Malaga omgeving - bodega rondleiding en proeverij
 

Een leuk uitstapje in de omgeving van Málaga, voor wie meer wil zien dan alleen Málaga stad en het strand.

Marjolijn Brouwer en René Mooijman, zijn in 2005 de uitdaging aangegaan om in Spanje op een stuk grond met olijf- en amandelbomen een wijngaard te beginnen. Het idee ontstond begin 2001 en na een zoektocht in diverse landen kwamen ze uiteindelijk terecht in het zuiden van Spanje

 

Over de bodega

Viña & bodega Remsamen ligt in Monda, provincie Málaga, Spanje. Een plaats in een vallei in de Sierra de las Nieves, op een hoogte van 350 meter en op 15 kilometer afstand van de Middellandse zee.

In de Sierra de las Nieves ligt een groot milieu-erfgoed, Parque Natural y de la Reserva de la Biosfera de la Sierra de las Nieves. Een ruig natuurgebied met bergen en een rijke geschiedenis die ver teruggaat in de tijd.

Omgeving Malaga wat te doen

De wijngaard ligt op een helling en bij de aanleg zijn belangrijke voorbereidingen getroffen, zoals een bodemonderzoek, terrassen maken, irrigatiesysteem aanleggen, selectie van de leverancier van de wijnstokken, etc. De wijnstokken staan in lange rijen op de terrassen.

De wijnen van Remsamen

Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon zijn de druivensoorten die verbouwd worden en de natuur doet zijn werk. De zon, de regen, de wind, de temperatuur, de aarde, etc. bepalen dus de smaak van de druiven. Er worden geen kunstmatige meststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook tijdens het maken van de wijn worden er geen hulpstoffen en geen sulfiet toegevoegd.

excursie Málaga bodega

De wijn wordt beperkt of niet gefilterd om de wijn zoveel mogelijk van zijn smaak te laten behouden. Beperkt of niet filteren heeft tot gevolg dat de wijn in het glas iets minder helder is. Naarmate de fles langer ligt ‘klaart’ de wijn zichzelf, reden waarom zich in de fles langzaam aan een ‘depot’ vormt.

 

Rondleiding wijngaard en proeverij

Excursie Malaga - omgeving Malaga

Van de groei van de druif tot de wijn in de fles. Op afspraak is het mogelijk een bezoek te brengen aan de wijngaard, met een rondleiding en een proeverij.

Er is eerst een rondleiding op de wijngaard, gevolgd door uitleg in de bodega. Aansluitend worden drie wijnen geproefd met daarbij drie kleine hapjes.

Waar: Viña & bodega Remsamen, in Monda
Duur: ongeveer 2 – 2,5 uur.
Prijs: € 15 per persoon (alleen contant)
Alleen op afspraak (maximaal 10 personen)

Maak hier een afspraak voor een rondleiding