Malaga september

Home / Malaga blog / Malaga september 2019 – Inspiratie voor je vakantie

 

De zomer lijkt voorbij gevlogen, maar gelukkig is ook het najaar in Málaga erg aangenaam. Ga jij lekker nazomeren in Málaga? Kijk dan snel verder en ontdek hieronder de leukste activiteiten in de maand september. Alvast veel plezier 🙂

 

Evenementen, speciale dagen en activiteiten

Dia de la Victoria (processies)   zondag 8 september

Processie Malaga - reisgids Malaga

Een speciale (feest)dag in Málaga ter ere van de Patroonheilige van de stad. De maagd van de overwinning gaat in processie door de straten van Málaga. Dit begint rond 19.30 uur bij de Kathedraal. De route loopt door Málaga centrum naar de basiliek. Een unieke mogelijkheid om een keer een processie in Málaga mee te maken.

Let op: Omdat Día de la Victoria dit jaar op zondag valt is maandag 9 september een feestdag in Málaga. Winkels en markten zijn gesloten. Bars en restaurants zijn wel gewoon open.

 

Málaga fashion Week
Modeshow op calle Maques de Larios
vrijdag 13 en zaterdag 14 september

Calle Marques de Larios is deze dagen omgetoverd tot een catwalk. Het is zelfs even de langste catwalk van Europa (300 meter). Van het begin tot het einde van de straat tonen modellen de nieuwste collectie. De modeshows beginnen op beide dagen om 20:30 uur.

 

Wereld toerisme dag 2019 – vrijdag 27 september

Alcazaba Malaga

Tijdens de jaarlijkse dag voor het toerisme zijn alle musea en bezienswaardigheden gratis te bezoeken. Een leuke kans om één of meer musea te bezoeken.

 

Straatmarkten Málaga

Málaga kent verschillende straatmarkten in het centrum van de stad. Hieronder een selectie van de markten die je deze maand kunt bezoeken.

La Plaza Merced Market zondag 22 september

waar: Plaza de la Merced
tijd: tussen 11:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza Merced Market

 

Malagueta 4 Market zondag 22 september

waar: Strandboulevard Playa de La Malagueta
tijd: tussen 10:00 en 21:00 uur
meer info: Malagueta 4 Market

 

Mercado de Verano in de haven – dagelijks tot 15 september

waar: Muelle Uno (haven Malaga)
tijd: tussen 12:00 en 24:00 uur (vrij. / za. tot 01.00 uur)
meer info: Muelle Uno

 

El Zoco de Muelle Uno – elke zondag

waar: Muelle Uno (haven Malaga)
tijd: tussen 12:00 en 21:00 uur
meer info: Muelle Uno

 

Tip! Bezoek ook de mooie markthal in het centrum van Málaga. Dit is de centrale versmarkt. Iedere ochtend open van maandag tot en met zaterdag.

 

Nederlandstalige stadstour door Málaga

Malaga fietsen - fietsverhuur

Wil je veel zien van Málaga? De stadstour op de fiets is een ideaal begin van je bezoek aan de stad. Zonder zoeken ontdek je de bekendste bezienswaardigheden én de verborgen parels van Málaga.

Een Nederlandse gids geeft je onderweg handige tips voor je verdere verblijf. Deze rondleiding laat je op een ontspannen manier kennismaken met de stad Málaga.

Goed om te weten:

  • Per rondleiding gaan we met een beperkt aantal deelnemers op pad. Reserveer vooraf, je weet dan zeker dat er een fiets voor je beschikbaar is
  • Dagelijks om 10.30 uur en 15.00 uur (tijdens de Feria alleen in de ochtend)
  • Geschikt voor kinderen. Kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar
  • Ook mogelijk op een e-Bike
  • Vlakke en verrassende route met veel hoogtepunten
  • Een goed begin van je bezoek aan Málaga

Meer informatie en reserveren

 

Exposities

3D beleveing en Lego expositie

Haven Málaga

In de hoek van de haven, naast museum Centre Pompidou, vind je twee grote (interactieve) exposities. Beide zijn erg leuk om te bezoeken met kinderen. Met ruim 5 miljoen stukjes Lego zijn verschillende objecten op schaal nagemaakt. Zoals de Titanic, maar ook delen van het menselijk lichaam.
De andere expositie is een 3D beleving die garant staat voor grappige foto’s. Er zijn 30 opstellingen waar je jezelf in allerlei bijzondere situaties kunt vastleggen.

Tip! Bezoek je één van beide exposities voor 15.00 uur, dan krijg je 50% korting op de andere expositie.

wanneer: tot 22 september

tijden: van 11.00 tot 21.00 uur

 

Carmen Thyssen Museum

Perversiteit. Femmes Fatales in Modern Art (1880–1950)

Carmen Thyssen museum

Kunst met vrouwen in de hoofdrol van einde 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Deze expositie laat een verschuiving zien in de kunst. Een weerspiegeling van de sociale situatie van destijds. Een tijd waarin vrouwen zich meer bewust werden van hun eigen identiteit.

wanneer: tot 8 september 2019

 

La Termica

Het cultureel centrum La Termica ligt net buiten het centrum van Málaga. Regelmatig kun je hier interessante exposities zien. Vooral fotografie is een geliefd onderwerp bij La Termica. Je bereikt La Termica met bus 3 of 7 vanaf Plaza de la Marina of op de fiets in minder dan 20 minuten. Eventueel goed te combineren met het Russisch museum en het Automuseum.

The Art of Protest – Banksy

Banksy Malaga

La Termica heeft een hele mooie expositie naar Málaga gehaald. Tot 15 september 2019 kun je hier ruim 40 werken van de bekende (straat)kunstenaar Bansky zien. Afgelopen jaar kwam de artiest nog wereldwijd in het nieuws toen zijn werk ‘Het meisje met ballon’ versnippert werd in tijdens een veiling bij het Londense veilinghuis Sotheby’s. Inmidels hebben we deze expositie bezocht en het is zeker een aanrader.

wanneer: tot 15 september 2019
entree: €10,-
waar: Avenida de Los Guindos 48
Meer info: Expositie Banksy Málaga

 

Haal het beste uit je bezoek

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Genieten van lekker eten bij fijne tapas bars of restaurants? De mooiste bezienswaardigheden ontdekken en op plaatsen komen die je zelf niet zomaar zou vinden? Haal alles uit je bezoek aan de stad Málaga.

De Beleef Málaga reisgids geeft je inspiratie, tips en praktische informatie voor je vakantie.

In deze reisgids delen Gerard en Jacqueline hun persoonlijke tips. Door een uitneembare stadskaart hoef je niet te zoeken naar de hoogtepunten én ontdek je ook minder bekende plaatsen in Málaga die de moeite waard zijn.

Bestel direct je reisgids
Beleef het beste van Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *