Home / Malaga blog / Tips voor een mooi uitzicht over Málaga

 

Mooi uitzicht over Málaga, onze tips

Er zijn een aantal geweldige spots in Málaga vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Costa del Sol. Hieronder onze favoriete locaties die je in en rond het centrum van Málaga kunt vinden.

 

Alcazaba Málaga

Alcazaba Malaga vakantie

Het Alcazaba is niet het hoogste punt in Málaga, maar dit fort ligt wel mooi ten opzichte van de haven. Met de Moorse elementen van het Alcazaba op de voorgrond kun je vanaf hier prachtige foto’s maken. De kust, de haven en de noordkant van Málaga krijg je hier mooi in beeld.

Alcazaba Malaga vakantie

 

Gibralfaroberg en het kasteel

Uitzicht op de haven van Málaga

Vanaf deze berg kijk je recht op de arena van de wijk La Malagueta en je hebt een mooi beeld over de haven. Het is met ongeveer 130 meter het hoogste punt in Málaga centrum.

Net voorbij het kasteel en Parador de Málaga Gibralfaro (hotel) is een tweede uitkijkpunt. Hier kun je goed richting het Oosten kijken en zie je de stranden van Pedregalejo en El Palo liggen. Vanaf het hoger gelegen kasteel zie je de kustlijn van de Costa del Sol en kun je richting het Noorden kijken. Het wandelpad langs het Gibralfaro kasteel begint via de weg die direct naast het Alcazaba ligt.

 

Dakterras AC hotel Málaga Palacio

Uitzicht Málaga - reisgids Malaga

Dit hotel heeft alles voor een mooi uitzicht. Een goede locatie, 15 verdiepingen hoog en een open dakterras. Je hoeft geen hotelgast te zijn om even een kijkje te nemen op het dakterras. Dit mag een deel van de week na 13.30 uur gratis. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond na 18.00 uur betaal je €8,- inclusief een drankje. In het zomerseizoen wijkt het hotel hier weleens vanaf en kan het zijn dat je op alle dagen moet betalen.

Aan de oostkant heb je een mooi beeld op de Gibralfaro berg en het Alcazaba. Je staat hier op gelijke hoogte met de toren van de kathedraal. De achtergrond is gevuld met de bergen van Montes de Málaga. Verder kun je ook hier de kustlijn en de haven van Málaga zien. Tijdens bijzondere gelegenheden is het terras gesloten.

 

Het dak van de Kathedraal

Dak kathedraal Malaga

Vanaf 12 mei 2015 is het dak van de kathedraal van Málaga opengesteld voor publiek. Via de 200 traptreden van de noordelijke toren kom je uit op het dak. Op een hoogte van 50 meter heb je een geweldig uitzicht over Málaga en het berglandschap te noorden van de stad.

De kathedraal staat weliswaar naast het AC Hotel (zie hierboven), maar toch is de beleving weer anders. Behalve het uitzicht is ook de bolvormige dakconstructie van de kathedraal interessant om te zien.

 

Botanische tuin en stuwmeer La Concepción Málaga

Botanische tuin Malaga - vakantie

Net te noorden van het stadscentrum ligt de botanische tuin van Málaga. De tuinen op zich zijn al de moeite, maar de hogere ligging zorgt voor een mooi uitzicht over Málaga.

Tips Malaga uitzicht vanaf het Noorden

Nog wat hoger (via de weg net voorbij de botanische tuin) ligt het stuwmeer. Vanaf de dam van dit stuwmeer heb je nog zicht over de stad en de kust. Aan de andere kant van de dam ligt het meer en het begin van natuurgebied Montes de Málaga. Zowel de botanische tuin als de dam zijn met de auto of per fiets goed bereikbaar. Er stopt ook een bus niet ver van de botanische tuin.

 
 

4 Reacties

 1. ‘Planta Quince’ van AC-Mariott Hotel tegenover de haven. Prachtig uitzicht vanaf dakterras op de vijftiende verdieping van dit hotel. Gratis toegankelijk, ook voor niet-hotelgasten. Aan de ene kant overzie je de haven, aan de andere kant kun je de koepel van de kathedraal zowat aanraken. En als je zwembroek meeneemt, kun je een duifje nemen in het zwembad dat ‘ín’ dit dakterras ligt.

   
 2. Mag ik daaraan toevoegen het uitzicht vanaf één van de torentjes van het Picasso museum? Ook niet verkeerd!

   
  • Beleef Malaga says:

   Goede tips zijn altijd welkom! Leuk uitzicht in combinatie met een museum bezoek in Málaga.

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *