Malaga evenementen dit jaar

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Activiteiten Malaga 2021? Evenementen en tradities dit jaar in Malaga

 

Malaga 2021, deze activiteiten kan je verwachten

Benieuwd naar wat je in 2021 allemaal kunt verwachten in de stad Málaga? Iedere maand is er wel iets leuks te doen. In onderstaande jaarkalender hebben we traditionele evenementen en activiteiten (voor zover bekend) voor je op een rijtje gezet.

Beleef de wintermaanden in Málaga

1. Winteruitverkoop / Rebajas

7 januari tot begin maart

Uitverkoop in Malaga

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop op 7 januari (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

2. Carnaval de Malaga

Afgelast in 2021  (normaal maart/ februari)

Carnaval Malaga

Carnaval de Málaga heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op de eerste zondag kun je in de avonduren genieten van een grote optocht door het centrum. In dagen daarna er zijn nog meer parades en activiteiten. Leuk om mee te beleven!

 

Het voorjaar in Málaga

3. Filmfestival Málaga

3 – 13 juni 2021

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival zijn er tal van activiteiten in de stad.

4. Halve Marathon van Málaga

Verplaatst naar 7 november 2021

Een mooi jaarlijks sportevenement. Aan de halve marathon van Málaga mogen ook internationale lopers deelnemen. Wil je meer weten of je aanmelden voor dit sportevenement? Kijk dan op de website van de halve marathon in Málaga.

5. Semana Santa 

Afgelast in 2021  (2022 – 10 april tm. zondag 17 april)

semana-santa-malaga-4

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa door de straten van Málaga. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities.

Semana Santa is afgelast in 2021. In 2022 hopen we weer te genieten van zondag 10 april tot en met zondag 17 april.

6. Noche en Blanco

Afgelast in 2021  (op dit moment is er geen andere datum bekend)

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht van zaterdag komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn.

Noche en blanco Málaga

 

reisg

 

Málaga tijdens de zomermaanden

7. Noche de San Juan

23 op 24 juni Afgelast in 2021

Noche San Juan Malaga

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

8. Zomer uitverkoop

1 juli tot eind augustus

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

9. Virgen del Carmen

16 juli

Virgen del Carmen Malaga

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

10. Feria de Málaga

Niet zeker in 2021 (bij doorgang start op 13 augustus met vuurwerk)

Feria Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad.

Feria de Málaga in 2021 is op dit moment nog onzeker. Wellicht gaat het door in kleine vorm. De aftrap van de feria zou normaal gesproken op vrijdagavond 13 augustus 2021 plaatsvinden met een grote vuurwerkshow bij Playa de la Malagueta.

 

Het najaar in Málaga

11. Dia de la Victoria

8 september

Processie la Victoria Malaga

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren. Meer over ‘Dia de la Victoria’

12. Wereld toerismedag

27 september 

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op zondag 27 september.

13. Kerstverlichting Malaga

Kerstverlichting Malaga

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

14. Marathon van Málaga

Gepland: 12 december 2021

De Marathon van Málaga vindt dit jaar plaats op zondag 12 december. Wil je deze uitdaging aangaan? Kijk dan op de officiële pagina van deze marathon.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *