Parkeren Malaga
 

Waar parkeren in Málaga?

Het historisch centrum van Málaga is autovrij, maar rondom dit centrum zijn er genoeg mogelijkheden om de auto te parkeren. De (ondergrondse) parkeergarages liggen vaak op loopafstand van het centrum en zijn bewaakt.

Langs de buitenrand van de stad is het ook mogelijk om in de straten van de verschillende wijken te parkeren. Kijk altijd wel goed of er geen automaat staat, dat voorkomt verrassingen achteraf. Heb je een plaats gevonden, dan is het met een stadsbus in Málaga erg makkelijk om het centrum te bereiken.

 

Gratis parkeren in Málaga

Het is lastig om dichtbij het centrum van Málaga gratis en veilig te parkeren. Buiten de stad, bij het grote (outlet) winkelcentrum Plaza Mayor, kun je makkelijk en gratis parkeren.

Vanaf het treinstation Plaza Mayor doe je er slechts 17 minuten over naar het centrum. Voordeel hiervan is dat je niet met de auto het centrum van Málaga in hoeft te rijden.

Tijdens grote evenementen in Málaga kun je ook beter het centrum met de auto mijden.

 

Parkeergarages in Málaga

Hieronder een aantal gunstig gelegen parkings in Málaga.

 

Parkeren Malaga

Central/ Marina – Plaza de la Marina

• Prijs: ongeveer € 2,10 per uur
• 440 parkeerplaatsen

Centraal gelegen in het centrum van Málaga. De garage ligt onder het plein waar het toeristenbureau van Málaga is gevestigd. Tussen de haven en de grootste winkelstraat van Málaga, Calle Larios. De ingang ligt aan de havenkant bij Avenida de Manuel Augustin Heredia.

 

Parkeren markt malagaCamas – Calle Camas
• Prijs: ongeveer € 2,10 per uur
• 468 parkeerplaatsen

Ten westen van het historisch centrum. Je kunt deze parkeergarage vinden achter de grote overdekte markt van Málaga (Mercado Atarazanas). Na het parkeren loop je vrijwel direct tegen de markt aan. Vanaf de markt sta je binnen 5 minuten in hartje Málaga.

 

 

Parkeergarage Alcazaba Málaga

Alcazaba – Plaza de la Alcazaba
• Prijs: ongeveer € 2,10 per uur
• 532 parkeerplaatsen

Dichtbij Plaza de la Merced gelegen. Als je Málaga vanuit oostelijke richting binnenrijdt neem je de tunnel onder de Gibralfaro berg. Direct aan het einde van de tunnel rechts aanhouden. Vervolgens kun je voor de stoplichten de parkeergarage inrijden. Vanaf deze garage sta je binnen 5 minuten bij Teatro Romano en het Alcazaba.

 

Parkeren in Málaga

Cervantes – Calle Cervantes
• Prijs: ongeveer € 2,10 per uur
• 861 parkeerplaatsen

Gelegen in de oostelijke wijk Malagueta, naast de stierenarena. Vanaf hier loop je over Paseo del Parque in ongeveer 15 minuten naar Calle Larios. Je kunt de stad ook aan de andere kant binnen lopen via de tunnel onder de Gibralfaro berg (ongeveer 10 minuten). Aan het einde ligt rechts Plaza de la Merced en links kun je richting Teatro Romano en het Alcazaba lopen.

 

Parkeren historisch centrum MalagaTejón y Rodríguez – Calle Tejón y Rod.
• Prijs: € 2,- per uur (ma-vrij) €2,10 (za) €2,15 (zon-/feestdagen)
• 262 parkeerplaatsen

Je bereikt deze parkeerplaats door Calle Carreteria in te rijden. Deze weg met eenrichtingsverkeer loopt langs het historisch centrum. Hier staat de parkeergarage aangegeven. Vanuit de parkeergarage loop je (rechtsaf) in nog geen 5 minuten naar Plaza Uncibay. Dit plein ligt in het historisch centrum.

 

In totaal zijn er 12 gemeentelijke parkeergarages in Málaga en verschillende commerciële parkings. Ook bij El Corte Ingles, Muelle Uno (haven) en bij de winkelcentrums in Málaga is er voldoende parkeergelegenheid te vinden. Hotels in Málaga hebben vaak (tegen betaling) voor hun gasten privé parkeerplaatsen beschikbaar.

Kijk hier voor de gemeentelijke parkeergarages in Málaga.