Malaga in januari activiteiten
 

Een nieuw jaar en een nieuwe maand. Malaga in januari, wat is er allemaal te doen? Op deze pagina kom je alles te weten over de activiteiten in deze maand. Er staan veel leuke dingen op het programma, van de Drie Koningen optocht tot aan gezellige straatmarkten. Kortom, lees snel verder als je Málaga deze maand bezoekt.

Laatste update: 03/01/2020

Januari in Malaga

Januari is wat betreft toeristen een rustige maand in Málaga. Na het oud & nieuw feest en Drie Koningen komt het normale dagelijks leven weer op gang in de stad.

 

Hoe is het weer in Málaga in januari?

Wat betreft weer is januari is één van de koudste maanden in Málaga. Desondanks valt het in vergelijk met Nederland en België natuurlijk erg mee. Gemiddeld is de temperatuur overdag 16 – 18 graden. Wanneer het tijdens zonnige dagen niet hard waait kan het kwik ook zomaar boven de 20 graden uitkomen.

De temperatuur zakt in de nachtelijke uren naar 4 tot 7 graden. Hou er daarom rekening mee dat het in de avonden flink kan afkoelen. Het is in deze tijd van het jaar vaak helder met een strakblauwe lucht. Zo af en toe bestaat de kans op een regenbui. Het zeewater is ongeveer 15 graden dus Spanjaarden zie je zelden in zee.

januari malaga andalusie spanje

Evenementen in Malaga in januari

Ben je benieuwd naar wat er te doen is in Málaga in januari? Bekijk hieronder een selectie met de leuke evenementen en activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van actuele tips? Volg Beleef Málaga op Facebook.

Feestdagen of speciale dagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
Winkels, banken en veel musea zijn gesloten op deze dag, maar horeca gelegenheden zijn veelal open.

5 en 6 januari: Drie Koningenfestiviteiten
Op 6 januari is het Drie Koningen, in Spanje is dit een feestdag. Winkels en banken zijn gesloten. Aan de vooravond (5 januari) is er een grote optocht waarin de Drie Koningen worden verwelkomd in Málaga. Een evenement waar veel Malagueños met hun kinderen op af komen.

7 januari: begin uitverkoop
Zodra de feestdagen achter de rug zijn begint de winteruitverkoop in Málaga (rebajas).

tot 5 januari: Kerstverlichting
Tot het feest van Drie Koningen kun je nog genieten van de lichtshow in Málaga.

reisg

Tips en activiteiten januari Malaga

Straatmarkten

tot 5 januari: kerstmarkten
In de eerste dagen van deze maand kun je nog kerstmarkten bezoeken

  • haven / Muelle Uno 10.00 – 22.00 uur
  • Paseo del Parque 11.00 – 22.00 uur
  • Plaza de la Marina 10.00 – 22.00 uur

Ambachtelijke-/ Craft markets

  • Elke 4e zondag van de maand van 11.00 – 19.00 uur:
    La Plaza Merced Market, Plaza de la Merced
  • Elke 4e zondag van de maand van 10.00 – 19.00 uur:
    Malagueta4Market, boulevard Playa de la Malagueta

 

Fietstour Málaga – Nederlandstalig

Fietsen Malaga activiteiten

Dagelijkse fietstour
Ben je voor het eerst in Málaga en wil je veel zien van de stad? Op de fiets ontdek je in korte tijd de mooiste bezienswaardigheden en de verborgen parels van de stad. Een Nederlandstalige gids laat je het beste van de stad zien en geeft je handige tips voor je verdere verblijf. Tijdens deze fietstocht krijg je een goede indruk van Málaga. Ideaal aan het begin van je bezoek.

Goed om te weten: De Málaga fietstour is geschikt voor jong en oud. Je fiets in een ontspannen tempo over een vlakke route. In ongeveer 3 uur zie je veel van de stad en kom je op bijzondere plaatsen. Ook mogelijk op een e-Bike.

 

Tijdelijke exposities in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken.

Picasso museum

tot en met 2 februari: Calder

Een expositie over creatieve verbanden tussen twee van de meest innovatieve meesters van de twintigste eeuw: de Amerikaan Alexander Calder (1898-1976) en Pablo Picasso (1881-1973). Ruim 100 kunstwerken tonen verbindingen tussen Calder en Picasso.
Meer informatie over het Picasso museum

Centre Pompidou Málaga

tot 12 april: Alechinsky in the Land of Ink

Een overzichtstentoonstelling met 75 werken van deze Belgische kunstenaar, bekend om zijn inventieve gebruik van materialen. De tentoonstelling bevat werken vanaf 1952 toen hij tot verhuisde naar zijn huidige woonplaats Parijs.
Meer informatie over Centre Pompidou

Russisch museum

tot 1 maart: Op zoek naar Shambhala 

70 werken van de meester van de Russische symboliek, Nikolai Roerich. Eén van de meest prominente kunstenaars in Rusland (begin 20e eeuw). Hij reisde vijf jaar naar het Oosten. Tibet en de Himalaya zijn geliefd onderwerp in zijn schilderijen. Ook Russische legendes zie je terug.
Meer informatie over het Russisch museum

Carmen Thyssen museum

tot 1 maart: Arabische Fantasie 

Deze tijdelijke expositie laat werk zien van Spaanse kunstenaars die zich lieten inspireren door Noord-Afrikaanse landen (Marokko, Tunesië en Algerije). Een collectie van 70 werken met portretten en landschappen. Ook de vaste collectie van dit museum is de moeite waard.
Meer informatie over het Carmen Thyssen museum

CAC Málaga

tot en met 19 januari: ELEUTHERA – Sean Scully

Deze Ierse kunstenaar, woonachtig in Amerika, is twee keer genomineerd voor de Turner Prize. Je ziet in het hedendaags museum 40 van zijn werken, waaronder grote schilderijen, foto’s en tekeningen. Geometrische vormen en felle kleuren staan ​​centraal in deze reeks opvallende schilderijen.
Meer informatie over het hedendaags museum Málaga

La Termica

tot 26 februari: Lee Miller (fotografie)

Na een succesvolle korte carrière als model voor Vogue, ging ze in 1929 verder als fotograaf in Parijs. Ze was de assistent én muze van fotograaf Man Ray, één van de bekendste fotografen wereldwijd. Lee Miller maakte een ontwikkeling door in de mode- en kunstfotografie. In La Termica zie je ruim 100 van haar foto’s. De toegang gratis van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Bereikbaar met bus 7 vanaf Alameda Principal of huur een fiets.

Bisschoppelijk Paleis / Cultureel centr. Unicaja

tot en met 30 januari: Sorolla

Een verrassend mooie expositie die de minst bekende kant laat zien van kunstenaar Joaquín Sorolla. Bekend om zijn gebruik van licht, wit en de zee. De expositie is een kleurrijke reis door het binnenland van Spanje van Noord naar Zuid. De eerste expositie in het nieuwe cultureel centrum.
Meer informatie over het Bisschoppelijk Paleis

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram

 
 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *