Palmzondag Malaga programma
 

Welke processies in Málaga op Palmzondag?

Op deze pagina vind je het ‘spoorboekje’ en tips voor Palmzondag tijdens de Semana Santa in Málaga.

Tijdens de eerste dag van de Semana Santa trekken maar liefst 9 processies door de straten van Málaga. De meeste processies op één dag tijdens deze bijzondere week.

De eerste processie begint om 10:00 uur. De dag sluit om 2:15 uur als de laatste processie terug komt bij het broederschapshuis.

 

Waar zijn de processies in Málaga op zondag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

Palmzondag Malaga processies

We hebben een ‘spoorboekje’ gemaakt van alle processies in Málaga. Een tijdschema van Palmzondag in Málaga waarin je per half uur kan zien in welke straat of op welk plein een processie te zien is.

Routes

Alle processies komen via een eigen route naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum. Na dit officiële deel lopen ze verschillende routes terug naar hun eigen broederschapshuis/kerk.

Download hier het tijdschema voor zondag

 

Tips voor de processies Palmzondag in Málaga

Onze tips voor deze eerste dag van de Semana Santa, Palmzondag in Málaga.

Durf te ‘dwalen’

De hele week zal het druk zijn in Málaga. Palmzondag is één van de drukste dagen. Met 9 processies in de straten is er veel publiek op de been. Je zal merken dat het langs de officiële route soms lastig kan zijn om een goede plek te bemachtigen. De stoelen zijn gereserveerd, dus ga daar niet zomaar zitten.

Ons advies, durf te dwalen door de stad. Neem het tijdschema met de straten erbij en loop rond. Zo zie je processies op verschillende plaatsen in de stad. Dit is veelal leuker dat een hele dag op één punt blijven staan.

 

Openingsprocessie Semana Santa Malaga

De eerste processie van de Semana Santa is die van ‘Pollinica’. Deze is vernoemd de “pollino” (jonge ezel) waarvan je een beeld op de troon ziet staan.

Met deze processies lopen veel kinderen mee. Ze zijn aangekleed als Hebreeën en lopen met een palmtak in de hand. Deze processie vertrekt om 10:15 uur.

 

Antonio Banderas spotten bij Lágrimas y Favores

Bij deze processie bestaat de kans dat je de bekende acteur en regisseur Antonio Banderas ziet. Deze wereldberoemde Malagueño is lid van de broederschap. Je kan hier veel drukte verwachten. Ze vertrekken om 15:15 uur vanuit de kerk aan de calle San Juan.

 

Goed zicht bij vertrek Humildad bij de basiliek 

Op 5 minuten lopen van Plaza de la Merced vind je de basiliek ‘Santuario de la Virgen de la Victoria’. Hier vertrekt om 15:45 uur de processie Humildad. Het plein voor de basiliek is ruim opgezet. Daarom kan je hier meestal wel goede plaats vinden om het vertrek van deze processie mee te maken.

 

Vertrek op de knieën door Salud

Processie zondag Malaga

Ja leest en ziet het goed, op de knieën… De tronen van Salud passen alleen door de deuren van de kerk als de dragers op hun knieën gaan. En dat doen ze. Bijzonder om te zien hoe de tronen langzaam naar buiten komen. Het vertrek staat gepland om 17:10 uur.

 

Toegift in de nacht bij Prendimiento

Bij terugkomst van Prendimiento kun je spektakel verwachten. Rond 01:15 uur komen de tronen terug bij de broederschap. Voordat ze naar binnen gaan komen de tronen meerdere keren dicht bij elkaar. Daarnaast strekken de dragers ook de armen (pulsos) waardoor de tronen nog verder de lucht in gaan.

 

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.

 

 
 

5 Reacties

 1. Dank voor alle info . Super .

   
 2. Wat duidelijk! Geweldig deze informatie,
  hartelijk dank en ik ga er zeker van genieten. Vriendelijke groeten Marieke

   
 3. Super service! Dank! We gaan vandaag genieten!

   
 4. Retty de vries says:

  Wat een super service van jullie. Ben onder de indruk! Verblijf nu buiten malaga(elviria) maar ga zeker 1 of 2 dagen proberen wat te zien v d processies. Dank voor het maken v d gids

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *