 6 oktober is er een nieuwe expositie te zien in het museum.  De expositie ” La furia del color” wat de woede van kleur betekend van de kunstenaar Francisco Iturrino (1864- 1924). De tentoonstelling zal de unieke schilderkunst van de kunstenaar laten zien.

Vanaf 11 oktober is er nog een nieuwe expositie te zien. De toepasselijk naam “Jazz”  van Henri Matisse. “Jazz”  is ontstaan vanaf de jaren 40 wanneer Henri Matisse door een slechtere gezondheid niet meer kan blijven schilderen. “Jazz”  is een experimenteel kunstenaarsboek in opdracht van de redacteur Tériade in 1943. Het is gepubliceerd in 1947. Volgens zijn woorden het mooiste boek ooit gemaakt over kleur. De tentoonstelling bestaat uit 20 bladen die deel uitmaken van dit boek.

Picasso Museum

Vanaf 9 oktober is er een nieuwe tentoonstelling in het Picasso museum. De expositie draagt de naam Picasso’s Zuid- Andalusische referenties. De tentoonstelling is gericht op de geschiedenis van de Spaanse kunst. Het toont verschillende werken van Picasso naast archeologische voorwerpen en schilderijen van grote kunstenaars als Zurbarán, Velázquez en Goya.

Russisch Staatsmuseum

Kazimir Malévich

Russisch museum

Kazimir Malévich is een van de beroemdste Russische kunstenaars van de 20e eeuw. Halverwege de jaren 1910 creëerde hij een trend van abstracte kunst die hij doopte als ‘suprematisme’. Dit is nog steeds van invloed op werken van schilders, architecten of ontwerpers uit de hele wereld.
De tijdelijke tentoonstelling bestaat uit een verzameling werken van het Russische Staatsmuseum van Sint-Petersburg, de grootste en meest complete van deze meester.

Tip! Zo hoef je niet te zoeken in Málaga

Je tijd in Málaga optimaal benutten en het beste uit je bezoek halen?

De mooiste bezienswaardigheden, interessante musea en goede restaurants of tapasbars vind je makkelijk terug op de uitgebreide stadskaart van Málaga. Deze kaart is onderdeel van de Beleef Málaga reisgids.

In de gids hebben we onze beste ervaringen en persoonlijke tips voor je samengebracht. Alle punten in de reisgids komen staan ook op de uitneembare plattegrond. Door het volgen van een unieke route weet je zeker dat je het mooiste van de stad gaat zien, maar je kunt uiteraard ook zelf punten uitkiezen.

Plattegrond Malaga reisgids

Bestel nu je Málaga reisgids (inclusief stadskaart)

 

 
 

One Comment

  1. Net besteld 🙂 maandag vliegen we naar Malaga. Zin in!

     

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
error: Content is protected !!