Malaga in november

Home / Malaga blog / Malaga in november 2019 – Ontdek wat er allemaal te doen is

 

Ga je in november naar de stad Málaga? Lees dan snel verder. We hebben op deze pagina een aantal leuke tips en activiteiten voor je op een rijtje gezet. Daarnaast blikken we alvast een beetje vooruit op de gezellige decembermaand in Málaga.

 

Evenementen

Internationaal jazz festival Málaga – 5  – 11 november

jazz festival malaga

Liefhebbers van jazzmuziek en begin november in Málaga? Dan kun je genieten van de 33e editie van het Jazz festival in Málaga. Optredens van de hoofdacts vinden plaats in Teatro Cervantes, maar ook op veel andere plaatsen in de stad is er muziek.

Waar kun je nog meer jazzmuziek horen? 

Naast het theater vinden veel optredens plaats op één van de bekende pleinen in het centrum:

  • Plaza de las Flores (tussen winkelstraten Larios en Nueva)
  • Plaza de la Merced
  • Plaza del Obispo (voor de Kathedraal)
  • Plaza de San Pedro de Alcántara (naast calle Carretería)
  • Plaza de Félix Sáenz (vlakbij de centrale markt)

Deelnemende hotels:

  • Molina Larios
  • Malaga AC Palacio
  • La Chancla (boulevard Pedregalejo)
  • Ibis Hotel
Handig

Een mooi overzicht van alle optredens in de stad vind je hier. Je kunt hier tickets bestellen voor de optredens in het Cervantes theater.

Kerstverlichting in Málaga – vanaf vrijdagavond 29 november

Kerstverlichting Malaga

Dit was de kerstverlichting in 2018 – ©beleefmalaga

Malagueños zijn dol op de kerstverlichting. En niet voor niks, want de feestverlichting in Málaga is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de mooiste in Spanje.

De burgemeester ontsteekt de lampjes op vrijdagavond 29 november rond 18.30 uur. Op deze avond zijn er verschillende optredens. De feestelijke verlichting gaat vervolgens iedere avond aan tot Drie Koningen op 6 januari.

 

waar: Plaza de la Constitución / Málaga centrum / Alameda Principal

tijd:  dagelijks vanaf 18:30 uur tot 02:00 uur.

TIP! Zeer waarschijnlijk is er ook dit jaar 2 of 3 keer per avond een lichtshow. Zodra de details bekend zijn laten we het direct weten. Meld je aan voor de december special en we brengen je als eerste op de hoogte.

Beleef Malaga d

Tip! Wil je de gratis en exclusieve december special van Beleef Málaga ontvangen? Vraag hier de GRATIS december special aan. De special ontvang je vervolgens begin december in je mailbox. Vol tips en informatie over de feestmaand december in Málaga.

 

Rondleiding Málaga

Ontdek Málaga op de fiets (dagelijks)

Fietsen Malaga

Een leuke manier om veel van Málaga te zien is een rondleiding op de fiets. Zo krijg je in korte tijd een goede indruk van de stad met onderweg veel leuke tips van een Nederlandse gids. Je fietst langs vele hoogtepunten én je ontdekt de verborgen parels van Málaga.

Fietsen is een makkelijke manier om kennis te maken met de stad Málaga. Ideaal om je bezoek mee te beginnen.

Reserveer nu of kijk voor meer informatie

wanneer: dagelijks

tijden: vertrek om 10.30 uur en 15.00 uur mogelijk (reserveer vooraf i.v.m. maximaal aantal deelnemers)

 

Opvallende exposities in Málaga

3D beleving en Lego expositie (nu tot 24 november)

Haven Málaga

In de hoek van de haven, naast museum Centre Pompidou, vind je twee grote (interactieve) exposities. Beide zijn erg leuk om te bezoeken met kinderen. Met ruim 5 miljoen stukjes Lego zijn verschillende objecten op schaal nagemaakt. Zoals de Titanic, maar ook delen van het menselijk lichaam.
De andere expositie is een 3D beleving die garant staat voor grappige foto’s. Er zijn 30 opstellingen waar je jezelf in allerlei bijzondere situaties kunt vastleggen.

Tip! Bezoek je één van beide exposities voor 15.00 uur, dan krijg je 50% korting op de andere expositie.

wanneer: tot 24 november 

tijden: van 11.00 tot 21.00 uur

Carmen Thyssen Museum

Arabische Fantasie (1860–1900)

Deze tijdelijke expositie laat werk zien van Spaanse kunstenaars die zich lieten inspireren door Noord – Afrikaanse landen (Marokko, Tunesië en Algerije). De collectie bestaat uit 70 werken met ondermeer portretten en landschappen.

wanneer: 12 oktober tot 1 maart 2020

 

CAC Malaga

CAC Malaga

Dit gratis museum voor hedendaagse kunst in Malaga in de wijk Soh0 Málaga is een bezoek waard. Op dit moment kun je hier de expositie Eleuthera van Sean Scully zien. Deze Ierse kunstenaar, woonachtig in Amerika, is twee keer genomineerd voor de Turner Prize. In het CAC museum zie je 40 van zijn werken, waaronder grote schilderijen, foto’s en tekeningen. Geometrische vormen en felle kleuren staan ​​centraal in deze reeks opvallende schilderijen.

wanneer: tot 19 januari 2020

 

Tip! Haal het beste uit je bezoek aan Málaga

Natuurlijk wil je je tijd in Málaga optimaal benutten. Zonder zoeken het beste van de stad ontdekken én makkelijk de verborgen parels vinden.

De mooiste bezienswaardigheden, bekende musea en goede restaurants of tapasbars vind je makkelijk terug op de uitgebreide Nederlandstalige stadskaart van Beleef Málaga. Deze kaart is onderdeel van de Beleef Málaga reisgids.

Hierin hebben we onze persoonlijke ervaringen en tips voor je samengebracht. Alle interessante punten die we benoemen staan ook op de uitneembare kaart. Volg de unieke route en je weet zeker dat je het mooiste van de stad gaat zien.

Plattegrond Malaga reisgids

Bestel nu je Málaga reisgids (inclusief stadskaart)