Home / Málaga bezienswaardigheden – Top 15 hoogtepunten

 

Top 15 highlights Malaga. De bekendste bezienswaardigheden

Top 15 bezienswaardigheden Malaga Spanje. Op deze pagina ontdek je alle hoogtepunten in Malaga die je niet mag missen. Bijzondere gebouwen, parken, musea én leuke wijken in Malaga, Spanje – Andalusië.  Een overzicht met de highlights en bezienswaardigheden van Malaga.

Tip! Alle hoogtepunten en verborgen parels vind je ook in de Málaga reisgids
Malaga bezienswaardigheden - Highlights Malaga

Top 15 bezienswaardigheden Malaga, Spanje: overzicht met hoogtepunten zoals bijzondere gebouwen, hotspots, musea en de leukste wijken in Málaga Andalusië. Malaga bezienswaardigheden en highlights Málaga op BeleefMálaga.nl

Malaga Bezienswaardigheden Top 15 hoogtepunten

Waar begin je? En wat mag je niet missen tijdens je vakantie of stedentrip in Málaga? Málaga heeft verschillende bezienswaardigheden, musea en andere mooie plekjes om te ontdekken. 

Om het je makkelijk te maken hebben we de Top 15 Málaga bezienswaardigheden gemaakt. Hoogtepunten waarmee je prima een stedentrip mee kan vullen.

Wil je Málaga in één dag bezoeken? Kies dan een aantal hotspots uit onderstaande lijst of ga mee met de Málaga fietstour. Tijdens deze fietstour met Nederlandse gids krijg je in een dagdeel een goede indruk van de stad.

 

1. Het Alcazaba van Málaga

Alcazaba Malaga bezienswaardigheid

Het Moorse fort in Málaga ligt midden in het oude centrum. Vanaf calle Alcazabilla kun je de muren goed zien, maar ga ook zeker achter de hoge muren kijken. Het mooiste van het Alcazaba is hier verborgen. Je ziet invloeden uit de Moorse periode, maar je komt ook Romeinse elementen tegen. Vanaf de muren van het fort heb je een schitterend uitzicht over Málaga stad en de haven.

Ontdek alles over het Alcazaba in Málaga

 

2. Gibralfaroberg en het kasteel van Málaga

Gibralfaro Malaga stedentrip

Het is even een stevige klim, maar dan heb je wel een geweldig uitzicht over Málaga. Zeker waneer je het kasteel op de top bezoekt. De kasteelmuren zijn toegankelijk en geven een fraai beeld van de omgeving. Het Gibralfarokasteel is op zichzelf niet heel spectaculair. Er is een klein museum en vooral het uitzicht maakt deze plek bijzonder.

Aanrader, de mooie wandelroute op en rond de berg. Tip! Ga net voor zonsondergang omhoog. Het is dan erg fotogeniek! 

Meer over het Gibralfaro kasteel

 

3. De Kathedraal van Málaga

Kathedraal Malaga stedentrip

De imposante Kathedraal is vanuit alle hoeken in de stad zichtbaar. Aan de buitenkant valt de Kathedraal op vanwege de wisselende bouwstijlen en door een toren die nooit is afgemaakt. Binnen zie je mooie kapellen en een koor van schitterend houtsnijwerk. Wie nóg meer wil zien van de Kathedraal én van Málaga, kan zelfs het dak van de Kathedraal bezoeken.

Ontdek meer over de Kathedraal van Málaga

 

4. Teatro Romano Malaga – Romeins theater in Málaga

Aan de voet van het Alcazaba vind je de overblijfselen van het Romeinse theater in Málaga. In de jaren 50 ontdekt na de sloop van een bibliotheek die op deze plaats stond. Een deel van het theater was al afgebroken voor de ontdekken. Als materiaal voor de bouw van het Alcazaba. 

Ontdek meer over het Romeins theater in Málaga

 

5. Dé winkelstraat van Málaga, calle Marques de Larios

Winkelstraat Malaga stedentrip

Eigenlijk niet te missen, dé winkelstraat van Málaga. Zelfs wanneer je niks om winkelen geeft is deze straat een echte must see! Het licht oplopende Calle Larios is een autovrije straat met statige panden. Je vindt hier bekende winkels om uitgebreid te shoppen. Aan het einde van Calle Larios ligt het mooie plein Plaza de la Constitucíon.

 

6. Markthal Malaga – Mercado de Atarazanas

Markt Malaga stedentrip

De overdekte markt is één van de bekendste bezienswaardigheden van Málaga. Hier zie én proef je de smaak van Málaga. Een schone versmarkt met groente, fruit, vlees, kaas, noten en vis. In de markt zijn een paar kleine barretjes waar je al staande prima tapas kunt eten.

Bekijk alle informatie over de markthal in Málaga

 

7. Picasso Museum Málaga

Picasso museum Malaga

Málaga is de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. De stad heeft zelfs een eigen museum met originele stukken van de meester. Het oude gebouw is op zich al de moeite waard om te bezoeken. De collectie bestaat uit bijzondere objecten van de meester. Mede mogelijk gemaakt en samengesteld door zijn familie. 

Alles over het Picasso museum in Málaga

 

reisgids Malaga

 

8. Ontdek de oude visserswijken in Málaga

Fietsen langs de kust van Malaga

Als je in Málaga bent, blijf dan niet alleen in het centrum. Aan de oostkant van de stad vind je de wijken Pedregalejo en El Palo. Twee oude visserswijken met een geheel eigen karakter. Zo anders dan het centrum. Pedregalejo is net wat hipper, met veel bars en restaurantjes direct aan het water. In beide wijken zie je veel visrestaurants waar je ondermeer de bekende ‘espetos de sardinas’ kunt eten. Het leukste is om vanuit het centrum de fietsroute langs de kust van Málaga te volgen. Je komt dan vanzelf uit in deze wijken.

Ontdek alles over de wijk Pedregalejo

 

9. De oudste Bodega bar van Malaga, Casa de Guardia

Bodega Bar Malaga stedentrip

In de oudste bodega bar van de stad (1840) lijkt het alsof er in 175 jaar niks veranderd is. Voor de opééngestapelde wijnvaten staat een lange toog. Hier kun je de verschillende zoete Málaga wijnen proberen. Altijd leuk om binnen te kijken én om een wijntje te proeven.

 

10. Plaza de la Merced, plein in de zon

plaza-merced-malaga-stedentrip-1

Pablo Picasso bracht hier zijn jonge jaren door. Het beeld van de kunstenaar op Plaza de la Merced is populair. Het staat schuin voor zijn ouderlijk huis. Verder is dit een aantrekkelijk plein voor een drankje in de zon. Vanaf één van de vele terrassen zie je het Spaanse leven aan je voorbij trekken. Eén van onze favoriete plaatsen voor een hapje en drankje in de winter en het voor- en najaar.

Plaza de la Merced in Málaga vind je ook op de stadskaart van Málaga

 

11. De haven van Málaga met boulevard Muelle Uno

haven-malaga-stedentrip-2

Een moderne tegenhanger van het oude centrum is de haven. Met name Muelle Uno (pier 1) is een gezellige boulevard om te winkelen of om iets te eten en drinken. Sinds de komst van museum Centre Pompidou is dit deel van de stad nog meer tot leven gekomen. Een heel ander stukje Málaga, maar zeker de moeite waard!

 

12. Fietsen langs de bezienswaardigheden van Málaga

Fietsen Malaga

Wil je in een dagdeel kennismaken met alle hoogtepunten en bezienswaardigheden van Málaga? Dan is de Málaga Highlight Tour een aanrader. Wanneer je Málaga voor de eerste keer bezoekt is deze rondleiding super handig. Je hebt gelijk een goede indruk van de stad, je ziet veel en onderweg geeft de Nederlandse gids uitleg en tips voor je verblijf.

Ontdek hoe je kan deelnemen aan de Málaga Fietstour

 

13. Botanische tuin Málaga

Botanische tuin Malaga

Net buiten Málaga, tussen de Montes de Málaga en de stad ingeklemd, ligt de botanische tuin. Ruim 150 jaar geleden is de eerste opzet van deze bijzondere tuin gerealiseerd. Via verschillende routes kun je door de tuin wandelen. Ruta de los miradores laat prachtige vergezichten zien over de stad en de omgeving. De variatie aan planten en bomen is ongekend. Voor de liefhebber is de botanische tuin zeker een must see!

Alle informatie voor een bezoek aan de Botansiche tuin in Málaga

 

14. Plaza de toros La Malagueta

Arena Malaga stedentrip

In de arena van Málaga is sinds de opening in 1876 niet veel veranderd. Het gebouw is een beschermd monument. Sinds begin 2020 is er een cultureel centrum geopend. Regelmatig zijn hier interessante exposities te zien op het gebied van kunst en fotografie.

Tip! Beklim de Gibralfaroberg. Vanaf het uitkijkpunt op de berg kijk je recht op de arena

 

15. Het park in Malaga centrum, Paseo del Parque

Park Malaga stedentrip

Midden in Málaga ligt deze lange groene strook, Paseo del Parque. Een uitgestrekt park met bomen en planten uit verschillende werelddelen. Verspreid over het park staan beelden en kleine fonteinen. Op warme dagen een fijne plek om even in de schaduw te vertoeven.

 

Stadskaart bezienswaardigheden Málaga

Plattegrond Malaga reisgids

Alle bezienswaardigheden van Málaga makkelijk vinden? De Beleef Málaga reisgids heeft een handige stadskaart met daarop alle hoogtepunten van de stad. Zoals bezienswaardigheden, musea en de mooiste straten en pleinen. Lekker eten en drinken? Ook de culinaire hotspots van Málaga vind je terug in deze stadsgids.

Plattegrond Málaga met alle hoogtepunten

Op de stadskaart van Málaga staan ook verrassende routes die je makkelijk zelf kan volgen. Bij ieder punt vind je uitgebreide informatie zoals openingstijden, entreekosten en aanraders.   die je meenemen langs het beste van de stad. Deze plattegrond zit bijgesloten in de .

Bestel direct je Málaga reisgids (inclusief stadskaart)

Autovrij genieten van bezienswaardigheden 

Een vakantie in Málaga zonder wandeling door het historisch centrum is niet compleet. Er is veel overgebleven uit de Moorse periode en ook andere bevolkingsgroepen hebben hun sporen in Málaga achtergelaten. De binnenstad is in de afgelopen jaren steeds meer opgeknapt en grotendeels autovrij gemaakt. De hoogtepunten zijn te voet of op de fiets goed bereikbaar. 

Ook de haven met de moderne boulevard Muelle Uno is de moeite waard om te bezoeken.

 

Wat zijn de mooiste gebouwen en monumenten in Málaga?

Malaga bezienswaardigheden - vakantie

De mooiste monumenten en gebouwen in Málaga vind je in het historische deel van de stad (Centro histórico). In de avonduren zie je veel gebouwen en monumenten die mooi zijn uitgelicht. In de ochtend zijn een aantal kerken in het historisch centrum open. Loop zeker eens binnen. Op de Kathedraal na kan je ze vrij bezichtigen.

Bekende monumenten en gebouwen in Malaga zijn:

 

Welke Musea in Málaga zijn een aanrader?

Bezienswaardigheden Malaga - Museums

Málaga heeft een groot aantal musea die een aanrader zijn.

Picasso museum Malaga

Het bekendste museum van Málaga is het Picasso museum. De beroemde schilder is geboren in Málaga. Mede dankzij de familie Picasso is het mogelijk om een mooie collectie van Pablo Picasso in Málaga te bewonderen. Het gebouw van het museum, Palacio Buena Vista, is op zichzelf al een bezoek meer dan waard.

Carmen Thyssen museum Malaga

In het Carmen Thyssen Museum Málaga bestaat de vaste collectie voornamelijk uit negentiende eeuwse werken. Prachtige schilderijen met landschappen en taferelen uit Andalusië.

Museum Revello de Toro

Museum Revello de Toro laat prachtige portretten zien van voornamelijk dames. Allemaal gemaakt door de nog levende schilder Revello de Toro. Hij is net als Picasso in Málaga geboren.

Museum voor Moderne kunsten (CAC)

Het museum voor moderne kunsten exposeert hedendaagse kunst in een ruim opgezet museumgebouw langs de ‘droge’ rivier. Er zijn regelmatig wisselende exposities van allerlei kunstvormen op een hoog niveau.

Automuseum Málaga

Verrassend is het automuseum Málaga. De autoliefhebber kan hier volop genieten van een rijke verzameling auto’s. Zelfs voor niet autoliefhebbers toch leuk om te bezoeken.

In Málaga is er met ruim 25 musea altijd een leuk museum in de buurt, liefhebbers hoeven zich zeker niet te vervelen.

 

Welke markt in Málaga is de moeite waard?

Bezienswaardigheden markt - Vakantie Málaga

Wat ons betreft is de overdekte markthal in Málaga centrum de mooiste markt van Málaga.

Mercado de Atarazanas

Mercado Atarazanas is de grootste markt in Málaga en ligt in hartje Málaga. Op deze markt kun je jezelf onderdompelen in het dagelijks leven van de Malagueños. Dit is één van onze favoriete plaatsen in Málaga. De hoeveelheid aan verse groente en fruit, de geuren en smaken en natuurlijk de gezellige drukte geven een heerlijke mediterrane sfeer.

Mercado de Salamanca

Ook Mercado de Salamanca is de moeite waard. Deze markt ligt aan de rand van het oude centrum. Deze markthal is een stuk kleiner maar zeker zo authentiek. Minder bekend bij toeristen, maar alleen al door de bijzondere architectuur de moeite waard om op te zoeken.

 

Wat zijn de mooiste straten en pleinen Málaga?

Bezienswaardigheden Malaga - Vakantie Málaga

Málaga heeft mooie pleinen, tuinen en parken. Het meest centrale plein is Plaza de la Constitución in het historisch centrum. Vanaf het plein loop je de bekendste winkelstraat van Málaga op. Calle Marques de Larios is een sjieke autovrije winkelstraat met grote winkels en bekende merken/ ketens.

Het ouderlijk huis van Picasso staat aan Plaza de la Merced. Een levendig plein met mooie statige panden. Het beeld van Picasso op een bank staat schuin voor zijn geboortehuis. Het plein wordt gekenmerkt door een grote obelisk en de gezellige terrassen in de zon.

Paseo del Parque is het 800 meter lange stadspark langs de haven en voor het stadhuis. Naast het stadhuis ligt nog een mooie tuin. Voor de echte tuinliefhebbers kunnen we de botanische tuin van Málaga aanraden. Deze prachtige tuinen liggen op ongeveer 5 kilometer ten noorden van de stad tegen een berghelling.

 

Ontdek hoogtepunten en verborgen parels tijdens de Málaga fietstour

Wil je Málaga echt leren kennen? Stap op de fiets en geniet in een rustig tempo van alle bezienswaardigheden en verborgen parels.

Bij een eerste kennismaking met Málaga is een fietstour met gids ideaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van de stad. Onderweg krijg je veel tips van een Nederlandstalige gids. Handig, want daar profiteer je ook later tijdens je verblijf van.

Deze fietstour is ook een aanrader wanneer je maar één dag in Málaga bent. ’s Morgens zie je alle bezienswaardigheden. Vervolgens heb je nog voldoende tijd voor een uitgebreide lunch, een museumbezoek of een middag/ avond winkelen.

 

Veel gestelde vragen over bezienswaardigheden

Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden in Malaga?

De bekendste bezienswaardigheden in Malaga zijn het Alcazaba, de Kathedraal, Teatro Romano, het Picasso museum, Plaza de la Merced en de haven.

Wat zijn leuke activiteiten om te doen in Malaga?

Leuke activiteiten om te doen in Malaga én om de stad te ontdekken is fietsen. Tijdens een fietstour zie je in korte tijd bekende hoogtepunten en de verborgen parels van de stad.

Wat zijn de bekendste musea van Málaga?

De bekendste musea van Malaga zijn het Picasso museum, het Carmen Thyssen museum, Centre Pompidou Malaga en Museum voor moderne kunsten.

Wat is er te doen in Malaga?

Iets leuks doen in Malaga is geen probleem. Je kan bijvoorbeeld fietsen in Malaga, naar het strand gaan en de Gibralfaro berg beklimmen. Ook met kinderen naar Málaga kan prima, er zijn volop activiteiten. Bezoek ook eens de oude visserswijk Pedregalejo.

Is Malaga leuk?

Ja, Malaga is leuk! Zonder twijfel. Deze stad heeft al zoveel mensen verrast. Malaga is veelzijdig en heeft ruim 300 dagen zon per jaar. Malaga kan als stedentrip, maar is ook een prima bestemming voor een zonvakantie.

Hoeveel dagen naar Malaga?

Hoeveel dagen je naar Málaga wilt hangt vooral af van de tijd die je hebt en wat je wilt doen. Tijdens 3 dagen Malaga kan je behoorlijk wat zien. Prima geschikt voor een stedentrip of weekendje weg. Heb je meer tijd? Ga dan lekker 4 of 5 dagen op vakantie. De stad is veelzijdig en heeft mooie stranden. Zelfs een lange vakantie naar Malaga is geen gek idee. Je gaat je hier niet vervelen.

Is Malaga duur?

Nee, Malaga is niet duur. Zeker wanneer je het vergelijkt met Nederland en België. Boodschappen, winkelen en uit eten gaan in Malaga is over het algemeen voordeliger. Hotels in Malaga zijn er in alle prijsklassen. Van budget hotel/ hostel tot 5 sterren accomodaties. Tijdens het hoogseizoen is het verblijf duurder. Dit is met name in de week voor Pasen en de zomermaanden.

Wat zijn de leukste wijken in Malaga om te overnachten?

De leukste wijken in Malaga zijn het historisch centrum, de hippe wijk Soho Malaga en de oude visserswijken El Palo en Pedregalejo.

reisgids Malaga

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *