Botanische tuin Malaga

Home / Málaga bezienswaardigheden – Top 15 hoogtepunten / Parken en tuinen / Botanische tuin Málaga – La Concepción

 

Laat voor even de gezellige drukte van Málaga centrum achter je, en dompel jezelf onder in de natuurpracht van de botanische tuin. Geniet tegelijkertijd van een weids uitzicht over Málaga stad. Een leuk uitstapje, ook wanneer je elders in Andalusië op vakantie bent.

 

Geschiedenis botanische tuin

Botanische tuin Malaga - Malaga vakantie

Ruim 150 jaar geleden is een begin gemaakt met de opzet van Jardin Botánico La Concepción. Daarvoor bestond het gebied uit verschillende landgoederen met ondermeer olijf-, amandel en citrusbomen.

Na de aankoop rond 1855 zijn verschillende landgoederen door de markies en markiezin van huize Loring samengevoegd tot één tuin. Het gefortuneerde paar, met een voorliefde voor mooie tuinen, liet door een Franse tuinarchitect een juweel van een tuin ontwerpen.

In 1911 is de tuin door erfgenamen van het stel verkocht aan een echtpaar uit Bilbao. De gemeente Málaga heeft in 1990 de tuinen overgenomen en sinds 1994 is de botanische tuin geopend voor publiek.

 

Verschillende routes

Botanische tuin Malaga - route reisgids

Voor een bezoek aan de botanische tuin kun je makkelijk een halve dag uitrekken. Natuurlijk afhankelijk van je interesse in bomen en planten.

Diverse wandelpaden leiden je naar afwisselende gebieden binnen de tuin. Soms is het een beetje zoeken, maar dat maakt het ook wel leuk.

De historische tuin laat de meest bekende en oudste delen van de botanische tuin zien.

Een rijke variatie aan bloemen en planten kom je tegen in de thematuin. Je loopt hier ondermeer door een klein bamboebos.

Aan de rand van de botanische tuin ga je de wereld rond langs 80 bomen uit verschillende windstreken.

Op het pad Ruta de los miradores liggen een aantal punten met geweldig uitzicht. Perfect om een paar mooie foto’s te maken.

Centraal in de tuin staat naast de entree een klein paviljoen waar je wat kunt eten en drinken.

 

Ligging botanische tuin

Botanische tuin Malaga - Malaga vakantie

De tuin ligt ten noorden van het centrum aan de rand van het mooie natuurgebied Montes de Málaga. Door de hoger gelegen ligging heb je een uniek beeld over Málaga, de kust en het natuurgebied. Het zicht op de stad en het geluid van de snelweg doen je beseffen dat je in de bewoonde wereld bent, maar verder is het één en al natuur.

Hoe kom je bij de botanische tuin?

Botanische tuin Malaga - reisgids Malaga

Auto
De tuin ligt dichtbij de snelweg en heeft voldoende parkeergelegenheid. Zie plattegrond.

Bus

Fiets

De botanische tuin is op de fiets grotendeels over het fietspad bereikbaar. Je kunt het eventueel combineren met een bezoek aan het voetbalstadion of Mercado de Salamanca. Beide liggen op vrijwel dezelfde route.

Fiets de stad uit in noordelijke richting (via Alameda Principal rechtdoor na El corte Ingles rechts het fietspad blijven volgen). Het laatste stukje is een rustige weg omhoog richting het stuwmeer.

Vanwege het hoogte verschil is een fiets met versnellingen aan te raden. Je mag de fiets binnen de poorten van de botanische tuin stallen (naast de entree).

Let op, de botanische tuin is op maandag gesloten.

Handige informatie:
Adres: Camino del Jardin Botanico 3
Entree: € 5,20 (€3,10 onder 16 jaar, studenten en 65+)
Openingstijden: DI-ZO 09.30 – 19.30 (1-4 tot 20-9)  16.30 (1-10 tot 31-3)
Website: Botanische tuin Málaga

 

Lees ook:

Meer bezienswaardigheden in Málaga

Fotogenieke plaatsen in Málaga

 

© Fotografie: Beleef Malaga – Gerard van de Werken

 
 

10 Reacties

 1. Vera De Wilde says:

  Hallo, staat het mooi aangeduid vanaf de eindhalte van bus 2 hoe je moet lopen dan naar de botanische tuin?

   
  • Beste Vera,
   Ja de route staat goed aangeduid. Bij de kruising waar bus 2 stopt (halte San Jose) zie je een bord voor auto’s ‘Jardin Botanico Historico’. Je kan deze richting via het voetpad naast de weg volgen. De route is ongeveer 15 tot 20 minuten lopen.

   Een andere optie is om de toeristenbus (City Sightseeing Malaga) te nemen vanuit het centrum. Deze heeft een stop direct voor de entree van de Botanische tuin.

    
 2. Anneke v. Vliet says:

  Vond het vanaf het eindpunt van de bus nog een aardig stuk lopen, maar het was de moeite waard

   
 3. De kassa accepteert geen bankkaart… Neem dus genoeg geld mee. Het café in de tuin accepteert wel bankkaarten.

   
 4. Een mooie tuin, inderdaad een halve dag waard. Het restaurantje heeft heerlijke, zelfgebakken taarten en verrassende lunchgerechten. Handig: je kunt meerijden tot de eindhalte. van bus 2.

   
 5. Let op deze tuin is op maandag gesloten ook al zegt de site van niet.

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *