Malaga in juli, wat is er te doen?
 

Ga je in juli op vakantie naar Málaga? Lees dan snel verder, want op deze pagina vind je leuke tips over wat er allemaal te doen is in Malaga in de maand juli.

Alle informatie, zoals het weer en leuke dingen om te doen, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Recente update: 30/07/2021

Let op activiteiten kunnen in deze tijd wijzigen/ vervallen. Lees ook over de actuele coronaregels in Málaga, Spanje

Malaga in juli

Juli is de maand van het zomertoerisme, ook in Málaga. Naast de toeristen die in de stad verblijven, zie je ook meer vakantiegangers vanuit andere plaatsen aan de Costa del Sol. Ze doen vaak ‘een dagje Málaga’ tijdens hun strandvakantie.

In juli en augustus vallen ook de Spaanse zomervakanties. Dus ook veel locals genieten van de zomerzon.

Een hoogtepunt in de maand juli zijn de traditionele processies rond 16 juli. Het gaat om processies ter ere van ‘Virgen del Carmen‘, de beschermheilige van de zeelieden. Deze processies (ondermeer in de wijken Pedregalejo en El Palo) zijn bijzonder om een keer mee te maken.

 

Hoe is het weer in Málaga in juli?

Het klimaat in Málaga in juli is zomers warm. Juli heeft de meeste zonuren. De gemiddelde temperatuur in Málaga is zo’n 30 graden. Het kan weleens oplopen richting de 40 graden.  Zeker tijdens de warme Terral wind kan het heet zijn in Málaga. Wat is het fijn dat deze stad aan zee ligt.

De avonden en nachten blijven met ruim 20 graden warm.

Het zeewater in Málaga is in deze periode van het jaar aangenaam en vooral lekker verfrissend. Gemiddeld 23 graden.

 

Wat is er te doen in Malaga in Juli?

We hebben de leukste dingen om te doen in Málaga voor je geselecteerd. Ontdek hieronder alle evenementen en activiteiten in de maand juli.

Wil je op de hoogte blijven van actuele tips? Volg Beleef Málaga op Facebook.

 

Evenementen Malaga in Juli

Let op. In verband met Covid-19 maatregelen zijn evenementen soms aangepast.

 

Openlucht bioscoop/ Cine Abierto | juli & augustus

Bioscoop Malaga openlucht

Een verrassend leuke zomertraditie zijn de filmvoorstellingen in de buitenlucht (Cine Abierto). In de maanden juli en augustus kun je op 19 verschillende locaties in Málaga een film kijken. Een aantal films kun je zien op één van de stranden in Málaga.

Een volledig overzicht van alle films en locaties vind je hier.

 

Processies Virgen del Carmen | rond 16 juli (x)

Virgen del carmen Malaga processie

Op en rond 16 juli zijn er normaal gesproken in verschillende (vissers)wijken van Málaga processies. Dit ter ere van Virgen del Carmen de beschermheilige van alle zeelieden. De processies in de wijken Pedregalejo en El Palo trekken jaarlijks veel publiek. Op dit moment is de verwachting dat de processies dit jaar niet doorgaan.

Ook in andere plaatsen aan de Costa del Sol zijn normaal gesproken processies rond deze datum.

 

Leuke dingen om te doen in Málaga in juli

Ambachtelijke- en hippe markten in Málaga

 • Zomermarkt in de haven van Málaga
  Van juli tot 12 september vind je op Muelle Uno ‘Mercado de Verano’.
  • maandag – donderdag: 12.00 – 23.00 uur
  • vrijdag – zondag: 12.00 – 00.00 uur

Fietstour Málaga met Nederlandstalige gids

Fietsen Malaga

Beleef Málaga op de fiets
Je bent voor het eerst in Málaga en je wilt de stad beter leren kennen? Op de fiets maak je op een leuke manier kennis met alles wat Málaga te bieden heeft.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden en verborgen parels. Een Nederlandstalige gids laat je het mooiste van Málaga zien. Onderweg krijg je volop tips voor je verblijf.

De Málaga fietstour is een perfect begin van je vakantie in Málaga.

Goed om te weten: Deze fietstour is geschikt voor zowel jong als oud. Je fiets in een ontspannen tempo over een vlakke route. In ongeveer 3 uur zie je veel van de stad en kom je op bijzondere plaatsen. Zitjes voor kinderen zijn beschikbaat en deze tour is ook mogelijk op een e-Bike.

Reserveer nu je fiets >>

Meer leuke dingen om te doen in Málaga

 

Tijdelijke exposities in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken.

Muelle Uno (haven Málaga)

Impresionistas (multimedia expositie)

Expositie Malaga

Ontdek het werk van iconen van de kunst op een moderne manier. In de hoek van de haven (Muelle Uno) staan 12 grote schermen die een weergave tonen van het werk van grote 19e eeuwse kunstenaars. Je ziet werk van Renoir, Van Gogh, Monet, Cezanne, Degas, Manet en Toulouse-Lautrec.

 • Tot 5 september, woensdag – maandag van 11.00 tot 22.00 uur
 • Tickets €11,-  volwassenen weekdagen en €13,- in het weekend
 • Entree op het hele uur, bezoekduur ongeveer één uur
 • Kaartverkoop online

 

Hedendaags museum Málaga(CAC)

Franz West – Last Decades
De Oostenrijker Franz West was in de jaren 60 en 70 één van de invloedrijke hedendaagse kunstenaars in Europa. Deze expositie toont 35 van zijn werken, waaronder meubels, sculpturen en collages.
• Tot 29 augustus 2021

Politics.
Deel van de CAC-collectie met werken van ondermeer Aideen Barry, Ivan Pérez, en Daniel Richter. Bestaande uit een reflectie op oorlog, politiek en macht in de huidige samenleving.
• Tot 29 augustus 2021

Don Bergland – De stilte van de eeuwigheid
Een Europes debuut voor de Canadese kunstenaar Don Bergland. Zijn expositie bestaat uit werken die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt.
• Tot 12 september 2021

 

Russisch museum

Oorlog en vrede (hoofdexpositie)
Oorlog en vrede is het centrale thema van de hoofdexpositie in het Russisch museum. Deze uitgebreide tentoonstelling bevat 183 werken. De collectie is een samenstelling van Russische, Franse en Duitse kunstenaars die banden hebben met Rusland. Epische veldslagen, de Oktoberrevolutie en de Eerste Wereldoorlog, het komt allemaal voorbij. Je ziet naast schilderijen ook verschillende sculpturen.

Ivan Aivazovsky – Zeegezichten
26 meesterwerken van de kunstenaar Ivan Aivazovsky met water als onderwerp. Deze expositie is aangevuld met nog eens 13 stukken van zijn tijdgenoten die passen bij het onderwerp.
• Tot 12 oktober 2021

Tolstoj – het levenspad
Aquarellen en illustraties onderzoeken Tolstoj’s vriendschappen met figuren in de Russische samenleving. Met scènes uit enkele van zijn beroemde romans.
• Tot 12 oktober 2021

 

Picasso Museum

 

Centre Pompidou

 

Carmen Thyssen museum

Dagtrip Málaga vanuit Andalusië? Lees onze tips

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar Málaga een aanrader!

Om alles te kunnen zien is een dag misschien iets te kort, maar met onze tips voor Málaga in één dag krijg je zeker een goede indruk van deze bruisende stad. En je kunt natuurlijk ook een dagje gaan shoppen, want de hele maand juli is het uitverkoop in Málaga 😉

Met het gezin naar Málaga? Kijk dan eens op de pagina Málaga met kinderen.

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *