Home / Bezienswaardigheden Malaga

 

Top 10 Highlights & bezienswaardigheden Málaga, Spanje

Top 10 bezienswaardigheden Malaga Spanje. Ontdek een volledig overzicht met alle hoogtepunten in Malaga die je niet mag missen. Bijzondere gebouwen, parken en alle musea in Malaga, Spanje – Andalusië.  Ontdek de highlights van Malaga.

Tip! Alle hoogtepunten en verborgen parels vind je ook in de Málaga reisgids

 

Malaga Bezienswaardigheden Top 10 hoogtepunten

Málaga heeft verschillende bezienswaardigheden, musea en andere mooie plekjes om te ontdekken. Waar begin je? En wat mag je niet missen tijdens je bezoek aan Málaga?

Om het je makkelijk te maken hebben we een Top 10 met bezienswaardigheden in Málaga gemaakt. Deze hoogtepunten zijn een goed begin van je stedentrip.

Wil je Málaga in één dag bezoeken? Kies dan een paar hotspots uit onderstaande Top 10 of ga mee met de Málaga fietstour. Tijdens deze fietstour met Nederlandse gids krijg je een goede indruk van de stad.

 

1. Het Alcazaba (Moors fort) en Teatro Romano

Alcazaba Malaga stedentrip

Het Moorse fort en het Romeins theater liggen vrijwel tegen elkaar aan. Je kunt ze dus prima combineren. Teatro Romano kun je vanaf de straat bekijken. Bij het Alcazaba is het mooiste verborgen achter de hoge muren. Eenmaal binnen zie je ondermeer de invloeden uit de Moorse periode.

Meer over het Alcazaba

 

2. Gibralfaroberg en het kasteel van Málaga

Gibralfaro Malaga stedentrip

Na een stevige klim heb je een schitterend uitzicht over Málaga, zeker vanaf het kasteel boven op de top. Sowieso kun je mooi rondwandelen op de berg. Tip! Ga net voor zonsondergang omhoog, minder warm en erg fotogeniek!

Meer over het Gibralfaro kasteel

 

3. Dé winkelstraat van Málaga, calle Marques de Larios

Winkelstraat Malaga stedentrip

Eigenlijk niet te missen, dé winkelstraat van Málaga. Zelfs wanneer je niks om winkelen geeft is deze straat een echte must see! Het licht oplopende Calle Larios is een autovrije straat met statige panden. Je vindt hier bekende winkels om uitgebreid te shoppen. Aan het einde van Calle Larios ligt het mooie plein Plaza de la Constitucíon.

 

4. Markthal Malaga centrum, Mercado de Atarazanas

Markt Malaga stedentrip

De overdekte markt is één van de bekendste bezienswaardigheden van Málaga. Hier zie én proef je de smaak van Málaga. Een schone versmarkt met groente, fruit, vlees, kaas, noten en vis. In de markt zijn een paar kleine barretjes waar je al staande prima tapas kunt eten.

 

5. De Kathedraal van Málaga

Kathedraal Malaga stedentrip

De imposante Kathedraal is vanuit alle hoeken in de stad zichtbaar. Aan de buitenkant valt de Kathedraal op vanwege de wisselende bouwstijlen en door een toren die nooit is afgemaakt. Binnen zie je mooie kapellen en een koor van schitterend houtsnijwerk. Wie nóg meer wil zien van de Kathedraal én van Málaga, kan tegenwoordig zelfs het dak op.

 

reisgids Malaga

 

6. De oudste Bodega bar van Malaga, Casa de Guardia

Bodega Bar Malaga stedentrip

In de oudste bodega bar van de stad (1840) lijkt het alsof er in 175 jaar niks veranderd is. Voor de opééngestapelde wijnvaten staat een lange toog. Hier kun je de verschillende zoete Málaga wijnen proberen. Altijd leuk om binnen te kijken én om een wijntje te proeven.

 

7. Plaza de la Merced, plein in de zon

plaza-merced-malaga-stedentrip-1

Pablo Picasso bracht hier zijn jonge jaren door. Het beeld van de kunstenaar op Plaza de la Merced is populair. Het staat schuin voor zijn ouderlijk huis. Verder is dit een aantrekkelijk plein voor een drankje in de zon. Vanaf één van de vele terrassen zie je het Spaanse leven aan je voorbij trekken. Eén van onze favoriete plaatsen voor een hapje en drankje in de winter en het voor- en najaar.

 

8. De haven van Málaga met de pier Muelle Uno

haven-malaga-stedentrip-2

Een moderne tegenhanger van het oude centrum is de haven. Met name Muelle Uno (pier 1) is een gezellige boulevard om te winkelen of om iets te eten en drinken. Sinds de komst van museum Centre Pompidou is dit deel van de stad nog meer tot leven gekomen. Een heel ander stukje Málaga, maar zeker de moeite waard!

 

9. Plaza de toros La Malagueta

Arena Malaga stedentrip

In de arena van Málaga is sinds de opening in 1876 niet veel veranderd. Het gebouw is een beschermd monument. Sinds begin 2020 is er een cultureel centrum geopend. Regelmatig zijn hier interessante exposities te zien op het gebied van kunst en fotografie.

Tip! Beklim de Gibralfaroberg. Vanaf het uitkijkpunt op de berg kijk je recht op de arena

 

10. Het park in Malaga centrum, Paseo del Parque

Park Malaga stedentrip

Midden in Málaga ligt deze lange groene strook, Paseo del Parque. Een uitgestrekt park met bomen en planten uit verschillende werelddelen. Verspreid over het park staan beelden en kleine fonteinen. Op warme dagen een fijne plek om even in de schaduw te vertoeven.

 

Waar vind ik de bezienswaardigheden van Málaga?

Plattegrond Malaga reisgids

Alle bezienswaardigheden van Málaga makkelijk vinden? De Beleef Málaga reisgids heeft een handige stadskaart met daarop alle hoogtepunten van de stad. Zoals bezienswaardigheden, musea en de mooiste straten en pleinen. Lekker eten en drinken? Ook de culinaire hotspots van Málaga vind je terug in deze stadsgids.

Stadskaart van Málaga met alle hoogtepunten

Op de stadskaart van Málaga staan ook verrassende routes die je makkelijk zelf kan volgen. Bij ieder punt vind je uitgebreide informatie zoals openingstijden, entreekosten en aanraders.   die je meenemen langs het beste van de stad. Deze plattegrond zit bijgesloten in de .

Bestel direct je Málaga reisgids (inclusief stadskaart)

Autovrij genieten

Een vakantie in Málaga zonder wandeling door het historisch centrum is niet compleet. Er is veel overgebleven uit de Moorse periode en ook andere bevolkingsgroepen hebben hun sporen in Málaga achtergelaten. De binnenstad is in de afgelopen jaren steeds meer opgeknapt en grotendeels autovrij gemaakt. De hoogtepunten zijn hierdoor goed bereikbaar.

Ook de haven met de moderne boulevard Muelle Uno is de moeite waard om te bezoeken.

 

Wat zijn de mooiste gebouwen en monumenten in Málaga?

Malaga bezienswaardigheden - vakantie

De mooiste monumenten en gebouwen in Málaga vind je in het historische deel van de stad (Centro histórico). In de avonduren zie je veel gebouwen en monumenten die mooi zijn uitgelicht. In de ochtend zijn een aantal kerken in het historisch centrum open. Loop zeker eens binnen. Op de Kathedraal na kan je ze vrij bezichtigen.

Bekende monumenten en gebouwen in Malaga zijn:

 

Welke Musea in Málaga zijn een aanrader?

Bezienswaardigheden Malaga - Museums

Málaga heeft een groot aantal musea die een aanrader zijn.

1. Picasso museum Malaga

Het bekendste museum van Málaga is het Picasso museum. De beroemde schilder is geboren in Málaga. Mede dankzij de familie Picasso is het mogelijk om een mooie collectie van Pablo Picasso in Málaga te bewonderen. Het gebouw van het museum, Palacio Buena Vista, is op zichzelf al een bezoek meer dan waard.

2. Carmen Thyssen museum Malaga

In het Carmen Thyssen Museum Málaga bestaat de vaste collectie voornamelijk uit negentiende eeuwse werken. Prachtige schilderijen met landschappen en taferelen uit Andalusië.

3. Museum Revello de Toro

Museum Revello de Toro laat prachtige portretten zien van voornamelijk dames. Allemaal gemaakt door de nog levende schilder Revello de Toro. Hij is net als Picasso in Málaga geboren.

4. Museum voor Moderne kunsten (CAC)

Het museum voor moderne kunsten exposeert hedendaagse kunst in een ruim opgezet museumgebouw langs de ‘droge’ rivier. Er zijn regelmatig wisselende exposities van allerlei kunstvormen op een hoog niveau.

5. Automuseum Málaga

Verrassend is het automuseum Málaga. De autoliefhebber kan hier volop genieten van een rijke verzameling auto’s. Zelfs voor niet autoliefhebbers toch leuk om te bezoeken.

In Málaga is er met ruim 25 musea altijd een leuk museum in de buurt, liefhebbers hoeven zich zeker niet te vervelen.

 

Welke markt in Málaga is de moeite waard?

Bezienswaardigheden markt - Vakantie Málaga

Wat ons betreft is de overdekte markthal in Málaga centrum de mooiste markt van Málaga.

1. Mercado de Atarazanas

Mercado Atarazanas is de grootste markt in Málaga en ligt in hartje Málaga. Op deze markt kun je jezelf onderdompelen in het dagelijks leven van de Malagueños. Dit is één van onze favoriete plaatsen in Málaga. De hoeveelheid aan verse groente en fruit, de geuren en smaken en natuurlijk de gezellige drukte geven een heerlijke mediterrane sfeer.

2. Mercado de Salamanca

Ook Mercado de Salamanca is de moeite waard. Deze markt ligt aan de rand van het oude centrum. Deze markthal is een stuk kleiner maar zeker zo authentiek. Minder bekend bij toeristen, maar alleen al door de bijzondere architectuur de moeite waard om op te zoeken.

 

Wat zijn de mooiste straten en pleinen Málaga?

Bezienswaardigheden Malaga - Vakantie Málaga

Málaga heeft mooie pleinen, tuinen en parken. Het meest centrale plein is Plaza de la Constitución in het historisch centrum. Vanaf het plein loop je de bekendste winkelstraat van Málaga op. Calle Marques de Larios is een sjieke autovrije winkelstraat met grote winkels en bekende merken/ ketens.

Het ouderlijk huis van Picasso staat aan Plaza de la Merced. Een levendig plein met mooie statige panden. Het beeld van Picasso op een bank staat schuin voor zijn geboortehuis. Het plein wordt gekenmerkt door een grote obelisk en de gezellige terrassen in de zon.

Paseo del Parque is het 800 meter lange stadspark langs de haven en voor het stadhuis. Naast het stadhuis ligt nog een mooie tuin. Voor de echte tuinliefhebbers kunnen we de botanische tuin van Málaga aanraden. Deze prachtige tuinen liggen op ongeveer 5 kilometer ten noorden van de stad tegen een berghelling.

 

Ontdek hoogtepunten en verborgen parels tijdens de Málaga fietstour

Wil je Málaga echt leren kennen? Stap op de fiets en geniet in een rustig tempo van alle bezienswaardigheden en verborgen parels.

Bij een eerste kennismaking met Málaga is een fietstour met gids ideaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van de stad. Onderweg krijg je veel tips van een Nederlandstalige gids. Handig, want daar profiteer je ook later tijdens je verblijf van.

Deze fietstour is ook een aanrader wanneer je maar één dag in Málaga bent. ’s Morgens zie je alle bezienswaardigheden. Vervolgens heb je nog voldoende tijd voor een uitgebreide lunch, een museumbezoek of een middag/ avond winkelen.

 

Veel gestelde vragen over bezienswaardigheden

Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden in Malaga?

De bekendste bezienswaardigheden in Malaga zijn het Alcazaba, de Kathedraal, Teatro Romano, het Picasso museum, Plaza de la Merced en de haven.

Wat zijn leuke activiteiten om te doen in Malaga?

Leuke activiteiten om te doen in Malaga én om de stad te ontdekken is fietsen. Tijdens een fietstour zie je in korte tijd bekende hoogtepunten en de verborgen parels van de stad.

Wat zijn de bekendste musea van Málaga?

De bekendste musea van Malaga zijn het Picasso museum, het Carmen Thyssen museum, Centre Pompidou Malaga en Museum voor moderne kunsten.

Wat is er te doen in Malaga?

Iets leuks doen in Malaga is geen probleem. Je kan bijvoorbeeld fietsen in Malaga, naar het strand gaan en de Gibralfaro berg beklimmen. Ook met kinderen naar Málaga kan prima, er zijn volop activiteiten. Bezoek ook eens de oude visserswijk Pedregalejo.

Is Malaga leuk?

Ja, Malaga is leuk! Zonder twijfel. Deze stad heeft al zoveel mensen verrast. Malaga is veelzijdig en heeft ruim 300 dagen zon per jaar. Malaga kan als stedentrip, maar is ook een prima bestemming voor een zonvakantie.

Hoeveel dagen naar Malaga?

Hoeveel dagen je naar Málaga wilt hangt vooral af van de tijd die je hebt en wat je wilt doen. Tijdens 3 dagen Malaga kan je behoorlijk wat zien. Prima geschikt voor een stedentrip of weekendje weg. Heb je meer tijd? Ga dan lekker 4 of 5 dagen op vakantie. De stad is veelzijdig en heeft mooie stranden. Zelfs een lange vakantie naar Malaga is geen gek idee. Je gaat je hier niet vervelen.

Is Malaga duur?

Nee, Malaga is niet duur. Zeker wanneer je het vergelijkt met Nederland en België. Boodschappen, winkelen en uit eten gaan in Malaga is over het algemeen voordeliger. Hotels in Malaga zijn er in alle prijsklassen. Van budget hotel/ hostel tot 5 sterren accomodaties. Tijdens het hoogseizoen is het verblijf duurder. Dit is met name in de week voor Pasen en de zomermaanden.

Wat zijn de leukste wijken in Malaga om te overnachten?

De leukste wijken in Malaga zijn het historisch centrum, de hippe wijk Soho Malaga en de oude visserswijken El Palo en Pedregalejo.

reisgids Malaga

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *