Malaga november

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in november – Wat is er allemaal te doen?

 

Ga je in november naar Málaga? Lees dan snel verder. We hebben een aantal leuke tips en activiteiten voor je op een rijtje gezet. Daarnaast blikken we alvast vooruit op de gezellige decembermaand in Málaga.

Speciale dagen

Día de todos los Santos (Allerheiligen) – woensdag 1 november

begraafplaats-malaga-san-miguel-2

Op deze dag herdenken families hun overleden dierbaren. Ze bezoeken het graf, maken dit schoon en laten bloemen achter. De begraafplaatsen zijn na deze dag een kleurijk geheel.

Let op dit is een dag waarop veel winkels, banken en instanties gesloten zijn.

 

Evenementen

Malaga jazz

Internationaal jazz festival Málaga 29 oktober – 4 november

Liefhebber van jazzmuziek en begin november in Málaga? Dan kun je genieten van de 32e editie van het Jazz festival in Málaga.

Waar?
Het hoofdpodium van het Jazz festival in Málaga is Teatro Cervantes. Daarnaast zijn er verschillende live locaties waar je kunt genieten van Jazz. Zoals Plaza de las Flores (tussen Calle Larios en Calle Nueva), Plaza del Obispo en Plaza de la Merced. Ook aan de oostkant van Málaga bij Baños del Carmen en hotel La Chancla zijn (kleinschalige) optredens gepland.

Info: Bekijk hier het hoofdprogramma (pdf). Tickets voor optredens in het theater kun je hier bestellen.

Kerstverlichting in Málaga vanaf vrijdag 30 november

Kerstverlichting Malaga

Malagueños zijn dol op de kerstverlichting. En niet voor niks, want de kerstverlichting in Málaga wordt gezien als één van de mooiste in Spanje.

De burgemeester ontsteekt de verlichting op vrijdagavond 30 november rond 19.30 uur. Op deze avond zijn er verschillende optredens op Plaza de la Constitución. De kerstverlichting is vervolgens iedere avond aan tot en met Drie Koningen op 6 januari.

waar: Plaza de la Constitución / Málaga centrum

tijd: Vanaf 18:30 uur tot 02:00 uur. TIP! Dagelijks is er om 18.30 uur en om 21.20 uur een lichtshow met muziek.

Beleef Malaga d

Tip! Wil je de gratis en exclusieve december special van Beleef Málaga ontvangen? Vraag hier de GRATIS december special aan. De special ontvang je vervolgens begin december in je mailbox. Vol tips en informatie over de feestmaand december in Málaga.

 

Straatmarkten in Málaga

markt_malaga_2

Ook in november kun je een aantal straatmarkten in Málaga centrum tegenkomen.

Markt in de haven/ Muelle Uno – 3 zondagen per maand

waar: Muelle Uno (haven)

tijd: tussen 11:00 en 18:00 uur

meer info: Muelle Uno

La Plaza Merced Market – zondag 25 november

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)

tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur

meer info: La Plaza de la Merced Market

markt-malagueta-reisgids

Málagueta4Market – zondag 25 november

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (locatie)

tijd: tussen 10:00 en 18:00 uur

meer info: Málagueta4Market

 

Rondleidingen door Málaga

Fietsen met Nederlandstalige gids (dagelijks) Fietsen Malaga - wat te doen

Voor het eerst in Málaga en wil je op een leuke manier kennismaken met deze fijne stad? In november organiseren we iedere dag een fietstour door Málaga. Op een ontspannen manier neemt de Nederlandstalige gids je mee langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad.  Je krijgt een goede eerste indruk van de stad en de gids geeft je handige tips voor je verdere verblijf. Kortom, ideaal aan het begin van je stedentrip.

Meer informatie of reserveren Málaga fietstour

 

Stadswandeling Málaga (reisgids)

Reisgids Malaga - stadsplattegrond

Wil je op eigen gelegenheid Málaga verkennen? De Beleef Málaga reisgids neemt je aan de hand van een route en een grote uitneembare stadskaart mee langs het beste van de stad. Zo kom je langs alle bezienswaardigheden, museas en ontdek je de fijnste restaurants.

Bestel nu je reisgids

Opvallende exposities in Málaga

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

CAC museum Málaga – Hedendaagse kunst

Hernan Bas – tot 9 december 2018

Kunst Malaga

Een kunstenaar uit Miami met zijn eerste expositie in Spanje. De 36 schilderijen en tekeningen in de grote zaal zijn geïnspireerd op literatuur uit de late 19e eeuw en het bovennatuurlijke.

 

Miguel Gómez Losada– tot 25 november 2018

CAC Malaga

Losada is een kunstenaar uit Andalusië (Córdoba). Zijn expositie in het CAC laat uitsluitend vrouwelijke figuren zien. De inpsiratie voor deze kunst is gebaseerd op familieherinneringen, klassieke films uit de 20e eeuw en dans.

 

‘Vierhandige samenwerking’ – tot 6 januari 2018

De Spaanse kunstenaars Gonzalo Torné en Quico Rivas hebben één ding gemeen hebben in hun kunst: handmotieven. Dit is een gezamenlijke expositie van deze twee artiesten.

 

Picasso museum

Het Zuiden van Picasso. Andalusische referenties – tot 3 februari 2019

Kijk naar de Mediterrane wortels van de kunstenaar. Deze tijdelijke expositie bevat meer dan 200 kunstwerken en stukken die teruggaan naar de Iberische cultuur. Nog van voor de tijd dat Picasso werd geboren. Je ziet veel archeologische voorwerpen en schilderijen. Een aantal schilderijen zijn van de meest klassieke artiesten van Spanje, waaronder El Greco en Velázquez.

 

Carmen Thyssen museum Málaga

La furia del color – tot 3 maart 2019

De expositie  ‘La furia del color’ (woede van kleur), van kunstenaar Francisco Iturrino (1864- 1924), laat unieke schilderkunst zien. Hij was één van de sleutelfiguren in de Spaanse moderne kunst tijdens het begin van de 20e eeuw. Iturrino brengt kleur naar een ander niveau.

 

Henri Matisse. Jazz – tot 13 januari 2019

‘Jazz’ is een expositie met werk van Henri Matisse. ‘Jazz’  is ontstaan vanaf de jaren 40 wanneer Henri Matisse door een slechtere gezondheid niet meer kan blijven schilderen. ‘Jazz’  is een experimenteel kunstenaarsboek. Gemaakt in opdracht van redacteur Tériade in 1943 en gepubliceerd in 1947. Volgens zijn eigen woorden het mooiste boek over kleur ooit gemaakt. De tentoonstelling bestaat uit 20 bladen die onderdeel uitmaken van dit boek.

Vooruitblik op de maand december in Málaga

30 november gaat de kerstverlichting aan en die blijft uiteraard ook in december branden. Maar er is veel meer te doen in deze feestmaand. Je kunt het binnenkort allemaal lezen in de Beleef Málaga december special.

Ook een sportief hoogtepunt in december. Op zondag 9 december vindt de marathon van Málaga plaats.

Alvast veel plezier in Málaga!

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken