Home / Málaga informatie – vakantie Málaga / Weer Málaga – een vakantieklimaat

 

Weer Málaga - Klimaat en temperatuur in Málaga

 

Weer Málaga – klimaat en temperatuur

Málaga ligt in het Zuiden van Spanje in de mooie streek Andalusië. Het weer in deze streek is voor een groot deel van het het jaar zonnig met een lekkere temperatuur.

De temperatuur in Málaga is over het algemeen zelfs wat aangenamer dan in het achterland. In de zomer is het net wat koeler dan in zeer warme steden als Sevilla, Granada en Córdoba. De kustplaats Málaga heeft in de zomermaanden het voordeel dat er verkoeling vanaf zee is. Desondanks kan het ook in Málaga behoorlijk warm worden.

 

Weer Málaga voorjaar en zomer

Málaga kent een mediterraans klimaat. De temperatuur in het voorjaar is ideaal voor een stedentrip in de zon. Hoewel het zeewater nog niet helemaal opgewarmd is, kan een dagje strand in Málaga tijdens dit jaargetijde zomaar mogelijk zijn.

In de zomer kan het kwik behoorlijk oplopen. Ver boven de 30 graden is zeker geen uitzondering. De ligging aan zee en de lage luchtvochtigheid zorgen in Málaga voor de nodige verkoeling.

Op het moment dat de zogenaamde Terral wind waait is het ook met de verkoeling in Málaga gedaan. Deze ‘föhnwind’ uit het zuidwesten voert zeer warme lucht aan vanuit Afrika. In de maanden juli en augustus kan dit meerdere dagen per maand voorkomen. Zodra de wind draait is het gelijk weer een stuk aangenamer.

Tijdens de zomernachten koelt het maar iets af. Een dun truitje voor ’s avonds op het terras kan handig zijn, maar deze heb je waarschijnlijk weinig nodig.

 

Najaar en winter in Málaga

Malagueños houden van het najaar. Je kunt in Málaga tijdens het najaar nog heerlijk genieten van de nazomer. Het weer is aangenaam, maar net wat minder warm dan de zomer. In september en oktober kan de temperatuur nog makkelijk stijgen tot 25 graden. De temperatuur van het zeewater is deze periode nog heerlijk.

Vanaf oktober en tijdens de late herfst neemt de kans op regen wat meer toe, evenals de daaropvolgende wintermaanden. Gemiddeld valt de meeste regen in de maand november. Desondanks zijn de herfst en de winter in Málaga zacht te noemen. Op zonnige dagen in december kun je nog makkelijk met korte mouwen op het terras zitten. De nachten zijn wel een stuk kouder. Een jas en een trui is geen overbodige luxe in de koffer. Zorg wel voor laagjes, erg handig wanneer de zon door komt.

 

Klimaat Málaga

Málaga heeft gemiddeld ruim 300 dagen zon per jaar. Een garantie op mooi weer is het natuurlijk niet, maar de kans op zon tijdens een vakantie in Málaga is wel redelijk groot. De bergen ten noorden van Málaga houden in de winter de koude lucht uit het binnenland tegen. Het achterland van Andalusië (zoals Granada) is in de winter een stuk kouder dan Málaga. Op anderhalf uur rijden van Málaga kun je in de winter zelfs skiën in de Sierra Nevada.

Dezelfde bergen zorgen ervoor dat de warme lucht uit Afrika bij Málaga blijft hangen. Het is dus mogelijk om ’s morgens in de sneeuw te staan en s’ middag aan het strand in de warme zon te zitten.

Aan dit microklimaat heeft Málaga de bijnaam “stad zonder winter” te danken. Het is daarmee een stad die je het hele jaar kan bezoeken. Ook de bezienswaardigheden in Málaga zijn het hele jaar geopend.

 

Weer Málaga voor de komende dagen

 

 
 
 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!