Malaga evenementen dit jaar

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Activiteiten Malaga 2022? Wat is er te doen, waar en wanneer in Malaga

 

Malaga 2022, deze activiteiten kan je verwachten

Ben je benieuwd naar wat je in 2022 allemaal kan verwachten in de stad Málaga? Iedere maand zijn er leuke dingen om te doen in Málaga. Op deze pagina vind je alle traditionele evenementen en activiteiten in 2022 (voor zover bekend)

Let op! Doorgang van evenementen onder voorbehoud van de Covid maatregelen in Málaga die op dat moment gelden.

Beleef de wintermaanden in Málaga

1. Winteruitverkoop in Málaga – Rebajas 

januari tot begin maart

Uitverkoop in Malaga

Direct na Driekoningen begint de grote winteruitverkoop op 7 januari (rebajas de invierno). Een leuke reden voor een stedentrip naar Málaga, want je kunt prima shoppen in deze gezellige stad. De uitverkoop duurt tot begin maart.

2. Carnaval de Málaga

26 februari tot en met 6 maart 2022

Carnaval Malaga

Carnaval de Málaga heeft een geheel eigen uitstraling met leuke sketches in de theaters en vervolgens op straat. Op de eerste zondag kun je in de avonduren genieten van een grote optocht door het centrum. In dagen daarna er zijn nog meer parades en activiteiten. Leuk om mee te beleven!

 

Het voorjaar in Málaga

3. Filmfestival Málaga

18 tot 27 maart juni 2022

Het filmfestival voor  de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film trekt jaarlijks veel publiek. Vele (Spaanse) bekendheden uit dit genre komen naar Málaga voor de uitreiking van de verschillende filmprijzen. Rondom het festival zijn er tal van activiteiten in de stad.

 

Malaga reigids

 

4. Semana Santa Málaga – processies

10 april tot en met 17 april 2022

semana-santa-malaga-4

Indrukwekkend, intens en volop passie. Het zijn zomaar wat woorden die passen bij de heilige week voor Pasen. Ruim 40 processies trekken tijdens de Semana Santa van Málaga door de straten. Iedere dag weer andere processies met ieder hun eigen verhaal en tradities.

 

5. Noche en Blanco – Cultuurnacht Málaga

Mei 2022 (onder voorbehoud)

Jaarlijks heeft Málaga een eigen cultuurnacht. Tijdens deze nacht van zaterdag komen dans, muziek, theater en allerlei andere kunstvormen samen in de straten en musea van Málaga. Een gezellige nacht waarin veel musea en bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn.

Noche en blanco Málaga

 

Málaga tijdens de zomermaanden

6. Noche de San Juan

Nacht van 23 op 24 juni 2022

Noche San Juan Malaga

In de nacht van 23 0p 24 juni vieren de Malagueños en vele andere Spanjaarden dat de zomer weer terug is. Het feest van Noche de San Juan speelt zich met name af op de stranden. Met vuur, lekker eten en drinken. Op het strand van La Malagueta staat ieder jaar een podium met (live) muziek. Een fijn feest om de zomer in te luiden.

7. Zomer uitverkoop Málaga – Rebajas

1 juli tot eind augustus

De zomeruitverkoop in Málaga is een goede reden om wat ruimte te reserveren in je koffer 😉 Twee maanden lang (van 1 juli tot eind augustus) is het rebajas de verano. 

8. Processies Virgen del Carmen

16 juli 2002 (en de dagen rondom deze dag)

Virgen del Carmen Malaga

Naast de vele processies tijdens de Semana Santa zijn er in Málaga het hele jaar door allerlei andere processies. Op en rond 16 juli zijn er mooie processies ter ere van de beschermheilige voor zeelieden (Virgen del Carmen). Bij Pedregalejo en El Palo gaan de beelden de zee op. Absoluut mooi om eens te zien.

9. Feria de Málaga

13 tot en met 20 augustus 2022 

Feria Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele feesten, maar Feria de Málaga is toch wel het feest der feesten. Half august staat Málaga een week lang op z’n kop. In de middaguren vooral in Málaga centrum en in de late uurtjes op het feria terrein aan de rand van de stad.

Op vrijdagavond 12 augustus 2022 is de traditionele opening met vuurwerk.

 

Het najaar in Málaga

1o. Dia de la Victoria

8 september 2022

Processie la Victoria Malaga

8 september is een feestdag in Málaga. Alles staat op deze dag in het teken van de beschermheilige van de stad, Virgen de la Victoria. Hoogtepunt van deze dag is, hoe kan het anders, een mooie processie in de avonduren.

Meer over ‘Dia de la Victoria’

11. Wereld toerismedag

27 september 2022

Málaga besteed altijd veel aandacht aan de jaarlijkse internationale toerismedag. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op deze dag gratis toegangelijk. Deze dag voor het toerisme valt dit jaar op dinsdag 27 september.

12. Málaga Fashion week

Aan het einde van de zomer staat Málaga in het teken van de mode. Tijdens de Málaga Fashion week ligt de langste catwalk van Europa op winkelstraat Calle Maarques de Larios.

De modeshow is altijd op een vrijdag- en zaterdagavond eind september (exacte datum nog niet bekend).

 

13. Halve Marathon van Málaga

13 november 2022

Een mooi jaarlijks sportevenement. Aan de halve marathon van Málaga mogen ook internationale lopers deelnemen. Wil je meer weten of je aanmelden voor dit sportevenement? Kijk dan op de website van de halve marathon in Málaga.

 

14. Kerstverlichting Malaga

eind november/ december 2022

Kerstverlichting Malaga

Richting het einde van het jaar komt Málaga in de kerstsfeer. Vanaf het laatste weekend van november gaan er duizenden lampjes in de straten van Málaga aan. Vervolgens brand de feestverlichting tot 6 januari.

We verwachten dat de kerstverlichting in 2022 op vrijdag 25 november om 19.00 uur aan gaat.

 

15. Marathon van Málaga

11 december 2022

De Marathon van Málaga vindt dit jaar plaats op zondag 11 december. Wil je deze uitdaging aangaan? Kijk dan op de officiële pagina van deze marathon en schrijf je in.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *