Ga of wil je Málaga in februari bezoeken? Ontdek op deze pagina wat er te doen is. Hier lees je alles over de leukste activiteiten en evenementen tijdens deze maand. Ontdek ook hoe het weer en klimaat in februari in Malaga is.

Laatste update: 01/02/2020

Februari in Malaga

Februari in Málaga is rustig en zeker geen toeristische maand. Aan het einde van de maand is er één feestdag, Día de Andalucia.

Hoe is het weer in Málaga in februari?

Het weer in februari in Málaga is over het algemeen stabiel. Hoewel het nog winter is kun je al een vleugje van het voorjaar proeven. De gemiddelde temperatuur ligt rond 17 – 18 graden. Met uistchieters boven de 20 graden.

In de nacht daalt het kwik naar ongeveer 7 – 8 graden. De kans op regen in februari valt met gemiddeld 5 dagen mee. Het zeewater blijft steken op zo’n 15 graden.

 

Evenementen in Malaga in februari

Wat is er te doen in Málaga in februari? Hieronder vind je een selectie met de leuke evenementen en activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van actuele tips? Volg Beleef Málaga op Facebook.

 

Valentijnsdag in Málaga – 14 februari

Ook in Málaga is er aandacht voor Valentijnsdag, ofwel San Valentin. Vooral in de winkels, maar ook bij restaurants. Voor een romantische stedentrip in de zon is Málaga een prima bestemming. Romantiek in de zon, wie wil dat nou niet 😉 Je geliefde verrassen met een speciale overnachting? Er zijn verschillende romantische hotels in Málaga.

 

Feestdag 28 februari – Diá de Andalucia

Winkels en banken zijn gesloten op deze dag. Restaurants en bars zijn wel gewoon open. Ook musea en bezienswaardigheden zijn open. Musea zijn op deze dag zelfs gratis toegankelijk.

 

Carnaval de Málaga 2020 – 21 februari tot 1 maart

Kleurrijk en galant. Dat is carnaval in Málaga. Naast parades zijn er optreden van groepen. Met eigen geschreven nummers en sketches nemen ze de plaatselijke- of landelijke politiek op de hak.

Carnaval Malaga

Hoogtepunt van Carnaval de Málaga is de grote optocht op de eerste zondag. Op alle dagen staat er een podium op Plaza de la Constitución. Hier zie je verschillende optredens, maar ook de verkiezing van de Goden en Godinnen van het Carnaval.

 

Feestverlichting Málaga tijdens carnaval

Tijdens carnaval gaat dagelijks de feestverlichting in het centrum aan. Je kunt hier iedere avond van genieten van 19:00 uur tot ongeveer 01:00 uur.

 

Leuke dingen om te doen in Málaga in februari

Straatmarkten

  • Elke 4e zondag van de maand van 11.00 – 19.00 uur:
    La Plaza Merced Market, Plaza de la Merced
  • Elke 4e zondag van de maand van 10.00 – 19.00 uur:
    Malagueta4Market, boulevard Playa de la Malagueta
  • Zoco markt in de haven
    3 zondagen per maand van 11.00 – 18.00 uur

Fietstour Málaga met Nederlandstalige gids

Zie meer van Málaga op de fiets
Ben je voor het eerst in Málaga en wil je veel zien? Op de fiets maak je in korte tijd en op een leuke manier kennis met de stad.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden en verborgen parels. Onze Nederlandstalige gids laat je zien wat Málaga te bieden heeft. Onderweg krijg je veel tips voor je verdere verblijf.

De Málaga fietstour geeft je een goede indruk van Málaga. Ideaal aan het begin van je stedentrip.

Goed om te weten: De Málaga fietstour is geschikt voor jong en oud. Je fiets in een ontspannen tempo over een vlakke route. In ongeveer 3 uur zie je veel van de stad en kom je op bijzondere plaatsen. Deze tour is ook mogelijk op een e-Bike.

Meer leuke dingen om te doen in Málaga

 

Tijdelijke exposities deze maand in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken.

 

Muelle Uno – Haven Malaga

tot 19 april: El Oro de Klimt

Na de audiovisuele Van Gogh expositie afgelopen jaar, is er ook dit jaar weer iets bijzonders te zien in de haven van Málaga. Deze keer een speciale expositie van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt.

Een audiovisuele voorstelling neemt je mee in de wereld van Klimt. Een symbolistische schilder, muralist en tekenaar. Bekijk de video hieronder voor een kleine impressie.

De expositie El Oro de Klimt is te zien bij Muelle Unoin de haven. In de ruimte naast de kubus van Museo Centre Pomidou.

Dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.
Volwassenen tussen de €11,- en €13,-
Kinderen tussen de €9,- en €11,-

 

Centro Cultural La Malagueta – Arena Málaga

tot 17 mei: Fotografie expositie flamenco

In de arena van La Malagueta is een nieuw cultureel gevestigd. De eerste expositie is gelijk interessant. Vooral voor de liefhebbers van fotografie en flamenco. Deze tentoonstelling bevat 83 foto’s van dansfilms die geregisseerd werden door Carlos Saura. Een Spaanse filmregisseur die vooral bekend is vanwege dansfilms met in het bijzonder flamenco dans.

Open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 20.00 uur.
Toegang is gratis. Je vindt dit cultureel centrum in de arena in de wijk La Malagueta (Paseo de Reding 8).
Deze locatie staat ook op de plattegrond in de Málaga reisgids.

Ook leuk om te bezoeken: Flamenco museum Malaga

 

Centre Pompidou Málaga

tot 12 april: Alechinsky in the Land of Ink

Een overzichtstentoonstelling met 75 werken van deze Belgische kunstenaar, bekend om zijn inventieve gebruik van materialen. De tentoonstelling bevat werken vanaf 1952 toen hij tot verhuisde naar zijn huidige woonplaats Parijs.
Meer informatie over Centre Pompidou

 

Russisch museum

tot 1 maart: Op zoek naar Shambhala 

70 werken van de meester van de Russische symboliek, Nikolai Roerich. Eén van de meest prominente kunstenaars in Rusland (begin 20e eeuw). Hij reisde vijf jaar naar het Oosten. Tibet en de Himalaya zijn geliefd onderwerp in zijn schilderijen. Ook Russische legendes zie je terug.
Meer informatie over het Russisch museum

 

Carmen Thyssen museum

tot 1 maart: Arabische Fantasie 

Deze tijdelijke expositie laat werk zien van Spaanse kunstenaars die zich lieten inspireren door Noord-Afrikaanse landen (Marokko, Tunesië en Algerije). Een collectie van 70 werken met portretten en landschappen. Ook de vaste collectie van dit museum is de moeite waard.
Meer informatie over het Carmen Thyssen museum

 

CAC Málaga

Het hedendaags museum in Málaga is altijd de moeite waard om even binnen te lopen. Een gratis museum in de hippe wijk Soho Málaga.

tot 12 april: Eulalia Valldosera

Negen videocreaties van de Catalaanse kunstenaar Eulalia Valldosera. De gedachte erachter is om je als kijker bewust te maken van onze identiteit en alles wat ons te boven gaat.

tot 26 april: Carlos León

Carlos León staat bekend als één van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in Spanje. Zijn expositie ‘Tomando distancia/ Neem afstand’  laat 48 schilderijen van afstand zien. Ze zijn gemaakt tussen 2009 en 2019 en bestaat ondermeer uit landschappen, tuinen en alledaagse voorwerpen.

Meer informatie over het hedendaags museum Málaga

 

La Termica

tot 26 februari: Lee Miller (fotografie)

Na een succesvolle korte carrière als model voor Vogue, ging ze in 1929 verder als fotograaf in Parijs. Ze was de assistent én muze van fotograaf Man Ray, één van de bekendste fotografen wereldwijd. Lee Miller maakte een ontwikkeling door in de mode- en kunstfotografie. In La Termica zie je ruim 100 van haar foto’s. De toegang gratis van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Bereikbaar met bus 7 vanaf Alameda Principal of huur een fiets.

 

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *