Malaga evenementen dit jaar

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Kalender Malaga 2023. Wat is er te doen, waar en wanneer in Malaga?

 

Malaga 2023. Wanneer zijn er leuke activiteiten in Málaga?

Benieuwd naar wat er in 2023 te doen is in Málaga? Op deze pagina vind je alle (traditionele) evenementen en activiteiten in 2023. Ook lees je wanneer het koopzondag is in Málaga en op welke feestdagen de winkels open mogen zijn.

 • Wil je weten wanneer alle feestdagen zijn in Málaga/ Spanje?
  Kijk op de pagina met feestdagen in Málaga
 • Weet je wanneer je op vakantie gaat naar Málaga?
  Ontdek per maand alle activiteiten in Málaga. Aan het begin van iedere maand ‘up to date’.

Beleef de wintermaanden in Málaga

1. Winteruitverkoop in Málaga – Rebajas 

januari tot begin maart 2023

Uitverkoop in Malaga

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop op 7 januari (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

2. Carnaval de Málaga

11 februari tot en met 19 februari 2023

Carnaval Malaga

Carnaval de Málaga heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op de eerste zondag kun je in de avonduren genieten van een grote optocht door het centrum. In dagen daarna er zijn nog meer parades en activiteiten. Leuk om mee te beleven!

 

Het voorjaar in Málaga

3. Filmfestival Málaga

10 tot 19 maart 2023

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival zijn er tal van activiteiten in de stad.

 

Malaga reigids

 

4. Semana Santa Málaga – processies

2 april tot en met 9 april 2023

semana-santa-malaga-4

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa van Málaga door de straten. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities.

 

5. Noche en Blanco – Cultuurnacht Málaga

Zaterdag 20 mei 2023

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht van zaterdag komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn.

Noche en blanco Málaga

 

Málaga tijdens de zomermaanden

6. Noche de San Juan

Nacht van 23 op 24 juni 2023

Noche San Juan Malaga

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

7. Zomer uitverkoop Málaga – Rebajas

1 juli tot eind augustus 2023

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

8. Processies Virgen del Carmen

16 juli 2023 (en de dagen rondom deze dag)

Virgen del Carmen Malaga

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

9. Feria de Málaga

11 tot en met 19 augustus 2023

Feria Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad.

Op vrijdagavond 11 augustus 2023 is de traditionele opening met vuurwerk.

 

Het najaar in Málaga

1o. Dia de la Victoria

8 september 2023

Processie la Victoria Malaga

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren.

Meer over ‘Dia de la Victoria’

11. Wereld toerismedag

27 september 2023

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op dinsdag 27 september.

 

12. Málaga Fashion week

1 en 2 september 2023 (onder voorbehoud)

Aan het einde van de zomer staat Málaga in het teken van de mode. Tijdens de Málaga Fashion week ligt de langste catwalk van Europa op winkelstraat Calle Maarques de Larios.

De modeshow was de afgelopen jaren altijd op een vrijdag- en zaterdagavond in september (exacte datum nog niet bekend).

 

13. Halve Marathon van Málaga

12 november 2023 (onder voorbehoud)

Een mooi jaarlijks sportevenement. Aan de halve marathon van Málaga mogen ook internationale lopers deelnemen. Wil je meer weten of je aanmelden voor dit sportevenement? Kijk dan op de website van de halve marathon in Málaga.

 

14. Kerstverlichting Malaga

Eind november begin december 2023

Kerstverlichting Malaga

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

We verwachten dat de kerstverlichting in 2023 op vrijdag 24 november of zaterdag 25 november aan gaat. In september of oktober zal de datum definitief bekend zijn.

 

15. Marathon van Málaga

10 december 2023

De Marathon van Málaga vindt dit jaar plaats op zondag 10 december. Wil je deze uitdaging aangaan? Kijk dan op de officiële pagina van deze marathon en schrijf je in. Je kan kiezen uit de hele marathon of de halve marathon.

 

Wanneer is het koopzondag in Málaga 2023?

De winkels in Málaga centrum zijn niet op alle zondagen van het jaar open. Met uitzondering van een aantal supermarkten, winkelcentra en kleine (souvenir)winkels. Hieronder zie je koopzondagen in Málaga waarop winkels hun deuren mogen openen:

 • zondag 8 januari 2023
 • zondag 30 april 2023
 • zondag 2 juli 2023
 • zondag 30 juli 2023
 • zondag 26 november 2023
 • zondag 3 november 2023
 • zondag 10 december 2023
 • zondag 17 december 2023
 • zondag 24 december 2023
 • zondag 31 december 2023

Van juni tot en met september is winkelcentrum Larios Centro iedere dag open van 10.00 – 22.00 uur (dus ook op zondagen).

 

Winkels open op feestdagen in Málaga?

Normaal gesproken zijn de meeste winkels op feestdagen gesloten. In 2023 zijn daar een aantal uitzonderingen op. Dit zijn de dagen dat winkels open mogen zijn:

 • donderdag 6 april 2023 (Witte donderdag)
 • dinsdag 15 augustus 2023 (Maria Hemelvaart)
 • donderdag 12 de octubre 2023 (Día de la Hispanidad)
 • woensdag 1 november 2023 (Todos los Santos/ Allerheiligen)
 • vrijdag 8 december 2023 (Inmaculada Concepción/ Onbevlekte Ontvangenis van Maria)

 

Straatmarkten in Málaga 2023

Onder voorbehoud van wijzigingen/ feestdagen. Check altijd even de actuele Malaga maandtips.

 • In de haven vind je op de eerste 3 zondagen een ambachtelijke markt (El Zoco) op Muelle Uno
 • Iedere 4e zondag van de maand staat er een creatieve/ ambachtelijke markt in de wijk Soho Málaga
 • Iedere 1e zondag van de maand staat er een creatieve/ ambachtelijke markt op Plaza de la Merced

In de haven is er per seizoen regelmatig een pop up markt. Zoals een voorjaars, zomer, herfst en wintermarkt. Deze markt staat er dan meestal voor een paar weken.

 

Wil je thuis alvast in de stemming komen voor je vakantie? Met de Beleef Málaga reisgids heb je alle informatie bij de hand. Een complete reisgids met routes en handige stadskaart. Deze reisgids mag niet ontbreken in je bagage.

Malaga reigids

 

 

 
 

4 Reacties

 1. Schutjhm@outlook.com says:

  Goedemiddag, is er van 1 tot 5 dec nog wat speciaals te doen in Malaga?

   
  • Jazeker, Málaga is in de eerste week van december al helemaal in kerstsfeer. Dagelijks gaan de lampjes van de kerstversiering om 18.30 uur aan. Gevolgd door een aantal lichtshows.

    
 2. Ria Van Gucht says:

  is de datum voor de fashion week al gekend??

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *