Virgen del carmen Malaga processie

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Virgen del Carmen Málaga – wanneer en waar?

 

De maagd Virgen del Carmen is de koningin van de zee. Ze (het beeld) wordt gezien als de beschermheilige van zeelieden en vissers. Ieder jaar rond 16 juli wordt deze patroonheilige geëerd in verschillende Spaanse kustplaatsen. Zo ook in Málaga.

 

Processie Virgen del Carmen

Het beeld van de Virgen del Carmen wordt op deze dag uit de kerk gedragen en gaat in processie door de straten van de betreffende wijk of plaats. Een vrolijke en uitbundige processie, dit in tegenstelling tot de bekende droevige processies tijdens Semana Santa.

 

Processies El Palo en Pedregalejo

El Palo en Pedregalejo staan bekend als de visserswijken van Málaga. Vanzelfsprekend zijn dit de plaatsen waar de feesten ter ere van Virgen del Carmen uitbundig gevierd worden.

Na de processie van de kerk naar het strand, gaan de beelden van zowel El Palo als Pedregalejo rond 22.30 uur het water op. Mensen staan op het strand, in de zee of varen mee in rijkelijk versierde bootjes. Samen met de lichtjes op het water en de uitbundige mensen een bijzonder tafereel om mee te maken.

Na afloop gaat het feest tot in de kleine uurtjes door met veel eten en drinken.

 

Meer processies ter ere van Virgen del Carmen

Ook in de havenwijk Perchel en de wijk La Malagueta zijn processies ter ere van Virgen del Carmen. Op het strand van La Malagueta is er een ritueel waarbij duikers het beeld van de patroonheiligen opduiken. Dag en tijd van deze processies verschillen per jaar. Het ritueel op La Malagueta is meestal op de zondag na 16 juli. Informeer altijd even ter plaatse.

Ben je ergens anders aan de Costa del Sol of in Andalusië? Vrijwel alle kustplaatsen aan de Costa del Sol hebben hun eigen processie ter ere van Virgen del Carmen.

De processies zijn unieke belevenis om zelf eens mee te maken.

 

 
 

2 Comments

  1. Ik heb het dit jaar meegemaakt
    Dit is iets wat je nooit meer vergeet

     
  2. Mary Verbeeten says:

    Vorig jaar meegemaakt, zo bijzonder en indrukwekkend.

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken