Home / Malaga blog / Pedregalejo, verrassend leuk uitstapje!

 

Het centrum van Málaga is ontzettend gezellig en bruist dagelijks van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Maar voor wie even iets anders wil, is een dagje Pedregalejo wat ons betreft een absolute aanrader. Deze visserswijk is één van onze favoriete delen van Málaga en makkelijk bereikbaar op de fiets.

Dorps karakter vlakbij het bruisende centrum

De sfeer en het karakter van de wijk Pedregalejo is anders dan het hart van de stad. Hoogbouw kom je hier niet tegen, waardoor deze omgeving knus en enigszins dorps aanvoelt.

Pedregalejo Malaga

Aan de boulevard vind je veel (traditionele) visrestaurantjes. Zodra het etenstijd is komt de geur van brandend hout je tegemoet. Afkomstig van de met zand gevulde bootjes op het strand, welke fungeren als een soort barbeque. Vooral de gegrilde sardines zijn ontzettend populair (espetos de sardinas).

Pedregalejo Malaga reisgids

Authentiek en hip gaan hier goed samen 

Het is zeker niet alleen vis wat hier de klok slaat. Behalve authentieke restaurants vind je hier ook hippe bars en leuke terrassen. Souvenirswinkeltjes kom je hier overigens niet tegen. Kortom een gezellige boulevard zonder dat het overdreven toeristisch aanvoelt.

Pedregalejo terras

Veel locals komen graag in Pedregalejo even wat eten of drinken. Daarnaast zie je veel studenten die hier Spaanse les volgen aan één van de vele taalscholen die deze wijk kent. Samen met de vakantieganger die de moeite neemt om buiten het centrum te kijken, zorgt het voor een leuke mix en een ontspannen sfeer aan het water.

Het strand van Pedregalejo

Pedregalejo strand - reisgids Malaga

De stranden bij Pedregalejo zijn al net zo knus als de boulevard. Niet uitgestrekt, maar opgedeeld in kleine komvormige stukken strand. Lekker overzichtelijk en daarmee ook ideaal voor kinderen.

Eten en drinken

Pedregalejo is een heerlijke plek om te lunchen, maar dineren lukt hier uiteraard ook prima.

Als visliefhebber zit er is keuze uit een aantal visrestaurants zoals Maricuchi aan het begin van de boulevard, Restaurante Miguelito El Cariñoso halverwege en Los Cuñaos aan het einde van de boulevard. Je eet hier verse vis die zeker niet te duur is. Neem je iets anders dan de bekende gegrilde sardines? Vraag dan even hoe groot de vis is en wat deze kost. Soms kun je één vis prima samen delen.

Inmiddels zien we in Pedregalejo een trend dat er meer hippe tentjes komen. Hierdoor verdwijnen langzaam maar zeker meer typische visrestaurant. In het naastgelegen El Palo blijft het tot op heden allemaal wat authentieker.

El Lirio Pedregalejo Malaga

Bij Pez Tomillo eet je tapas die wat afwijken van de meer traditionele hapjes.

Wil je geen tapas of vis dan zit je voor een lekkere sandwich, burger of salade goed bij La Galerna. Een hippe bar waar veel jong publiek op afkomt. Het terras leent zich ook prima om even tussendoor een drankje te drinken.

Pedregalejo Malaga reisgids

Op het terras van het kleine hotel La Chancla (één van de weinige hotels direct aan zee) kunt je ook prima lunchen.

Ga je in het weekend naar Pedregalejo? Zoek dan net voor Spaanse lunch-/ etenstijd een leuk plekje op, anders bestaat de kans dat (vanaf 14.00 uur) alle terrassen vol zijn.

Hoe kom je in Pedregalejo?

Fietsen Malaga Pedregalejo

De leukste manier om Pedregalejo te bereiken is op de fiets. Je huurt een fiets in Málaga centrum en in 20 minuten sta je in een heel ander deel van Málaga.

De route

Vanuit Málaga centrum fiets je door de haven naar de strandboulevard van La Malagueta. Vanaf hier blijf je de boulevard in oostelijke richting volgen. Net na het paviljoen van Baños del Carmen (El Balneario) kom je uit in Pedregalejo. In het weekend is de boulevard wat drukker, als fietser ben je verplicht je aan te passen aan de voetgangers.

Combineer met de Malaga fietstour

Wil je veel zien en zelf lekker fietsen? Combineer je uitstapje naar Pedregalejo met een fietstour in de ochtend. Ontdek het stadscentrum met een gids en fiets daarna op eigen gelegenheid naar Pedregalejo. In combinatie met deze fietstour huur je de fiets voor slechts €5,- tot 19.00 uur. Een perfecte invulling van je dag.

Meer informatie en reserveren >>

Andere opties

 • Een stevige wandeling over de boulevard (50 min.) Volg de fietsroute.
 • Bus 3 of 11 vanaf Paseo del Parque (20 minuten) Kijk hier voor de haltes
 • Taxi, adres Paseo del Pedregal 1 (Astilleros Nereo).
 • Pedregalejo ook prima per auto bereiken.

Overnachten in Pedregalejo, Málaga

De wijk Pedregalejo is ook een fijne wijk om te overnachten. Net buiten het bruisende centrum van Málaga. Zo kan je zelf kiezen of je de drukte van de stad op wilt zoeken. Een extra voordeel van Pedregalejo is dat het strand altijd dichtbij is. En de sfeer is uniek.

Hotel in Pedregalejo 

Het bekendste van de 3 hotels in Pedregalejo is Hotel La Chancla, dit is het enige hotel direct aan de boulevard met uitzicht op zee.

Appartement/ Beachhouse Pedregalejo

Kindervakantie vakantiehuis gezin Malaga

Op slechts 50 meter van het strand ligt een prachtig appartement van Nederlanders dat beschikbaar is als vakantieappartement. Het Málaga Beachhouse van Nicole en Stijn heeft alle ingrediënten voor een fijn verblijf.  Ook ideaal voor een gezinsvakantie in Málaga.

Appartement direct aan het strand dichtbij Pedregalejo (El Palo)

De boulevards van de visserswijken Pedregalejo en El Palo lopen in elkaar over. Appartement Playa 45  is in beheer bij de Nederlanders Jeroen en Frens. Het ligt op slechts 5 minuten lopen van Pedregalejo. Het strand ligt direct voor de deur. Een zeer nette accommodatie op een prima locatie.

 

Tip! Ontdek hier meer vakantiehuizen aan het strand in Málaga

 

Pedregalejo staat ook in onze reisgids met stadskaart beschreven. 

 

 
 

6 Reacties

 1. Waar kan ik fietsen huren zonder dat ik mee doe aan een tour?

   
 2. Kun je zeggen hoe het is rond kerstvakantie; is er dan nog wat open en te beleven?

   
 3. Albert van Os says:

  Pedregalejo is prima per auto te bereiken. Maar waar kun je de auto parkeren?

   
  • Hallo Albert,

   Het is mogelijk om bij of tegenover Baños del carmen te parkeren. Vanaf hier loop je in 5 minuten naar Pedregalejo. In Pedregalejo zelf is het echt zoeken in de straten achter het strand. Er is geen apart parkeerterrein. In El Palo is een kleine parkeerplaats. Vanaf hier loop je in 10 minuten naar Pedregalejo. Ook hier is het eventueel mogelijk om in de wijk zelf te parkeren. In de weekenden en tijdens de Spaanse vakanties kun je het beste in de ochtend aankomen i.v.m. drukte en beschikbare parkeerruimte.

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *