Markt Malaga
 

Mercado de Salamanca is een overdekte markt in Málaga die minder bekend is dan Mercado Atarazanas. De markt is weliswaar kleiner dat de centrale markt in het historisch centrum, maar zeker zo leuk om eens te bezoeken.

Overdekte markt in Málaga

In 1925 werd Mercado de Salamanca in de wijk El Molino geopend. Wanneer je bij deze overdekte marktplaats aankomt valt gelijk de aparte bouwstijl op. Door het ontwerp in Neo Múdejar stijl van architect Daniel Rubio Sánchez, krijg je het gevoel alsof je op een Arabische markt bent aangekomen.

Op de voorgevel zitten mooie details en kleine tegelwerken. De tegelwerken maken duidelijk welke verswaren op deze markt te koop zijn, zoals vlees, vis, groente en fruit. Alles ziet er nog ambachtelijk uit. De vis wordt ter plaatste voor je schoon gemaakt. Mensen uit de wijk kopen hier dagelijks hun voedingsmiddelen en ondertussen wisselen ze de laatste nieuwtjes uit.

Markt Malaga

Als toerist val je al snel op. De marktkooplui laten je vol trots zien wat ze te bieden hebben in hun stalletjes van de overdekte markt. De stalletjes zijn zonder uitzondering voorzien van religieuze posters, prentjes of beeldjes van Maria of een beschermheilige. Omdat de markt net iets buiten het historisch centrum ligt, zijn veel bezoekers van Málaga niet op de hoogte van deze authentieke markt.

Vanuit het historisch centrum van Málaga is het maar 10 minuten lopen. Het makkelijkste is de route vanaf Plaza Uncibay. Vanaf dit plein loop je Calle Méndez Nuñez uit en steek je Calle Carreteria over. Vanaf hier loop je Calle Ollerias uit. Op het einde hou je links aan. Na ongeveer 50 meter zie je aan de rechterkant de overdekte markt.

Deze markt in Málaga is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 14.00 uur

 

Handige informatie
Adres: Calle San Bartolomé 16, Málaga
Openingstijden: MA-ZA 8.00 -14.00