Malaga evenementen dit jaar

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Kalender Malaga 2024 – Evenementen in Malaga

 

Activiteitenkalender Malaga 2024

Wanneer zijn er leuke activiteiten in Málaga?

Benieuwd naar wat er in 2024 te doen is in Málaga? Op deze pagina vind je alle (traditionele) evenementen en activiteiten in 2024. Ook lees je wanneer het koopzondag is in Málaga en op welke feestdagen de winkels open mogen zijn.

 • Wil je weten wanneer alle feestdagen zijn in Málaga/ Spanje?
  Kijk op de pagina met feestdagen in Málaga
 • Weet je wanneer je op vakantie gaat naar Málaga?
  Ontdek per maand alle activiteiten in Málaga. Aan het begin van iedere maand ‘up to date’.

Beleef de wintermaanden in Málaga

1. Winteruitverkoop in Málaga – Rebajas 

januari tot begin maart 2024

Uitverkoop in Malaga

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop op 7 januari (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

2. Carnaval de Málaga

3 februari tot en met 11 februari 2024

Carnaval Malaga

Carnaval de Málaga heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op de eerste zondag kun je in de avonduren genieten van een grote optocht door het centrum. In dagen daarna er zijn nog meer parades en activiteiten. Leuk om mee te beleven!

 

Het voorjaar in Málaga

3. Filmfestival Málaga

1 tot 10 maart 2024

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival zijn er tal van activiteiten in de stad.

 

Malaga reigids

 

4. Halve Marathon van Málaga

10 maart 2024

Een mooi jaarlijks sportevenement. Aan de halve marathon van Málaga mogen ook internationale lopers deelnemen. Wil je meer weten of je aanmelden voor dit sportevenement? Kijk dan op de website van de halve marathon in Málaga.

 

5. Semana Santa Málaga – processies

24 maart tot en met 31 maart 2024

semana-santa-malaga-4

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa van Málaga door de straten. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities.

 

6. Noche en Blanco – Cultuurnacht Málaga

Zaterdag 18 mei 2024

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht van zaterdag komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn.

Noche en blanco Málaga

 

Málaga tijdens de zomermaanden

7. Noche de San Juan

Nacht van 23 op 24 juni 2024

Noche San Juan Malaga

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

8. Zomer uitverkoop Málaga – Rebajas

1 juli tot eind augustus 2024

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

9. Processies Virgen del Carmen

16 juli 2024 (en de dagen rondom deze dag)

Virgen del Carmen Malaga

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

10. Feria de Málaga

17 tot en met 24 augustus 2024

Feria Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad.

Op vrijdagavond 16 augustus 2024 is de traditionele opening met een grote vuurwerkshow.

 

Het najaar in Málaga

11. Dia de la Victoria

8 september 2024

Processie la Victoria Malaga

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren.

Meer over ‘Dia de la Victoria’

12. Wereld toerismedag

27 september 2024

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit in 2024 op vrijdag 27 september.

 

13. Málaga Fashion week

half september 2024 (datum volgt)

Aan het einde van de zomer staat Málaga in het teken van de mode. Tijdens de Málaga Fashion week ligt de langste catwalk van Europa op winkelstraat Calle Maarques de Larios.

De modeshow was de afgelopen jaren altijd op een vrijdag- en zaterdagavond half september (exacte datum nog niet bekend).

 

14. Kerstverlichting Malaga

Eind november 2024

Kerstverlichting Malaga

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

We verwachten dat de kerstverlichting in 2024 op vrijdag 29 november aan gaat. In september zal de datum definitief bekend zijn.

 

15. Marathon van Málaga

15 december 2024

De Marathon van Málaga vindt dit jaar plaats op zondag 10 december. Wil je deze uitdaging aangaan? Kijk dan op de officiële pagina van deze marathon en schrijf je in. Je kan kiezen uit de hele marathon of de halve marathon.

 

Wanneer is het koopzondag in Málaga 2024?

De winkels in Málaga centrum zijn niet op alle zondagen van het jaar open. Met uitzondering van een aantal supermarkten, winkelcentra en kleine (souvenir)winkels. Hieronder zie je koopzondagen in Málaga waarop winkels hun deuren mogen openen:

 • zondag 7 januari 2024
 • zondag 28 maart 2024
 • zondag 30 juni 2024
 • zondag 7 juli 2024
 • zondag 28 juli 2024
 • zondag 4 augustus 2024
 • zondag 1 september 2024
 • zondag 1 december 2024
 • zondag 15 december 2024
 • zondag 22 december 2024
 • zondag 29 december 2024

Van juni tot en met september is winkelcentrum Larios Centro sowieso 7 dagen per week open van 10.00 – 22.00 uur.

 

Winkels open op feestdagen in Málaga?

Normaal gesproken zijn de meeste winkels op feestdagen gesloten. In 2024 zijn er een aantal uitzonderingen. Dit zijn de feestdagen waarop winkels open mogen zijn:

 • donderdag 28 maart 2024(Witte donderdag)
 • donderdag 15 augustus 2024 (Maria Hemelvaart)
 • maandag 19 augustus 2024 (lokale feestdag)
 • zaterdag 12 oktober 2024 (Día de la Hispanidad)
 • vrijdag 1 november 2024 (Todos los Santos/ Allerheiligen)
 • vrijdag 6 december 2024 (Dia de la Constitución)
 • maandag 9 december 2024 (Inmaculada Concepción/ Onbevlekte Ontvangenis van Maria, valt op zondag dus verplaatst naar maandag)

 

Straatmarkten in Málaga 2024

Onder voorbehoud van wijzigingen/ feestdagen. Check altijd even de actuele Malaga maandtips.

 • In de haven vind je op de eerste 3 zondagen een ambachtelijke markt (El Zoco) op Muelle Uno
 • Iedere 4e zondag van de maand staat er een creatieve/ ambachtelijke markt in de wijk Soho Málaga
 • Iedere 1e zondag van de maand staat er een creatieve/ ambachtelijke markt op Plaza de la Merced

In de haven is er per seizoen regelmatig een pop up markt. Zoals een voorjaars, zomer, herfst en wintermarkt. Deze markt staat er dan meestal voor een paar weken.

 

Wil je thuis alvast in de stemming komen voor je vakantie? Met de Beleef Málaga reisgids heb je alle informatie bij de hand. Een complete reisgids met routes en handige stadskaart. Deze reisgids mag niet ontbreken in je bagage.

Malaga reigids

 

 

 
 

4 Reacties

 1. Schutjhm@outlook.com says:

  Goedemiddag, is er van 1 tot 5 dec nog wat speciaals te doen in Malaga?

   
  • Jazeker, Málaga is in de eerste week van december al helemaal in kerstsfeer. Dagelijks gaan de lampjes van de kerstversiering om 18.30 uur aan. Gevolgd door een aantal lichtshows.

    
 2. Ria Van Gucht says:

  is de datum voor de fashion week al gekend??

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *