Wat te doen in Malaga - reisgids Malaga

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Wat te doen in malaga bij regen? Zo maak je er toch een mooie dag van!

 

Wat te doen in Malaga bij regen? Met deze tips maak je er toch een mooie dag van!

Het gebeurt niet vaak, maar van tijd tot tijd kan het ook in Málaga regenen.

Regen tijdens je vakantie is natuurlijk niet leuk, maar geen paniek er is genoeg te doen op een regenachtige dag in Málaga. Kijk maar…

 

Wat te doen in Malaga bij regen? Begin met een uitgebreid ontbijt

Bakkerij Malaga - Julia Bakery

Begin de dag lekker rustig met een goed ontbijt binnen bijvoorbeeld bij NoviembreJulia Bakery of La Bella Julieta. Bij Noviembre staan verschillende ontbijtmenu’s op de kaart. Ondermeer met yoghurt en muesli, eieren en fruit. Bij Julia Bakery hebben ze heerlijk brood, cupcakes en andere zoetigheden.

 

Op naar het museum

Een dag met regen is een ideaal moment voor een museumbezoek. Bekende musea als het Carmen Thyssen Museum, het Picasso MuseumCentre Pompidou of Museo de Málaga (gratis) liggen dan voor de hand.

Wil je liever wat anders? Laat je dan verassen door minder bekende musea. Zoals het museum van Revello de Toro en Jorge Rando. Ook het gratis museum voor hedendaagse kunst is een bezoek meer dan waard.

Of laat je verrassen door Russische kunst en het automuseum (2 musea naast elkaar).

Meer musea in Málaga

Overdekte bezienswaardigheden

Openlucht bezienswaardigheden zoals het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel kun je misschien beter bewaren voor een droge dag.

Malaga wat te doen bij regen - bezienswaardigheden

Een bezoek aan de overdekte versmarkt is een mooi alternatief in de ochtend. De kathedraal van Málaga is van binnen geweldig om te zien. Vooral het koor van houtsnijwerk en een gigantisch orgel zijn behoorlijk indrukwekkend.

Meer bezienswaardigheden in Málaga

Overdekt winkelen in Málaga

Even geen zin in cultuur? Maak er dan een lekkere shopdag van. In de grote winkelstraat calle Marques Larios kun je makkelijk van winkel naar winkel ‘hoppen’.

In het grote winkelcentrum Larios Centro en winkelcentrum Vialia (treinstation) loop je helemaal droog. Je kunt hier veel bekende merken en ketens vinden zoals Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti en Primark.

Malaga wat te doen bij regen - reisgids Malaga

Nog meer winkelen? Ook in het grote warenhuis El Corte Ingles kun je uitgebreid shoppen.

Vergeet de regen en ontspan in de hammam

Hammam Malaga - reisgids Malaga

Laat het buiten maar regenen. Eenmaal binnen in de hammam ben je het slechte weer zo vergeten. Hier verandert een regenachtige dag in een feestje! De Arabische baden en een eventuele massage zijn echt heerlijk!

Een dag met regen in Málaga hoeft zeker niet saai te zijn. Maak er zelf een mooie dag van en geniet optimaal van je vakantie in Málaga.

 

Lees ook ‘Wat te doen in Málaga?

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken