Oud en nieuw in Málaga vieren? Alles over de jaarwisseling in Málaga

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Oud en nieuw in Málaga vieren? Alles over de jaarwisseling in Málaga

 

Oud en nieuw in Málaga is een gezellig feest. De jaarwisseling gaat gepaard met muziek op Plaza de la Constitución en daar horen ook een paar tradities bij.

 

Oudejaarsavond in Málaga

In Málaga (en de rest Spanje) vieren ze oudejaarsavond in eerste instantie zoveel mogelijk met familie. Dit komt meestal neer op een uitgebreid diner thuis of in een restaurant.

Oud en Nieuw Malaga

Uit eten in Málaga op oudejaarsavond

Wil je op oudejaarsavond uit eten gaan in Málaga, dan is het in ieder geval belangrijk om vooraf te reserveren. We raden dit altijd aan, maar op feestelijke avonden als deze zijn de restaurants die open zijn snel vol. Een deel van restaurants is namelijk gesloten op deze avond.

In onze december special vind je een aantal restaurants die zeker open zijn

Menu

Het is goed te weten dat veel restaurants op de laatste avond van het jaar werken met een speciaal menu. Of beter gezegd een compleet arrangement. Behalve eten zie je vaak dat er bijvoorbeeld een glas cava of een fles wijn is inbegrepen. Of als afsluiter een cocktail. De prijzen liggen dan ook een stuk hoger dan gebruikelijk. Je ziet voor deze avond prijzen van €75,- tot €100,- per persoon.

Avondvullend diner

Een eindejaarsdiner in Málaga is veelal avondvullend. De diners beginnen vanaf 20.00 of 21.00 uur. De gangen worden zo geserveerd dat je uiteindelijk met het hele restaurant om twaalf uur aftelt naar het nieuwe jaar. Sommige restaurants hebben een dj of andere muziek om het jaar feestelijk in te luiden.

 

Aftellen naar het nieuwe jaar in Málaga centrum

Het zogenaamde aftelmoment in Málaga kun je samen met de Malagueños meemaken op Plaza de la Constitución. Vanaf 22.00 uur begint het plein langzaam vol te lopen. De gemeente Málaga deelt hier jaarlijks zakjes uit met de traditionele 12 druiven.

Vanaf 23.00 uur is er een live optreden muziek op het podium. Onderbroken door het aftellen, gaat de muziek door tot 02.00 uur. Veel Malagueños nemen zelf een fles cava mee om te toasten op het nieuwe jaar.

Tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 is er een optreden van Orquesta D’Vertigo

Vuurwerk?

De vuurwerktraditie zoals wij die kennen tijdens oud en nieuw speelt in Spanje slechts een kleine rol. Misschien dat je iets gaat zien in Málaga, maar verwacht er zeker niet teveel van. In de  visserswijken aan het strand gaat er nog weleens een vuurpijl de lucht in, maar dit is verder niet spectaculair. Je ziet zelden mensen met vuurwerk over straat lopen, of het zijn kinderen met onschuldige knalerwten.

Wil je groot vuurwerk zien in Málaga? Kom dan nog eens terug in de zomer. Het zomerfeest, Feria van Málaga, begint met een spectaculaire vuurwerkshow.

 

Tradities tijdens oud en nieuw

Twaalf druiven

De meest bekende traditie in Spanje zijn de 12 druiven die je één voor één in je mond stop om  twaalf uur. Bij iedere klokslag een druif. Las uvas de suerte moeten geluk brengen in het nieuwe jaar.

Voor iedere maand een druif. Deze druiven zijn wat kleiner, zodat je ze makkelijk achter elkaar kunt eten. Je kunt ze in de voorafgaande dagen ook kopen in de supermarkt en op de markt.

Rood ondergoed

Hier zal je minder van zien, maar er zijn veel Spanjaarden die op deze avond rood ondergoed dragen. Ook dit voor geluk in het nieuwe jaar.

 

Feesten tot in de vroege morgen

Wil je na het feest op Plaza de la Constitución (tot 02.00 uur) nog even verder feesten? Dan kun je eventueel nog één van de clubs/ discotheken in Málaga centrum bezoeken.

In bijvoorbeeld Sala Gold en Club Wengé kun je tot 09.00 uur in de ochtend het nieuwe jaar feestend beginnen.

 

Feestdagen in Málaga

Wil je meer weten over de feestdagen rond oud en nieuw in Málaga? Lees hier alles over kerst in Málaga of Drie Koningen in Málaga (6 januari).

Ook interessant

5x waarom Málaga in de winter zo fijn is Stel je voor in de winter... blauwe luchten, een aangename temparatuur en een gezellige stad. Het zijn zomaar een paar voorbeelden waarom een uitstapj...
Kerst Málaga – Feestdagen Málaga December en kerst in Málaga Misschien is deze stad niet de eerste bestemming waar je bij een kerstvakantie aan denkt, maar Málaga geeft je wel degeli...
Drie Koningen Málaga Spanje In Spanje heerst er onder kinderen voorafgaand aan 5 en 6 januari een zelfde soort spanning zoals wij die kennen rondom Sinterklaas. Het gaat allemaal...
Waarom fietsen in Malaga zo leuk is Fietsen in Málaga? Jazeker, de fiets is ons favoriete vervoermiddel als we ons verplaatsen in de stad. In Málaga is fietsen prima mogelijk. Je bent hi...
Reisgids Malaga met stadswandeling én plattegrond "Deze reisgids kwam zeer goed van pas! Hierdoor hebben we veel gezien én lekker gegeten "   Reisgids Malaga, zo haal je het beste uit je bezo...
 
 
 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!