Malaga maart

Home / Wat te doen in Málaga en leuke activiteiten / Activiteiten Malaga per maand – De leukste maandtips / Malaga in Maart – Alles over het weer en de leukste activiteiten

 

Een stedentrip Malaga in maart? Goed idee 🙂 Maart in Málaga is ideaal als je wilt genieten van de voorjaarszon. Nog niet te warm, maar wel erg aangenaam. Maar er zijn meer redenen om Málaga deze maand te bezoeken.

We hebben alle informatie, zoals het weer en leuke dingen om te doen, voor je op een rijtje gezet.

Laatste update: 14/03/2020

Let op! In verband met het corona crisis zijn er verschillende activiteiten afgelast.
Meer informatie de situatie in Málaga

Malaga in maart

Zoals gezegd Málaga in maart is ideaal voor mensen die in het vroege voorjaar op vakantie willen. Over het algemeen is dit een rustige periode. Het toeristenseizoen komt langzaam op gang, maar het is nog niet druk.

Een uitzondering hierop is wanneer Pasen in maart valt. In dat geval kan het eind maart druk zijn in Málaga. Dit vanwege de Semana Santa die erg populair is (in 2020 valt dit in april).

Hoe is het weer in Málaga in maart?

Het klimaat in maart is zeer aangenaam. Gemiddeld ligt de temperatuur maar net onder de 20 graden. Met weinig/ gunstige wind loopt dit makkelijk op naar hogere temperaturen. In de avond kan de temperatuur nog wel zakken. Met zo’n 10 graden is het slim om een trui om jas mee te nemen voor de late uren.

Het zeewater is met gemiddeld 15 graden misschien nog iets te koud om te zwemmen 😉

 

Wat is er te doen in Malaga in maart?

We hebben de leukste dingen om te doen in maart voor je geselecteerd. Ontdek hieronder alle evenementen en activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van actuele tips? Volg Beleef Málaga op Facebook.

 

Filmfestival Malaga 2020 | van 13 – 22 maart 2020

Het filmfestival van Málaga is een drukbezocht evenement. Het staat in het teken staat van de Spaanstalige film. Geheel in stijl loop tijdens deze week over lopers. Ze zijn uitgerold in de grootste straten van het centrum. Teatro Cervantes is dé plek om bekendheden te spotten. Jaarlijks worden hier de prijzen uitgereikt. Fans komen massaal naar deze plek om een glimp op te vangen van hun favoriete acteur, actrice of regisseur. Een beetje Hollywood, maar dan op z’n Spaans.

Natuurlijk kun je ook zelf films gaan bekijken (in het Spaans). Zodra het programma bekend kun je via de volgende link alle informatie vinden: Festival de Málaga

 

De halve Marathon van Málaga

Zondag 22 maart 2020

Op deze zondag trekt de halve marathon van Málaga door de stad. Start en finish liggen op Paseo del Parque (langs het park). De start is om 9.30 uur. Meer info

 

De botanische tuin op z’n mooist

De eerste tekenen van het voorjaar dienen zich al volop aan. Ben je in Malaga in maart en april? Dan is de botanische tuin zeker een aanrader. In andere maanden is deze tuin ook leuk om te bezoeken, maar nu is het extra kleurrijk.

De verwachting is dat deze maand de wisteria in bloei kom te staan. De botanische tuin heeft een prachtige pergola met deze plant.

 

Dingen om te doen in Málaga in maart

Markt Malaga

Ambachtelijke- en hippe markten

  • vrijdag 6 maart vanaf 21.00 uur is het Red Friday bij La Termica. Een maandelijkse hippe markt met muziek, foodtrucks en projecties. La Termica vind je net buiten het centrum (bus 7 vanaf Alameda Principal).
  • zondag 22 maart staat er een gezellige markt in de wijk Soho Málaga. Van 11.00 – 19.00 uur in calle Tomás Heredia
  • Elke 4e zondag van de maand van 10.00 – 19.00 uur:
    Malagueta4Market, boulevard Playa de la Malagueta
  • Zoco markt in de haven
    3 zondagen per maand van 11.00 – 18.00 uur

(Let op. De organisatie heeft de markt die normaal op Plaza de la Merced stond verplaatst naar Soho Málaga)

Fietstour Málaga met Nederlandstalige gids

Fietsen Malaga - reisgids Malaga

Beleef Málaga op de fiets
Ben je voor het eerst in Málaga en wil je veel zien? Op de fiets maak je in korte tijd en op een leuke manier kennis met de stad.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden en verborgen parels. Onze Nederlandstalige gids laat je zien wat Málaga te bieden heeft. Onderweg krijg je veel tips voor je verdere verblijf.

De Málaga fietstour geeft je een goede indruk van Málaga. Ideaal aan het begin van je stedentrip.

Goed om te weten: De Málaga fietstour is geschikt voor jong en oud. Je fiets in een ontspannen tempo over een vlakke route. In ongeveer 3 uur zie je veel van de stad en kom je op bijzondere plaatsen. Deze tour is ook mogelijk op een e-Bike.

Reserveer nu je fiets >>

Meer leuke dingen om te doen in Málaga

 

Tijdelijke exposities deze maand in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken.

 

Muelle Uno – Haven Malaga

tot 19 april: El Oro de Klimt

Na de audiovisuele Van Gogh expositie afgelopen jaar, is er ook dit jaar weer iets bijzonders te zien in de haven van Málaga. Deze keer een speciale expositie van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt.

Een audiovisuele voorstelling neemt je mee in de wereld van Klimt. Een symbolistische schilder, muralist en tekenaar. Bekijk de video hieronder voor een kleine impressie.

De expositie El Oro de Klimt is te zien bij Muelle Unoin de haven. In de ruimte naast de kubus van Museo Centre Pomidou.

Dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.
Volwassenen tussen de €11,- en €13,-
Kinderen tussen de €9,- en €11,-

 

Centro Cultural La Malagueta – Arena Málaga

tot 17 mei: Fotografie expositie flamenco

In de arena van La Malagueta is een nieuw cultureel gevestigd. De eerste expositie is gelijk interessant. Vooral voor de liefhebbers van fotografie en flamenco. Deze tentoonstelling bevat 83 foto’s van dansfilms die geregisseerd werden door Carlos Saura. Een Spaanse filmregisseur die vooral bekend is vanwege dansfilms met in het bijzonder flamenco dans.

Open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 20.00 uur.
Toegang is gratis. Je vindt dit cultureel centrum in de arena in de wijk La Malagueta (Paseo de Reding 8).
Deze locatie staat ook op de plattegrond in de Málaga reisgids.

Ook leuk om te bezoeken: Flamenco museum Malaga

 

Picasso Museum Málaga

tot 31 mei 2020: De genealogie van kunst of de kunstgeschiedenis als beeldende kunst

Picasso Malaga

Het meest bekende museum van Málaga is altijd een bezoek waard. Naast de vaste expositie van Picasso is er op dit moment een tijdelijke expositie die aansluit op het werk van Picasso.

Het laat zien hoe je op verschillende manieren kunst kunt bekijken en beoordelen. Allemaal aan de hand van werken die gemaakt zijn door wereldberoemde kunstenaars. Naast werk van Picasso zie je ondermeer Mondriaan, Matisse, Cezanne, Delauney, Giacometti, Paul Klee en Henry Moore.

Meer informatie over het Picasso Museum

 

Centre Pompidou Málaga

vanaf 12 maart: Van Miró tot Barceló. Een eeuw Spaanse kunst

Centre Pompidou

Centre Pompidou heeft de collectie vernieuwd. Vanaf half maart is deze te zien voor het grote publiek. De ‘vaste’ expositie blijft vervolgens tot 11 november 2021 in Málaga.

Het geeft je een mooie kans om het werk van verschillende Spaanse kunstenaars uit de 20e eeuw bij elkaar te zien.

De expositie zal divers zijn. Naast schilderkunst zijn er ook beelden en andere objecten. Ook film (van de beroemde Spaanse regisseur Luis Buñuel) krijgt een plek binnen deze collectie.

Meer informatie over Centre Pompidou

 

Russisch museum

gesloten van 2 tot 25 maart 2020

Deze maand even geen exposities in het Russisch Museum. Jaarlijks is er een wisseling van de collectie. Het museum heeft tot eind maart nodig om kunstwerken te wisselen. Zondag 1 maart is de laatste kans om de huidige expositie nog te bekijken.

vanaf 25 maart 2020: Realisme: Verleden en heden. Kunst & waarheid

russisch museum malaga

De nieuwe jaarcollectie is vanaf 25 maart te zien. Met als titel “Realisme: Verleden en heden. Kunst & waarheid”. Een verzameling kunst gemaakt door Russische kunstenaars vanaf de 18e eeuw tot heden. Het laat zien hoe de kunstenaars het echte dagelijks leven uitbeelden.

Een expositie met schilderkunst, sculpturen en objecten.

Meer informatie over het Russisch museum

 

Carmen Thyssen museum

vanaf 24 maart tot 13 september: Maskers, metamorfoses van de moderne identiteit

Ontdek hoe maskers in de moderne kunst worden gebruikt. Met uitingen in verschillende stijlen zoals kubisme, dadaïsme en surrealisme.

tot 7 juni 2020: Toulouse Lautrec, het circus

Een expositie van 39 tekeningen gemaakt door de Franse kunstenaar Toulouse Lautrec. De tekeningen nemen je mee naar het circus.

Meer informatie over het Carmen Thyssen museum

 

CAC Málaga

Het hedendaags museum in Málaga is altijd de moeite waard om even binnen te lopen. Een gratis museum in de hippe wijk Soho Málaga.

tot 12 april: Eulalia Valldosera

Negen videocreaties van de Catalaanse kunstenaar Eulalia Valldosera. De gedachte erachter is om je als kijker bewust te maken van onze identiteit en alles wat ons te boven gaat.

tot 26 april: Carlos León

Carlos León staat bekend als één van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in Spanje. Zijn expositie ‘Tomando distancia/ Neem afstand’  laat 48 schilderijen van afstand zien. Ze zijn gemaakt tussen 2009 en 2019 en bestaat ondermeer uit landschappen, tuinen en alledaagse voorwerpen.

Meer informatie over het hedendaags museum Málaga

 

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *