Cultuurnacht Malaga - Noche en Blanco

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / La Noche en Blanco Málaga 2024 – Cultuurnacht Malaga

 

De cultuurnacht/ avond van Málaga

La Noche en Blanco is inmiddels een vaste waarde op de cultuuragenda van Málaga. Een avond vol cultuur en amusement in en rond de straten van het historisch centrum in Málaga.

Tijdens deze avond zijn veel museums en monumenten in Málaga gratis te bezoeken. Bekende musea zoals het Picasso museum, het Carmen Thyssen museum en Museo Revello de Toro doen mee aan deze cultuurnacht. Ook het Alcazaba is geopend, een sprookje om in de avond te bezoeken!

Wanneer is La Noche en Blanco Malaga in 2024?

De 15e editie van La Noche en Blanco Málaga vindt plaats op zaterdag 18 mei 2024. Van 19.00 uur tot 01.00 uur.

La Noche en Blanco Málaga - De cultuurnacht in Málaga

 

Voorstellingen op straat tijdens La Noche en Blanco Málaga

In de straten van Málaga is er tijdens de cultuurnacht van alles te beleven. Je kunt van voorstelling naar voor voorstelling lopen. Er is een leuke afwisseling van allerlei muziekstijlen. Van een hip bandje op een straathoek tot een pianist voor de kathedraal.

Op verschillende locaties is er straattheater en zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Kunstenaars tonen hun artistieke werk op straat of maken ter plaatste nieuwe kunst.

De Malagueños zijn dol op de cultuurnacht. Er wordt veel gedanst en gezongen op straat, iedereen doet gezellig mee. Ondanks dat alles zich afpeelt in de late avond gaan de kinderen gewoon mee.

Kortom en sfeervolle nacht met met veel dans, muziek, literatuur en kunst in een ongedwongen sfeer. Geschikt én leuk voor iederéén!

 

Malaga reigids

 

Waar kun je La Noche en Blanco in Málaga beleven?

De activiteiten van de cultuurnacht in Málaga vinden vooral plaats in het historisch centrum. Zoals de pleinen Plaza de la Marina, Plaza de la Merced, Plaza de Constitución en Alcazabilla (voor het Romeins theater). Ook in de straten die de pleinen verbinden kun je genieten van theater en kunst.

De haven van Málaga doet ook mee. De meeste activiteiten vind je hier bij Muelle Uno en museum Centre Pompidou. En ook in het park bij het openlucht theater zijn voorstellingen te zien.

Wil je tijdens deze cultuuravond een museum bezoeken? Zorg dat je op tijd bent. Bij gratis toegang staan er ook in Spanje lange rijen voor de deur.

Noche en blanco Malaga

Het leukste is om een wandeling door de stad te maken. Op die manier zie je veel. Vlak voor de cultuurnacht kun je aan de hand van het programma activiteiten selecteren die je graag wilt zien.

 

Programma Noche en Blanco Málaga

Zodra bekend vind je hier hier het programma van de cultuurnacht in Málaga >>> (Spaans)

Volg Beleef Malaga op Facebook en blijf op de hoogte.

Zie ook de Facebookpagina van La Noche en Blanco (Spaans)

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *