Semana Santa Malaga Donderdag
 

Welke processies in Málaga op donderdag?

Welke processies zijn er te zien op donderdag tijdens de Semana Santa in Málaga? Op deze pagina vind je het ‘spoorboekje’ en tips voor Jueves Santo, Witte Donderdag.

Op donderdag tijdens de Semana Santa trekken 8 processies door de straten van Málaga. Daarnaast komt in de ochtenduren La Legión per schip aan in de haven. In marstempo lopen ze een route door Málaga centrum.

De eerste processie begint donderdag om 17:00 uur. De laatste processie eindigt in de vroege ochtend van vrijdag rond 04:00 uur.

Waar zijn de processies in Málaga op donderdag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

In het tijdschema van de donderdag in Málaga zie je per half uur in welke straat of op welk plein een processie te zien is.

Routes

Alle processies komen via een eigen route naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum. Na dit officiële deel lopen ze verschillende routes terug naar hun eigen broederschapshuis/kerk.

Download hier het tijdschema voor donderdag

Let op! Bij regen kan het programma of de route wijzigingen.

 

Tips voor de processies op donderdag in Málaga (Jueves Santo)

Onze tips voor de processies op Jueves Santo, Witte Donderdag in Málaga.

Aankomst La Legión in de haven (ochtend)

Deze dag begint met de aankomst van La Legión (rond 10.30 uur). Per schip komen de manschappen van het legioen aan in de haven. In 2022 legt het schip aan aan het begin van de cruisehaven. Vanuit het centrum gezien net voorbij de witte vuurtoren.

La Legion Malaga Semana Santa

(foto © Gerard – Beleef Málaga)

De aankomst van het Legioen is altijd een spektakel. Luid zingend komen ze aan wal. Je hoort het lijflied ‘Novio de la Muerta’ (Bruidegom van de dood). Typerend is het snelle marcheren. In een flink tempo loopt de groep door de straten van het centrum.


Eindpunt is de kerk ‘Santo Domingo de Guzmán’. Dit punt en de aankomst in de haven zijn erg druk. Iedereen wil dit spektakel zien. Bij de kerk volgt een ceremonie waarbij het beeld van Christus vanuit de kerk naar het broederschapshuis gaat.

 

Processie Mena met La Legión

In de avond begint de processie van Mena. Populair, omdat het Legioen (zie hierboven) deelneemt aan deze processie. Ook hier kun je weer een bijzonder spektakel verwachten.

 

Cena, een zware troon

De troon van Cena hoort bij de zwaarste tronen in Málaga. De straten Casapalma en Carcér lopen langzaam omhoog. De dragers proberen hier de troon in één keer, zonder stoppen, omhoog te dragen naar de straat Alamos. Verwachting is dat ze tussen 21.00 en 21.30 op dit deel van de route zijn.

 

Esperanza, een tapijt van rozemarijn en zegening

De geur van rozemarijn in de straten van Málaga. Naast alle wierook zal je dit ruiken bij de processie van Esperanza. Takjes rozemarijn worden voor de Maagd uitgestrooid op de straat.

Malaga programma Semana Santa

(foto © Gerard – Beleef Málaga)

Het Christusbeeld brengt twee keer een zegening uit. Op Plaza de la Constitución en normaal gesproken bij Tribuna de los Pobres.

Niet schrikken, het beeld lijkt even tot leven te komen wanneer de rechterarm de typische beweging maakt van een zegening. Dragers en omstanders zie je knielen voor de troon (klik op de video hieronder).

 

 

Durf te ‘dwalen’ (alle dagen)

Langs de officiële route kan het lastig zijn om een goede plek te bemachtigen. De stoelen zijn gereserveerd, dus ga daar niet zomaar zitten.

Ons advies, durf te dwalen door de stad. Neem het tijdschema met de straten erbij en loop rond. Zo zie je processies op verschillende plaatsen in de stad. Dit is veelal leuker dat een hele dag op één punt blijven staan.

 

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *