Alcazaba Malaga - vakantie Malaga

Home / Málaga bezienswaardigheden

 

Bezienswaardigheden Málaga

De bezienswaardigheden in Málaga hebben misschien niet zoveel naam en faam als de bekende hoogtepunten in andere steden van Andalusië. Desondanks is er in Málaga een grote veelzijdigheid aan monumenten, musea en gebouwen.

Autovrij genieten

Een vakantie in Málaga zonder wandeling door het historisch centrum is niet compleet. Er is veel overgebleven uit de Moorse periode en ook andere bevolkingsgroepen hebben hun sporen in Málaga achtergelaten. De binnenstad is in de afgelopen jaren steeds meer opgeknapt en grotendeels autovrij gemaakt. De hoogtepunten zijn hierdoor goed bereikbaar.

Ook de haven met de moderne boulevard Muelle Uno is de moeite waard om te bezoeken.

Gebouwen en monumenten in Málaga

Malaga bezienswaardigheden - vakantie

Wat betreft monumenten en gebouwen zijn er een verschillende hoogtepunten in Málaga. Veel van deze bezienswaardigheden kun je dicht bij elkaar in het historisch centrum vinden. In de avond zijn veel gebouwen en monumenten mooi uitgelicht. In de ochtend zijn verschillende kerken in het historisch centrum open. De meeste kerken zijn vrij te bezichtigen met uitzondering van de kathedraal.

Een aantal bekende hoogtepunten:

Ontdek hier meer bezienswaardigheden

Tip: Onze favoriete Málaga bezienswaardigheden

 

Musea Málaga

Bezienswaardigheden Malaga - Museums

 

Het meest bekende museum van Málaga is het Picasso museum. De beroemde schilder is geboren in Málaga. Mede dankzij de familie Picasso is het mogelijk om een mooie collectie van Pablo Picasso in Málaga te bewonderen. Het gebouw van het museum, Palacio Buena Vista, is op zichzelf al een bezoek meer dan waard.

In het Carmen Thyssen Museum Málaga bestaat de vaste collectie voornamelijk uit negentiende eeuwse werken. Prachtige schilderijen met landschappen en taferelen uit Andalusië.

Museum Revello de Toro laat prachtige portretten zien van voornamelijk dames. Allemaal gemaakt door de nog levende schilder Revello de Toro. Hij is net als Picasso in Málaga geboren.

Het museum voor moderne kunsten exposeert hedendaagse kunst in een ruim opgezet museumgebouw langs de ‘droge’ rivier. Er zijn regelmatig wisselende exposities van allerlei kunstvormen op een hoog niveau.

Verrassend is het automuseum Málaga. De autoliefhebber kan hier volop genieten van een rijke verzameling auto’s. Zelfs voor niet autoliefhebbers toch leuk om te bezoeken.

In Málaga is er met ruim 25 musea altijd een leuk museum in de buurt, liefhebbers hoeven zich zeker niet te vervelen.

Tip: Onze favoriete musea in Málaga

 

Overdekte markt Málaga

Bezienswaardigheden markt - Vakantie Málaga

De twee overdekte markthallen in het centrum horen wat ons betreft zeker tot de bezienswaardigheden van Málaga. Beide gebouwen zijn op zich al prachtig en hebben ieder hun eigen stijl.

Mercado Atarazanas is de grootste markt in Málaga en ligt direct in het centrum. Op deze markt kun je jezelf onderdompelen in het dagelijks leven van de Malagueños. Dit is één van onze favoriete plaatsen in Málaga. De hoeveelheid aan verse groente en fruit, de geuren en smaken en natuurlijk de gezellige drukte geven een heerlijke mediterrane sfeer.

Mercado de Salamanca ligt wat meer aan de rand van het centrum. De markt is een stuk kleiner maar zeker zo authentiek. Deze markt wordt minder door toeristen bezocht.

 

Pleinen, tuinen en parken in Málaga

Bezienswaardigheden Malaga - Vakantie Málaga

Málaga heeft mooie pleinen, tuinen en parken. Het meest centrale plein is Plaza de la Constitucion in het historisch centrum. Vanaf het plein loop je de bekendste winkelstraat van Málaga op. Calle Larios een sjieke autovrije straat met mooie winkels.

Het ouderlijk huis van Picasso staat aan Plaza de la Merced. Een levendig plein met mooie statige panden. Het beeld van Picasso op een bank staat schuin voor zijn geboortehuis. Het plein wordt gekenmerkt door een grote obelisk en de gezellige terrassen in de zon.

Paseo del Parque is het 800 meter lange stadspark langs de haven en voor het stadhuis. Naast het stadhuis ligt nog een mooie tuin. Voor de echte tuinliefhebbers kunnen we de botanische tuin van Málaga aanraden. Deze prachtige tuinen liggen op ongeveer 5 kilometer ten noorden van de stad tegen een berghelling.

 

Reisgids Malaga - bestel hier

 

Ontdek bezienswaardigheden met een gids

Ga mee in het ritme van de Malagueños en geniet in een rustig tempo van alle bezienswaardigheden.

Als eerste kennismaking met Málaga is een fietstour met gids ideaal. De tour geeft een goede eerste indruk van de stad. Onderweg krijg je veel tips van een Nederlandstalige gids. Altijd handig voor het vervolg van je stedentrip of vakantie in Málaga!

Een fietstour is ook een aanrader wanneer je maar één dag in Málaga bent. ’s Morgens zie je alle bezienswaardigheden, daarna heb je nog voldoende tijd voor een museumbezoek of een middagje winkelen.

 

In het filmpje hieronder een impressie van een aantal bezienswaardigheden in Malaga.

fotografie: beleefmalaga.nl 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *