Semana Santa Malaga maandag
 

Welke processies in Málaga op maandag?

Op deze pagina vind je het ‘spoorboekje’ en tips voor de maandag tijdens de Semana Santa in Málaga. Ook bekend als ‘Lunes Santo’ ofwel Heilige maandag.

Op maandag trekken 6 processies door de straten van Málaga.

De eerste processie begint maandag om 15:20 uur. De laatste processie eindigt om om 2:15 uur.

Waar zijn de processies in Málaga op maandag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

Maandag Semana Santa

In het tijdschema van de maandag in Málaga zie je per half uur in welke straat of op welk plein een processie te zien is.

Routes

Alle processies komen via een eigen route naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum. Na dit officiële deel lopen ze verschillende routes terug naar hun eigen broederschapshuis/kerk.

Download hier het tijdschema voor maandag

 

Tips voor de processies op maandag in Málaga (Lunes Santo)

Onze tips voor Lunes Santo (maandag) in Málaga.

Cautivo op de brug

El Señor de Málaga” is de bijnaam van El Cautivo. Het beeld van Cautivo is zeer populair onder de Málagueños. Bij de oversteek over de brug (Puente de Aurora), ‘danst’ het gewaad prachtig op de wind. We verwachten dat deze troon rond 19.15 uur te zien is bij de brug.

 

Vertrek Dolores del Puente, ruimte om het goed te zien

De processie van Dolores del Puente uit de kerk die naast de (droge) rivier ligt. Voor de kerk is wat meer ruimte, waardoor je meer kans hebt op een goed beeld bij het vertrek van deze processie (17.15 uur).

 

‘Dansende tronen’ van Gitanos op Plaza de la Merced

Het Christusbeeld en het beeld van de Virgen (Maagd) treffen elkaar op de hoek van Plaza de la Merced. Dit gaat gepaard met veel emotie, waarbij de tronen een aantal keer boven de schouders van de drager worden geheven. Het lijkt bijna op een dans van twee tronen. De tronen treffen elkaar rond 22.30 uur op Plaza de la Merced. Het plein zal vollopen met veel publiek.

 

Crucifixión in één keer omhoog

Aan het einde van de route die Cricifixión loopt gaan ze door de steile straat Carrión. Met een zware troon op je schouders niet makkelijk. Om het nog wat zwaarder te maken proberen ze niet te stoppen en in één keer de straat omhoog te lopen. Rond 23.00 uur is de processie op deze locatie.

 

Estudiantes, zingende deelnemers

Estudiantes bestaat vooral uit professoren en studenten. Tijdens de processies zingen ze op indrukwekkende wijze het studentenlied ‘Gaudeamus Igitur’. Op Plaza del Obispo komen de Maagd en het Christusbeeld elkaar tegen. Een bijzondere ceremonie. Ook de terugkomst is indrukwekkend.

 

Durf te ‘dwalen’ (alle dagen)

Langs de officiële route kan het lastig zijn om een goede plek te bemachtigen. De stoelen zijn gereserveerd, dus ga daar niet zomaar zitten.

Ons advies, durf te dwalen door de stad. Neem het tijdschema met de straten erbij en loop rond. Zo zie je processies op verschillende plaatsen in de stad. Dit is veelal leuker dat een hele dag op één punt blijven staan.

 

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *