Weer Malaga - Klimaat en temperatuur

Home / Malaga informatie – vakantie Málaga / Klimaat en weer Malaga – Wat is de weersverwachting in Malaga, Spanje?

 

Klimaat Malaga

Hoe is het weer en klimaat in Málaga? Heb je plannen om Málaga te bezoeken? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de weersvoorspellingen tijdens jouw vakantie in Málaga. Op deze pagina geven we je informatie over het weer, de weersverwachting en het klimaat in Málaga stad.

Goed om te weten! Algemene (Nederlandstalige) weersvoorspellingen zijn vaak gebaseerd op de regio/ provincie Málaga. Door de gunstige ligging van de stad Málaga kan hier soms een behoorlijk verschil in zitten qua temperatuur en weertype.

Hoe is het weer in Malaga en wat zijn de weersverwachtingen?

“Hoe is het weer de komende dagen in Málaga?” Deze vraag krijgen we regelmatig van mensen die op vakantie gaan naar Málaga. Logisch want je wilt natuurlijk graag weten of het lekker weer is.

Meestal kunnen we aangeven hoe het op dat moment is, maar helaas kunnen we zelf het weer niet voorspellen. Gelukkig zijn hier een handige websites voor. Ze geven aan hoe het weer vandaag, de komende dagen en zelfs de komende 14 dagen zal zijn in Zuid-Spanje.

 

Weersvoorspelling Málaga 

De wesbites die wij raadplegen voor het weerbericht van Málaga zijn:

AEMET

Dit is de website van de Spaanse weerdienst. Ze geven geven weersvoorspelling voor 7 dagen vooruit. Daarnaast is AEMET de officiële bron op het moment dat er een weeralarm van kracht is.

Bekijk hier de weersvoorspellingen voor Málaga via AEMET

El Tiempo

El Tiempo is één van de bekendste websites in Spanje als het gaat om het weer. Het weerbericht kun je hier voor meer dagen vooruit bekijken en zelfs van uur tot uur.

Bekijk hier de weersvoorspellingen voor Málaga via El Tiempo

 

Klimaat Málaga, Zuid Spanje

Het klimaat in Málaga is zacht. Málaga ligt in het Zuid-Spanje in de mooie streek Andalusië. Het weer in deze streek is voor een groot deel van het het jaar zonnig met een aangename temperatuur.

De temperatuur in Málaga is over het algemeen zelfs wat aangenamer dan in het achterland. In de zomer is het in Málaga net wat koeler dan in de steden Sevilla, Granada en Córdoba. Deze plaatsen in het binnenland zijn in de zomer erg heet.

Als kustplaats heeft Málaga in de zomermaanden het voordeel dat er verkoeling vanaf zee. Desondanks kan het ook in Málaga behoorlijk warm worden.

De gemiddelde temperatuur in Málaga is ongeveer 22 graden.

 

Zonuren Málaga

Málaga kent een hoog gemiddelde aan zonuren. Dit deel van Spanje heeft per jaar ruim 300 dagen zon. Uiteraard zijn er ook bewolkte dagen en in sommige periodes van het jaar is de kans op regen groter. Met name in de winter kunnen er vaker buien vallen, maar zelfs dan kun je nog regelmatig op dezelfde dag van de zon genieten.

Natuurlijk wil je het liefst zon, maar is er dan toch een regenachtige dag in Málaga, dan is er nog genoeg te doen. Lees ons blog: Wat te doen op een regenachtige dag in Málaga?

 

Wat voor klimaat kan ik verwachten in Malaga tijdens de zomermaanden?

Málaga kent een mediterraans klimaat. De temperatuur in het voorjaar is ideaal voor een stedentrip in de zon. Hoewel het zeewater nog niet helemaal opgewarmd is, kan een dagje strand in Málaga tijdens dit jaargetijde zomaar mogelijk zijn.

In de zomer kan het kwik behoorlijk oplopen. Ver boven de 30 graden is zeker geen uitzondering. De ligging aan zee en de lage luchtvochtigheid zorgen in Málaga voor de nodige verkoeling.

Op het moment dat de zogenaamde Terral wind waait is het ook met de verkoeling in Málaga gedaan. Deze ‘föhnwind’ uit het zuidwesten voert zeer warme lucht aan vanuit Afrika. In de maanden juli en augustus kan dit meerdere dagen per maand voorkomen. Zodra de wind draait is het gelijk weer een stuk aangenamer.

Tijdens de zomernachten koelt het maar iets af. Een dun truitje voor ’s avonds op het terras kan handig zijn, maar deze heb je waarschijnlijk weinig nodig.

 

Wat voor klimaat kan ik verwachten in Malaga tijdens de herfst en wintermaanden?

Malagueños houden van het najaar. Je kunt in Málaga tijdens het najaar nog heerlijk genieten van de nazomer. Het weer is aangenaam, maar net wat minder warm dan de zomer.

In september en oktober kan de temperatuur nog makkelijk stijgen tot 25 graden. De temperatuur van het zeewater is deze periode nog heerlijk.

Vanaf oktober en tijdens de late herfst neemt de kans op regen wat meer toe, evenals de daaropvolgende wintermaanden. Gemiddeld valt de meeste regen in de maand november. Desondanks zijn de herfst en de winter in Málaga zacht te noemen.

Op zonnige dagen in december kan het zomaar voor dat je zonder jas op het terras zit. De nachten zijn wel een stuk kouder. Een jas en een trui is dan geen overbodige luxe in de koffer. Zorg wel voor laagjes die erg handig zijn wanneer de zon door komt.

Weer Malaga

Extra Tips!

  • Ben je op zoek naar een zonnige stedentrip in de winter waar je kunt genieten van cultuur, lekker eten in combinatie met een wandeling langs het strand? Dan is Málaga een ideale bestemming. In de winter ligt het aantal zonuren uiteraard lager, maar nog altijd een stuk hoger dan in Noord Europa.
  • Het klimaat in Málaga is uitermate geschikt om te fietsen. Zelfs in de zomer is dit goed te doen. Kies voor een fietstour door Málaga in de ochtend. Een local laat je precies zien waar je moet zijn voor lekker eten en goede terrasjes in de zon.