Omgeving Malaga - reisgids malaga

Home / Malaga blog / Marjolijn en René over de provincie Málaga

 

Sinds november 2005 wonen Marjolijn Brouwer en René Mooijman in Monda. In 2007 zijn ze begonnen met de aanleg van de wijngaard en in maart 2008 zijn de wijnstokken de grond ingegaan. Ze verbouwen Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay.

Het gehele proces, van de groei van de druif tot de wijn in de fles, doen zij zelf. Naast alle werkzaamheden op de wijngaard geven ze op afspraak ook rondleidingen en wijnproeverijen.

Bij de rondleiding krijg je op de wijngaard uitleg over de groei van de wijnstok en de druif. Aansluitend is er in de bodega uitleg over het wijn maken tot en met het vullen van de fles. Een interessant bezoek met als afsluiting een proeverij.

Naast een inkijkje op bodega Remsamen laten Marjolijn en René je graag meer ontdekken van de provincie Málaga. In ons interview komen veel bruikbare tips voorbij!

 

 Omgeving Malaga wat te doen

 

Waarom hebben jullie gekozen voor de provincie Málaga en Andalusië?

In eerste instantie wilden we eigenlijk naar Australië, maar daar konden we niet goed vinden wat we wilden. Dan toch maar dichterbij huis, Spanje, Andalusië. Na eerst twee jaar lang regelmatig in deze omgeving op vakantie te gaan, vonden we uiteindelijk onze plek in Monda.

Het dorp ligt prachtig in een vallei met een mooi kasteel op de top. Mensen zijn er vriendelijk, prachtige natuur, het ligt dichtbij zee, dichtbij Málaga en toch wel belangrijk het vliegveld is binnen 40 minuten bereikt.

 

Omgeving Malaga

 

Wat maakt deze omgeving zo aantrekkelijk?

Vooral de natuur. Het gebied Sierra de las Nieves, waar Monda onderdeel van is, is prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen, genieten van prachtige uitzichten en vergezichten. De kleine dorpjes die je in dit gebied bezoekt zijn echt Spaans en niet zo toeristisch.

Al zijn wij geen echte strandliefhebbers, het is toch leuk er af en toe heen te gaan. In de winter omdat het heerlijk aangename temperaturen heeft. In de zomer juist aan het einde van de dag. Op je eigen stoel met een glaasje wijn genietend van de lange zwoele avonden.

 

Malaga strand en wijn

 

Welke activiteiten raden jullie aan in de omgeving van Málaga?

Uiteraard een bezoek brengen (op afspraak) aan onze wijngaard voor een rondleiding en proeverij. Zeker wanneer mensen van de natuur houden is een bezoek aan één of meerdere plaatsen in de Sierra de las Nieves de moeite waard. Je kunt er prachtig wandelen of rondrijden en dan via Ronda weer terug naar de kust rijden.

 

Omgeving Malaga - wat te doen

 

Welke periode(s) van het jaar vinden jullie fijn en aangenaam.

Eigenlijk heeft elke periode zijn fijne momenten. De zomer is overdag (zeker in het binnenland) erg heet, maar dat geeft heerlijke lange warme zomeravonden. Voorjaar en najaar zijn heerlijk overdag waarbij de zon niet te warm is. En de winter, tja die zijn altijd beter dan die in Nederland. Hoewel als er ijs ligt in Nederland, dan gaat het wel kriebelen.

Semana Santa (de heilige week voor pasen) is elk jaar weer indrukwekkend. Het is een traditie waar de Spanjaarden intens in opgaan. Het verschil met de kleine dorpse processies in Monda met de indrukwekkende in Málaga is altijd weer mooi om te zien.

De kerstperiode met al de verlichting en de wijze van oud en nieuw vieren is een leuke tijd. Ook hier geldt weer het verschil tussen het dorpse en het stadse.

 

 Malaga kerst - omgeving Malaga

 

Komen jullie ook weleens in Málaga stad?

Wij komen graag in Málaga stad. Het aangename, relaxte sfeertje van de Malagueños spreekt ons zeer aan. De stad leeft altijd en is heerlijk om doorheen te slenteren. Zeker in de kleine straatjes achteraf waar je leuke kleine winkeltjes, barretjes en eetgelegenheden vindt.

Wandelen langs de boulevard vanaf de nieuwe haven (Muelle Uno) richting el Pedregalejo is een aanrader. En daar dan wat eten bij één van de vele restaurantjes met zicht op zee of zelfs met je voetjes in het zand.

 

 Omgeving Malaga - Malaga centrum

 

Heben julie nog leuke tips voor onze lezers?

El Balneario. Het is iets meer trendy de laatste tijd, maar het blijft een bijzondere plek of je er nu heen gaat voor een kopje koffie in de ochtend of een drankje en eten in de avond.

Markthal Atarazanas. Misschien wat toeristisch, maar bij het zien van de uitstalling van al het fruit, groente, vlees en vis, blijf je je verbazen van wat er allemaal te koop is.

 

Markt in Malaga

Bezoek de website van bodega Remsamen

 

 
 

2 Comments

  1. We waren vorig jaar bij Marjolijn en Rene. Wat een resultaat van alle arbeid van de afgelopen jaren. En ze maken heerlijke wijn!
    Een aanrader!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *