Centre Pompidou Malaga - musea Malaga
 

Centre Pompidou Málaga is het eerste buitenlandse museum (dependance) van het bekende museum uit Frankrijk. Het museum is te vinden in de haven van Málaga. In dit moderne stukje Málaga past dit museum perfect in het plaatje.

Centre Pompidou Málaga, museum vol moderne kunst

Centre Pompidou Malaga - museum Malaga

Het museumgebouw met als blikvanger de kleurrijke kubus was in eerste instantie niet bedoeld als museum. Het was voorbestemd als parkeergarage en er waren zelfs plannen voor een grote supermarkt. Ondanks de andere bestemming is het een bijzonder fraai museum geworden.

Er zijn 6 ruimtes waarin je kunt genieten van de vaste collectie. Daarnaast is er nog voldoende ruimte voor wisselende collecties. Kortom een museum vol moderne kunst.

Centre Pompidou maakt je vrolijk!

centre-pompidou-malaga_7

Een bezoek aan Centre Pompidou is de moeite waard. De semi permanente collectie straalt een bepaald optimisme uit en zit ook in de titel verweven ‘Las Utopías Modernas’ (Moderne Utopieën).

De collectie van het museum wordt gevormd door zes thema’s. ‘De grote Utopie’, “Het einde van de illusies’, ‘Samen’, ‘De stralende stad’, ‘Verbeeld je de toekomst” en “Het gouden tijdperk” vormen het raamwerk van deze expositie.

Centre Pompidou Malaga

De collectie bestaat uit zo’n 63 werken. Het geheel vormt een reis langs moderne kunst uit de 20e en 21e eeuw. Een verzameling van bekende namen uit de kunstwereld komt voorbij. Met name zaal 2 (‘Het einde van de illusies’) laat grote namen zien zoals Picasso, Malevich, Chagall en Kandinsky.

Dat Picasso in deze collectie is opgenomen heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de grote meester in Málaga is geboren.

centre-pompidou-malaga

Gevarieerde kunstvormen

Museum Pompidou laat met deze expositie een rijke variatie aan kunst zien. Behalve schilderkunst zie je ook verschillende (grote) kunstobject en er is redelijk veel aandacht voor audiovisuele kunst.

Centre Pompidou Málaga

Ook architectuur krijgt de aandacht. Met maquettes van het Nederlands paviljoen (Expo 2000) en het bestuurscentrum van de gemeente Oostkamp (BE) is er ook een Nederlands en Belgisch tintje binnen deze expositie.

Openingstijden Centre Pompidou Málaga

9.30 – 20.00 uur

Op dinsdag gesloten.

Entreeprijzen Centre Pompidou

 • vaste collectie € 7,-
 • wisselende collectie € 4,-
 • vaste + wisselende collectie € 9,-
 • tot 18 jaar gratis toegang

 

Goed om te weten!
Het museum is op zondag vanaf 16.00 uur tot sluitingstijd gratis toegankelijk.
Kijk hier voor meer musea in Málaga die je op zondag gratis kunt bezoeken.

Voor meer informatie over dit museum, kijk ook op de officiele website van Centre Pompidou Málaga.

Meer musea in Málaga

 

 
 

2 Reacties

 1. Wij zijn hier gisteren (07 juli) geweest en het was om 09:30 al geopend. Er staan daar geen aparte zomer en winteropeningstijden. Misschien handig om dit bij jullie informatie aan te passen.

   
  • Hola Elly, Bedankt voor je reactie! Museo Pompidou Málaga heeft de openingstijden inderdaad aangepast. Inmiddels hebben we deze informatie ook hierboven bijgewerkt.
   Groetjes Gerard & Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *