Trein Malaga treinstation

Treinstation Málaga – Maria Zambrano

Het grote treinstation van Málaga ligt aan de rand van het centrum. Station Maria Zambrano Málaga is modern en ruim opgezet en het loopt over in winkelcentrum Vialia. Op dit treinstation arriveren en vertrekken zowel regionale- als landelijke (hoge snelheids) treinen. Vanaf het treinstation kun je makkelijk overstappen op de bus bij het nabijgelegen busstation van Málaga.

Vanaf dit station zijn er regionale verbindingen langs de Costa del Sol (west) en landelijk naar ondermeer Madrid, Córdoba, Sevilla

 

Trein Málaga regionaal

Malaga station vliegveld

 

Met de lokale treinen van Cercanías kun je vanuit Málaga twee richtingen op:

Lijn C1: Málaga centrum – Málaga Airport – Fuengirola

Deze lijn begint bij Málaga Centro Alameda (centrum). Via station Maria Zambrano en  het vliegveld van Málaga gaat de trein in westelijke richting naar Fuengirola. Onderweg stopt de trein ondermeer bij bekende kustplaatsen als Torrmolinos en Benalmadena.

TIP! Handige beschrijving om mee te nemen: trein vliegveld Málaga naar Málaga centrum

 

Lijn C2:  Maria Zambrano – Álora

Gaat ten westen van Málaga het binnenland in met als eindstation Álora. Deze lijn begint bij station Maria Zambrano Alameda. Je kunt eventueel ook lijn C1 nemen vanuit de stad en vervolgens overstappen naar lijn C2 op het eerst volgende station.

Treinkaartje kopen in MálagaDe trajecten zijn verdeeld in zones van 1 tot en met 4. De treinkaartjes zijn in verhouding met Nederland niet duur. In de stations staan automaten waar je de kaartjes kunt kopen (ook in het Engels). Bij de entree naar het perron stop je het kaartje in een sleuf en de toegangspoortjes gaan vervolgens open. Vergeet niet het kaartje mee te nemen! Bij het eindstation heb je het kaartje weer nodig om het perron via deze poortjes te verlaten.

 

Deze treinen hebben één klasse en het is toegestaan (gratis) om in het eerste rijtuig een fiets mee te nemen.

 

Hoge snelheidstrein – Madrid, Córdoba, Sevilla

De Spaanse spoorwegen (Renfe) heeft 2 soorten hogesnelheidstreinen vanaf Málaga rijden, de AVE en de AVANT. In Andalusië loopt het traject van Málaga langs bekende steden als Antequera (16 km buiten het centrum), Cordoba en Sevilla. Buiten deze regio is het spoor doorgetrokken naar Madrid. Met de hoge snelheidstrein doe je over het traject Málaga – Madrid centrum nog geen 3 uur. Málaga staat hiermee via het spoor in verbinding met grote delen van Spanje.

AVE

Wordt gebruikt voor de lange afstanden. Deze trein stopt minder dan de AVANT en is daarmee sneller en duurder.

AVANT

Een middellange afstandstrein die meer bij tussenliggende stations stopt. In verhouding tot de AVE zijn de tickets goedkoper maar duurt de reis meestal langer.

Je kunt eerste klas (preferente) of tweede klas (turista) reizen. De tickets kun je online reserveren (prijzen kunnen wisselen) of aan het loket op het station kopen. Het is niet mogelijk om een fiets op deze trajecten mee te nemen.

 

De treinen zien er netjes uit en zijn voorzien van airconditioning. Op de lange trajecten is het mogelijk om in de wat eten en drinken te kopen. Wanneer je de trein in Málaga vanaf station Maria Zambrano neemt kun je snel en makkelijk een aantal andere andere steden in Andalusië bezoeken.

 

Meer over openbaar vervoer in Málaga

 

 

 

 
 

8 Comments

 1. Zijn er ook retour kaartjes of moet ik voor de terugweg een nieuw kaartje kopen? We willen van Fuengirola naar Malaga en terug.
  Met vriendelijke groet Annie

   
  • Hallo Annie,

   Je kunt op het station van Fuengirola een retourticket kopen. Het kaartje koop je bij een automaat. Deze heb je nodig om de poortjes op het station te openen. Bewaar het kaartje dus goed. Alvast veel plezier in Málaga. Kijk hier voor meer Malaga tips
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 2. Waar vind ik online een spoorboekje van Malaga en omgeving of een overzicht van de stations in en in een straal van ongeveer 30 km rondom Malaga? Alvast bedankt!

   
 3. Hallo Jacqueline en Gerard,
  Ik en mijn dochter vliegen deze zomer op Malaga en willen na aankomst per trein doorreizen naar Sevilla. Gaat er trein vanaf het vliegveld, rechtstreeks naar Sevilla of moeten we overstappen?
  Hoor graag en alvast dank voor de jullie reactie.
  Fijne groet,
  Pauline

   
  • Jacqueline says:

   Beste Pauline,

   Je kunt het beste vanaf het vliegveld reizen naar het grote treinstation Málaga Maria Zambrano. De snelste manier om daar te komen vanaf het vliegveld is met de trein C1 richting Málaga. Vanaf het treinstation Málaga Maria Zambrano vertrekken de treinen o.a. richting Sevilla.

   Groeten vanuit Málaga,

   Gerard en Jacqueline

    
 4. Nancy Vleeschouwer says:

  Hallo,
  Van 16/06/2017 t/m 23/06/2017 zijn wij in Malaga. In die week zouden we graag Sevilla bezoeken. Ik lees dat dit kan via de hogesnelheidstrein. Als ik echter online een data in die week ingeef krijg ik dat er voor die ganse week geen treinen zijn. Kan dit kloppen of doe ik iets verkeerd?
  Alvast bedankt voor feedback.
  Mvg,
  Nancy

   
  • Hallo Nancy,
   Je kunt online (via deze site), een ticket kopen. (ter plaatse zijn er ook automaten én loketten). Vul achter ‘destination’ Sevilla in. Je ziet dan 3 stations. Voor de hoge snelheidstrein kies je Sevilla – Santa Justa. Het kan zijn dat je eerder een ander station hebt gekozen waar deze treinen niet komen.
   Veel plezier!
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken