Semana Santa Malaga Programma dinsdag
 

Welke processies in Málaga op dinsdag?

Welke processies zijn er te zien op dinsdag tijdens de Semana Santa in Málaga? Op deze pagina vind je het ‘spoorboekje’ en tips voor Martes Santo ofwel Heilige dinsdag.

Op dinsdag tijdens de Semana Santa trekken 6 processies door de straten van Málaga.

De eerste processie begint dinsdag om 15:00 uur. De laatste processie eindigt in de vroege ochtend van woensdag om 4:30 uur.

Waar zijn de processies in Málaga op dinsdag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

Semana Santa Malaga programma

In het tijdschema van de dinsdag in Málaga zie je per half uur in welke straat of op welk plein een processie te zien is.

Routes

Alle processies komen via een eigen route naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum. Na dit officiële deel lopen ze verschillende routes terug naar hun eigen broederschapshuis/kerk.

Download hier het tijdschema voor dinsdag

Let op! Bij regen kan het programma of de route wijzigingen.

 

Tips voor de processies op dinsdag in Málaga (Martes Santo)

Onze tips voor de processies op Martes Santo (dinsdag) in Málaga.

Een mantel van bloemen bij Penas

Iedere Maagd heeft een grote mantel van stof. Die van Virgen de las Penas is hierop een uitzondering. Deze mantel is rijkelijk versierd met echte bloemen. Bijzonder om te zien. Je kan in de ochtend alvast kijken in het broederschapshuis (calle Pozos Dulces).


Vertrek Humillación y Estrella

Ieder vertrek bij het broederschapshuis is mooi om mee te maken. Voor het broederschapshuis van Humillación y Estrella ligt een groot plein. Kortom je kan hier vast een plek vinden om te kijken als de deuren open gaan.

 

Nueva Esperanza, lang en zwaar

Bijzonder in vele opzichten. Deze processie is lang onderweg, zo’n 12 uur. Nueva Esperanza begint dinsdagmiddag en is woensdag vroeg in de ochtend pas weer terug bij het broederschapshuis. Of dat nog niet zwaar genoeg is maken de dragers onderweg verschillende ‘pulsos’. Waarbij de tronen met gestrekte arm omhoog gaan.

 

Durf te ‘dwalen’ (alle dagen)

Langs de officiële route kan het lastig zijn om een goede plek te bemachtigen. De stoelen zijn gereserveerd, dus ga daar niet zomaar zitten.

Ons advies, durf te dwalen door de stad. Neem het tijdschema met de straten erbij en loop rond. Zo zie je processies op verschillende plaatsen in de stad. Dit is veelal leuker dat een hele dag op één punt blijven staan.

 

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *