Málaga in maart – tips en activiteiten

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Málaga in maart – tips en activiteiten

 

Deze maand staat de stad Málaga vooral in het teken van de Semana Santa, de bijzondere week voor Pasen. Daarnaast zijn er een aantal interessante exposities en leuke activiteiten. Dit zijn onze maandtips voor maart.

Tip! Als we nog meer leuks tegenkomen vullen we deze tips aan.

Festiviteiten en evenementen in Maart

Feestdagen

Donderdag 29 maart en vrijdag 30 maart zijn (Witte Donderdag en Goede Vrijdag) zijn vrije dagen in Spanje. Veel winkels, banken en musea zijn gesloten op deze dagen.

Halve Marathon van Málaga – zondag 18 maart

Marathon Malaga

Het is alweer de 28e editie van deze populaire halve marathon in Zuid Spanje. Start en finish zijn aan de westkant van de stad (sportstadion) en gaat deels door het oude centrum van Málaga. De start is om 9.30 uur.

Meer informatie over de halve marathon van Málaga

Semana Santa van Málaga – zondag 25 maart tm. zondag 1 april

Semana Santa Malaga 2018

In de Goede Week voor Pasen gaan 41 broederschappen in een nog groter aantal processies door de straten van Málaga. Semana Santa in Málaga is groot en bijzonder. Foto’s en videobeelden zijn prachtig om te zien, maar wanneer je er zelf bij bent ervaar je pas echt de Passie in Málaga.

TIP!  Download onze gratis Semana Santa special

 

Live muziek

Málaga kent vele locaties waar je kunt genieten van (live) muziek. Artsenal in de hoek van de haven is één van die plaatsen, gratis, laagdrempelig en er is vrijwel ieder weekend iets te doen.

Kijk op deze Facebookpagina voor actuele info.

 

Rondleidingen met Nederlandstalige gids

Fietstocht door Málaga (dagelijks)

Fietsen Malaga

Op de fiets zie je meer van Málaga! Je kunt dagelijks met een Nederlandstalige gids de leukste plekjes van de stad ontdekken. Een goed begin van je stedentrip en een leuke kennismaking met Málaga!

Informatie en reserveren

Exposities

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

La Térmica

The Beatles vs The Rolling Stones – gratis

Een nostalgische blik op de begindagen van de twee beroemdste popgroepen ter wereld. De Britse fotografen Terry O’Neill en Gered Mankowitz legden het vast. Je ziet ondermeer 2 documentaires van de Beatles in 1964 tijdens tours in Zweden en Amerika en van de Rolling Stones in Ierland in 1965.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus 16 vanaf Alameda Principal / huurfiets)

wanneer: tot 18 maart 2018

tijd: van 11.00 – 13.00 uur en van 17.00 uur – 21.00 uur (maandag gesloten)

 

Picasso museum

Picasso museum Malaga

Een kleine expositie met een selectie films, tekeningen, sculpturen en andere documenten van en over Picasso.
Het is een verzameling van de bekende Italiaanse regisseur Federico Fellini (1920 – 1993), die droomde over Picasso. Hij beschreef en tekende zijn dromen. Dromen waarbij Picasso spreekt als vriend en leraar van Fellini en waarbij de regisseur Picasso beschreef als artistiek vader en broer.

wanneer: tot 13 mei 2018

 

Carmen Thyssen museum Málaga

Museum Malaga - reisgids Malaga

Mediterráneo. Una Arcadia reinventada

Van Signac tot Picasso. Deze expositie laat de relatie van Franse en Spaanse kunstenaars met de Middellandse zee zien.  De werken zijn gemaakt in de periode van einde 19e eeuw tot midden 20e eeuw.

wanneer: van 22 maart tot 9 september 2018

 

Museo del Patrimonio Municipal (MUPAM)

expositie - reisgids malaga

Kleding uit het verleden in Málaga

Het gemeentelijk museum is misschien minder bekend, maar toch echt de moeite waard wanneer je meer over de geschiedenis van Málaga wilt weten. Op dit moment is er een tijdelijke expositie over de kleding die men in de 19e eeuw in Málaga droeg. Deze periode was economisch gezien de beste tijd in de historie van de stad.

wanneer: tot 27 mei 2018

adres: Avenida de Cervantes 4

meer informatie: folder (pdf)

 

CAC Málaga

Expositie Malaga reisgids

Stephan Balkenhol

Deze expositie laat de belangrijkste werken zien van de Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol. Voor zijn werk maakt hij voornamelijk gebruik van hout. Alledaagse sculpturen van houtsnijwerk nodigen uit om de unieke realiteit die de kunstenaar creëert te ontdekken. De wisseling tussen een grove afwerking en verfijnde delen zorgen voor een spannend contract in zijn beelden.

wanneer: tot 22 april 2018


Russisch Staatsmuseum Nieuwe collectie!

Russisch museum Malaga

Briljante toekomst. De kunst van het socialistisch realisme

Deze nieuwe semi permanente expositie is afgelopen maand geopend. Een mooie kans  om Russische kunstenaars te ontdekken die buiten Rusland minder bekend zijn. Deze collectie bevat werk van één van de meest bewogen periodes in de Russische geschiedenis (van 1930 tot 1950) ten tijde van Stalin.

wanneer:  tot januari 2019

 

Vooruitblik op de maand april in Málaga

Half april staat Málaga in het teken van de film. Veel (Spaanse) bekendheden komen naar Málaga voor de uitreiking van de ‘Biznagas’ voor de beste Spaanse en Latijns Amerikaanse films en documentaires.

Meer over het filmfestival in Málaga

 

Tip! Zo hoef je niks van Málaga te missen

(zie video)

Wil je de plaatsen in Málaga ontdekken waar je zelf niet zomaar zou komen? Genieten van heerlijke tapas bars en de mooiste bezienswaardigheden makkelijk terug vinden? Dan is de Beleef Málaga reisgids de perfecte inspiratiebron voor je bezoek aan deze bruisende stad.

In deze reisgids vind je tips van locals, praktische informatie en een goede stadskaart met daarop alle hoogtepunten.

Bestel nu je reisgids

 

Heel veel plezier!
Groeten uit Málaga, Gerard en Jacqueline – Beleef Málaga

 

Kijk hier voor het klimaat in Málaga in maart

Ook interessant

Málaga CF programma voetbalseizoen 2015-2016 Het programma van Málaga CF voor het voetbalseizoen 2015-2016 is bekend. De trots van Málaga speelt in de hoogste divisie van de Spaanse voetbalcompet...
Málaga inspiratie #11 Het is al behoorlijk warm in Málaga. Om alvast in de stemming te komen delen we hieronder weer leuke inspiratie voor je citytrip om dagje uit naar Mál...
Málaga genomineerd voor beste bestemming 2019 Geweldig nieuws voor Málaga. De stad is genomineerd voor de verkiezing van beste Europese bestemming 2019. Daarmee is Málaga nu al één van de 20 topbe...
Málaga inspiratie #6 Hola zomertijd! Met onze Málaga inspiratie geven we je alvast een beetje het zomergevoel! Zo krijg je nog meer zin in je bezoek aan Málaga 😉 1/6 ...
Slinger via Calle Granada door historisch Málaga De straat calle Granada voert je al slingerend door het historisch centrum van Málaga. De straat is ongeveer 500 meter lang en verbind de belan...
 
 

Eén reactie

  1. Als Nederlander wonend in Málaga wil ik iedereen aanraden om het filmfestival te bezoeken. Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig is om te integreren in de Spaanse cultuur. Spaanse films hebben mij enorm geholpen door de Spaanse cultuur beter te begrijpen.

     

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!