Semana Santa processies vrijdag
 

Welke processies in Málaga op Goede Vrijdag?

Welke processies zijn er te zien op Goede Vrijdag tijdens de Semana Santa in Málaga? Op deze pagina vind je het ‘spoorboekje’ en tips voor Viernes Santo, Goede Vrijdag.

Op vrijdag tijdens de Semana Santa trekken 8 processies door de straten van Málaga.

De eerste processie begint vrijdag om 16:00 uur. De laatste processie eindigt in de vroege ochtend van vrijdag op 03:30 uur.

Waar zijn de processies in Málaga op vrijdag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

Semana Santa Malaga

In het tijdschema van de vrijdag in Málaga zie je per half uur in welke straat of op welk plein een processie te zien is.

Routes

Alle processies komen via een eigen route naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum. Na dit officiële deel lopen ze verschillende routes terug naar hun eigen broederschapshuis/kerk.

Download hier het tijdschema voor Goede Vrijdag

Let op! Bij regen kan het programma of de route wijzigingen.

 

Tips voor de processies op vrijdag in Málaga (Viernes Santo)

Onze tips voor de processies op Viernes Santo, Goede Vrijdag in Málaga.

Monte Calvario: Overbrenging beeld van de kapel naar de basiliek

Voorafgaand aan de processie van Monte Calvario brengen de dragers het Christusbeeld van de kapel naar de Basiliek. De kapel staat op de kleine berg (‘Monte Calvario’) direct achter de Victoria basiliek. Loop rechtsom langs de kerk door de straat Amargura. Aan het einde links begint het pad naar de kapel.

Het is een ingetogen overbrenging via het bergpad naar beneden. De stilte en de omgeving maken dit bijzonder om mee te maken. De overbrenging begint rond 15.00 uur. Ongeveer een uur voor de processie.

 

Zingende zusters bij processie Dolores de San Juan

Alweer zo’n bijzonder moment. De processie van Dolores de San Juan stopt halverwege Plaza Arriola (tussen 18:30 en 19:00 uur). Hier staat het klooster van Hermanas de la Cruz. Zodra de troon stilstaat gaan de luikjes van het klooster open. Je hoort vervolgens de zusters op een zachte toon de Maagd toezingen (zie video hieronder).

Deze locatie ligt net achter de centrale markt (bekijk locatie via Google maps)

 

Processie van Servitas in het donker

Processies in de avond hebben altijd een bepaalde sfeer. Bij Servitas is dit gevoel nóg sterker. Tijdens de processie is de straatverlichting zoveel mogelijk uit. Vooral in de straten met weinig winkels, zonder lichtbakken is het extra donker. Een unieke beleving. De muziek is nóg meer ingetogen en je hoort gebeden.

 

Durf te ‘dwalen’ (alle dagen)

Langs de officiële route kan het lastig zijn om een goede plek te bemachtigen. De stoelen zijn gereserveerd, dus ga daar niet zomaar zitten.

Ons advies, durf te dwalen door de stad. Neem het tijdschema met de straten erbij en loop rond. Zo zie je processies op verschillende plaatsen in de stad. Dit is veelal leuker dat een hele dag op één punt blijven staan.

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *