Kasteel Malaga - Gibralfaro
 

Het Gibralfaro kasteel in Málaga ligt naast het Alcazaba op de gelijknamige Gibralfaro berg (Vuurtorenberg). Vanuit de haven is deze berg goed te zien. Je ziet ook duidelijk de verdedigingsmuren over de de bergrug naar de top lopen. De top ligt op 130 meter hoogte. Het Alcazaba en Castillo Gibralfaro zijn typische bezienswaardigheden in Málaga uit de Moorse tijd.

 

Gibralfaro Málaga, even een pittige wandeling

Kasteel Malaga wandelpad

Vanuit het historisch centrum kun je het kasteel Gibralfaro te voet bereiken. Er liggen goede, maar steile, voetpaden langs de helling van de Gibralfaro. Vanaf de voet van de berg tot de top doe  je er ongeveer 20 minuten over. Vanaf het kasteel op de top heb je een mooi uitzicht over Málaga, de haven en de kustlijn van de Costa del Sol. De stierenarena van Málaga ligt pal voor de berg. Je kunt van bovenaf precies in de arena kijken.

Het weer in Málaga is over het algemeen erg aangenaam, maar tijdens een wandeling op deze berg kan het erg warm zijn. Het pad ligt in de volle zon, bij warm weer is het fijner om ’s morgens of ’s avonds deze klim te maken.

Er is ook een andere route. Deze is minder steil met meer schaduw en minder toeristen..
Lees het blogbericht over deze wandelroute

Aan de noordkant van de berg ligt een weg welke toegankelijk is voor autoverkeer. Ook de Málaga city tourbus en bus 35 gaan via deze weg omhoog.

Op de parkeerplaats voor het kasteel staat een kleine kiosk en binnen de kasteelmuren is er een taverne waar je iets kunt eten of drinken. Voorbij de parkeerplaats ligt het vijf sterren hotel Parador de Málaga Gibralfaro. Er is een publiek terras met een schitterend uitzicht op zee. De prijzen voor een drankje liggen wel een stukje hoger. Let op, voor 11.00 uur kun je hier niks bestellen als niet gast.

Gibralfaro-malaga-kasteel

Bezoek kasteel Gibralfaro Málaga

Eenmaal binnen in het kasteel kun je nog wat hogerop. Doormiddel van trappen kom je op de kasteelmuren. Vanaf deze muren kun je ook richting het Noorden kijken en zie je ondermeer de Montes de Málaga liggen. In het kasteel is een klein museum met kleding van soldaten en er staat een maquette van Málaga tijdens de Moorse overheersing. Je krijgt hier een goed beeld van Málaga in die periode. Je ziet een stukje geschiedenis van Málaga, waarbij de haven nog een baai was en het historisch centrum werd beschermd door een vestingsmuur.

 

Openingstijden Gibralfaro kasteel

Het kasteel is in de zomer van 9.00 – 20.00 uur open.
In de winter van 9.00 uur – 18.00 uur.

Deze bezienswaardigheid is gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

Wanneer je eerst het Alcazaba wilt bezoeken, kun je hier ook een kaartje kopen inclusief toegang voor het Gibralfaro kasteel (samen voor €5,50). Een los ticket voor het kasteel is €3,50. Voor studenten en gepensioneerden zijn er een kortingen.

Adres: Camino de Gibralfaro 11
 
 

6 Reacties

 1. hoe duur is het om met 3 meiden van 11 jaar naar het kasteel te gaan?

   
  • Beste Elyssa,

   Bedankt voor je reactie. De algemene prijs op dit moment voor het Gibralfaro kasteel is € 3,50 per persoon.
   Er is geen aparte prijs voor kinderen. Wel is er een korting van €1,50 voor studenten.

   In combinatieticket (Alcazaba + kasteel) kost op dit moment samen €5,50 per persoon.
   Zie hier alle prijzen: https://unientradas.es/alcazabaygibralfaro/public/janto/
   Je kan online of ter plaatse een ticket kopen.
   (betalen ter plaatse kan alleen contant)

    
 2. De Coene Lisette says:

  Hoeveel bedraagt de inkomst prijs om het kasteel te bezoeken
  voor mensen met beperking en 55 plusers

   
  • Beste Lisette,
   Er is één reductieprijs van € 0,60 voor ondermeer studenten en gepensioneerden. In het laatste geval gaat dit meestal om 60+. Over mensen met een beperking geeft de informatie van het kasteel geen uitsluitsel.

    
 3. Prachtig gelegen fort, maar wat sober ingericht. Het is moeilijk om je een voorstelling te maken van de waarde en het uiterlijk van dit fort inj zijn verleden. Ook wanneer je in Sevilla en Granada een bezoek hebt gebracht aan de bekende Moorse fortificaties.

   
  • Hoi Wilma,
   Leuk dat je hier je ervaring deelt over je bezoek aan het Gibralfaro kasteel. Castillo Gibralfaro is inderdaad niet te vergelijken met het Alhambra in Granada.
   De kasteelmuren geven wel een geweldig uitzicht over de stad en de kust. In de expositieruimte van het kasteel staat een grote maquette. Het geeft een goed beeld van de stad Málaga en het kasteel in de Moorse tijd.
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *