Openbaar vervoer Malaga

Home / Malaga informatie – vakantie Málaga / Openbaar vervoer Málaga

 

Openbaar vervoer Málaga goed geregeld

Het openbaar vervoer in Málaga is goed georganiseerd. Binnen de stad en de provincie zijn allerlei mogelijkheden om je te verplaatsen. Er rijden stadsbussen naar diverse wijken in Málaga en regionale bussen naar plaatsen langs de Costa del Sol en het binnenland van Andalusië.

Vervoer per trein is vanuit Málaga ook mogelijk. Zowel regionaal als landelijk zijn spoorlijnen van en naar Málaga aangelegd.

Openbaar vervoer stations Málaga

bus van airport naar Málaga

Bus

Naast verschillende bushaltes, die verspreid door de stad staan, zijn er twee busstations in Málaga. Vlakbij de haven bevindt zich busstation Muelle Heredia Het grote busstation in Málaga naast het treinstation.

Trein lokaal

Vanaf het treinstation Málaga Maria Zambrano of station Centro Alameda (centrum Málaga) ligt er een treinverbinding naar het vliegveld, Fuengirola en een aantal kustplaatsen ten westen van Málaga. Lijn C2 gaat richting Pizarra.

Vanaf het treinstation op het vliegveld van Málaga sta je in 12 minuten op het eindstation Alameda Centro. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen tot hartje Málaga. Kijk hier voor een handige beschrijving van de trein lijn C1, Málaga Airport naar Málaga centrum.

Hoge snelheidstrein

De hoge snelheidstrein vanaf Málaga heeft goede verbindingen met Cordoba, Sevilla en Madrid. Door goede aansluitingen is vanuit Málaga heel Spanje in feite bereikbaar.

Metro

Aan een metro netwerk in Málaga wordt hard gewerkt. De verwachting is dat er 2 lijnen rond 2014 gereed zullen zijn. Als alternatief op het openbaar vervoer in Málaga kun je ook de taxi nemen. Er zijn diverse taxiplaatsen in Málaga zelf, bij het station en op de luchthaven.