Carmen thyssen museum Malaga
 

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is geopend sinds 2011. Een jong museum dat een prachtige collectie aan oude werken laat zien. Het museum is gehuisvest vlak achter het centrale Plaza de la Constitución. Het gebouw van het Carmen Thyssen museum is van oorsprong het Palacio de Villalón, een oud Moors paleis. De voorgevel van het museum is met de Renaissance entree en gerestaureerde gevel klassiek te noemen. Even verderop zit de strakke entree van het bijbehorende auditorium.

Eenmaal binnen in de expositie ruimte blijkt het pand verrassend modern. De ruimtes zijn strak en licht met een aangename temperatuur. Met golvende wanden worden de ruimtes van iedere verdieping met elkaar verbonden. Op de bovenverdieping is het dak van de centrale hal in glas uitgevoerd. Dit zorgt naast lichtinval ook voor een mooi uitzicht op de toren van Sagrado Corazon.

Entree Carmen Thyssen museum Malaga

Carmen Thyssen Museum Málaga, mooie Andalusische kunst

Carmen Cervera (miss Spanje in 1961) is de vijfde en laatste vrouw van de in 2002 overleden Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza (geboren in Scheveningen). De familie heeft een grote verzameling aan kunst verworven. Een deel van deze collectie is in het naar Carmen Thyssen vernoemde museum terug te zien.

De collectie wordt gevormd door Andalusische kunst waarin heel duidelijk de landschappen en sfeer uit vroegere tijden in Andalusië herleven. Onder meer plaatsen als Sevilla, Cordoba en Málaga zijn goed herkenbaar in de schilderijen. Typische Spaanse tafereeltjes met feria’s en stierengevechten geven een blik op het leven in Andalusië.

In de ruimte met kunst van oude meesters kun je duidelijk zien dat het Katholieke geloof toen al erg belangrijk was. Op de 3e en laatste verdieping is steeds een wisselende collectie te zien die ook los van de vaste expositie te bezoeken is.

Het museum is een mooie verrijking voor de stad Málaga. De schilderijen zijn zeker niet alleen voor kunstliefhebbers. Wanneer je interesse hebt in de Andalusische cultuur en de mooie landschappen van deze streek, dan is een bezoek aan het Carmen Thyssen Museum Málaga echt aan te raden.

Dit museum bezoeken?

De prijs voor de vaste expositie is € 10,-  Voor mensen vanaf 65+, studenten onder 26 jaar, grote families en gehandicapten is de prijs €6,-. Kinderen onder 13 jaar met begeleiding hebben gratis toegang.

Handige informatie:

Entree: € 10,- 
Openingstijden: 
DI – ZO 10.00 – 20.00
Adres: Calle Compañía 10
Website: Carmen Thyssen Málaga

Tip: Iedere zondag vanaf 17:00 uur is de toegang van dit museum gratis.