Begraafplaats Malaga
 

Deze Engelse begraafplaats in Málaga is niet één van de bekendste bezienswaardigheden in Málaga. Het bevindt zich vanaf het centrum gezien net voorbij de stierenvechtarena. Het is de oudste (1831) begraafplaats voor niet Rooms- Katholieke Christenen op het vasteland van Spanje.

Geschiedenis Engelse begraafplaats Málaga

Begraafplaats Malaga

Van begraven op het strand van Málaga naar een waardige begraafplaats.

Voor de oprichting van deze begraafplaats mochten de lichamen van niet Rooms-Katholieke Christenen niet worden begraven. ’s Nachts werden de lichamen meegenomen naar de kust en daar verticaal begraven in het zand, en overgelaten aan de golven en honden. William Mark was getuige van een van deze begrafenissen, en vond dat er op een waardige manier met deze lichamen moest worden omgegaan. Dit heeft er voor gezorgd dat er uiteindelijk een stuk land beschikbaar is gekomen voor de lichamen van niet Rooms- Katholieke Christenen in Málaga.

 

Bijzondere graven

Een van de personen die hier werd begraven is Robert Boyd (hij ligt in het oudste ommuurde gedeelte van de begraafplaats). Robert Boyd is een van de mannen die met vrijheidsstrijder generaal Torrijos heeft geprobeerd een einde te maken aan het regime van Fernando VII. In het ommuurde gedeelte van de begraafplaats liggen opvallend veel kleine graven van kinderen die zijn omgekomen door een epidemie. De graven zijn hier opgemaakt met schelpen die het graf bedekken.

Begraafplaats Malaga

Duitse marine

Buiten het ommuurde gedeelte van de begraafplaats is een opvallend graf en tevens monument te vinden van 42 mannen van de Duitse marine. Hun schip ‘Gneisenau‘ is gezonken buiten de haven van Málaga op 16 December 1900.

 

Bezoek Engelse begraafplaats

Het bezoek aan de kleine begraafplaats is indrukwekkend. Ieder graf heeft zo zijn eigen verhaal.

Toegangsprijzen

Om de begraafplaats te onderhouden vraagt men tegenwoordig een kleine bijdrage voor het bezoek.

  • entree € 3,-
  • entree met korting € 2,-
    • 65+
    • studenten onder 26 jaar
    • groepen met meer dan 10 personen
  • gratis: kinderen onder 12 jaar
Handige informatie:
Adres: Avenida de Pries 1
Openingstijden: DI-ZO 10.00 – 14.00
Website: Cementario Ingles

Meer bezienswaardigheden in Málaga