Malaga evenementen dit jaar

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Malaga in 2020, wat is er allemaal te doen? Traditionele evenementen en activiteiten in Malaga

 

Malaga in 2020, deze activiteiten kan je verwachten

Benieuwd naar wat je in 2020 allemaal kunt verwachten in de stad Málaga? Iedere maand is er wel iets leuks te doen. In onderstaande jaarkalender hebben we traditionele evenementen en activiteiten (voor zover bekend) voor je op een rijtje gezet.

Beleef de wintermaanden in Málaga

1. Winteruitverkoop / Rebajas

7 januari tot begin maart

Uitverkoop in Malaga

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop op 7 januari (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

2. Carnaval de Malaga

21 februari tot en met 1 maart 2020

Carnaval Malaga

Carnaval de Málaga (21 februari tot en met 1 maart 2020) heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op zondag 23 februari kun je in de avonduren genieten van een grote optocht door het centrum, maar er zijn nog meer parades en activiteiten.

 

Het voorjaar in Málaga

3. Filmfestival Málaga

13 maart – 22 maart 2020

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival (van 13 maart – 22 maart 2020) zijn er tal van activiteiten in de stad.

4. Halve Marathon van Málaga

22 maart 2020

Een mooi sportevenement op 22 maart 2020. De 30e editie alweer van de halve marathon van Málaga. Ook internationale lopers mogen hieraan deelnemen. Wil je meer weten over dit sportevenement? Kijk dan op de website van de halve marathon in Málaga.

5. Semana Santa 

5 april tot en met zondag 12 april 2020

semana-santa-malaga-4

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa door de straten van Málaga. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities. Semana Santa is dit jaar van zondag 5 april tot en met zondag 12 april.

6. Noche en Blanco

16 mei 2020

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht van zaterdag komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn.

Noche en blanco Málaga is dit jaar op zaterdag 16 mei en begint rond 20.00 uur.

 

reisg

 

Málaga tijdens de zomermaanden

7. Noche de San Juan

23 op 24 juni

Noche San Juan Malaga

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

8. Zomer uitverkoop

1 juli tot eind augustus

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

9. Virgen del Carmen

16 juli

Virgen del Carmen Malaga

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

10. Feria de Málaga

vrijdag 14 augustus tot zondag 23 augustus 2020

Feria Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad. Feria de Málaga kun je in 2020 meemaken van vrijdag 14 augustus tot zondag 23 augustus. De aftrap van de feria is op vrijdagavond met optredens, een toespraak én een grote vuurwerkshow bij Playa de la Malagueta.

 

Het najaar in Málaga

11. Dia de la Victoria

8 september

Processie la Victoria Malaga

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren. Meer over ‘Dia de la Victoria’

12. Wereld toerismedag

27 september 

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op zondag 27 september.

13. Kerstverlichting

Kerstverlichting Malaga

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

14. Marathon van Málaga

13 december 2020

De Marathon van Málaga vindt dit jaar plaats op zondag 13 december. Wil je deze uitdaging aangaan? Kijk dan op de officiële pagina van deze marathon.

 

Malaga sporthoofdstad van Europa 2020

Málaga is in 2020 sporthoofdstad van Europa. Naast bestaande sportevents zijn er dit jaar extra veel sportactiviteiten in Málaga. Een overzicht vind je op deze pagina (Spaans).

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *