Trein Malaga treinstation

Treinstation Málaga – Maria Zambrano

Het grote treinstation van Málaga ligt aan de rand van het centrum. Station Maria Zambrano Málaga is modern en ruim opgezet en het loopt over in winkelcentrum Vialia. Op dit treinstation arriveren en vertrekken zowel regionale- als landelijke (hoge snelheids) treinen. Vanaf het treinstation kun je makkelijk overstappen op de bus bij het nabijgelegen busstation van Málaga.

Vanaf dit station zijn er regionale verbindingen langs de Costa del Sol (west) en landelijk naar ondermeer Madrid, Córdoba, Sevilla

 

Trein Málaga regionaal

Malaga station vliegveld

 

Met de lokale treinen van Cercanías kun je vanuit Málaga twee richtingen op:

Lijn C1: Málaga centrum – Málaga Airport – Fuengirola

Deze lijn begint bij Málaga Centro Alameda (centrum). Via station Maria Zambrano en  het vliegveld van Málaga gaat de trein in westelijke richting naar Fuengirola. Onderweg stopt de trein ondermeer bij bekende kustplaatsen als Torrmolinos en Benalmadena.

TIP! Handige beschrijving om mee te nemen: trein vliegveld Málaga naar Málaga centrum

 

Lijn C2:  Maria Zambrano – Álora

Gaat ten westen van Málaga het binnenland in met als eindstation Álora. Deze lijn begint bij station Maria Zambrano Alameda. Je kunt eventueel ook lijn C1 nemen vanuit de stad en vervolgens overstappen naar lijn C2 op het eerst volgende station.

Treinkaartje kopen in MálagaDe trajecten zijn verdeeld in zones van 1 tot en met 4. De treinkaartjes zijn in verhouding met Nederland niet duur. In de stations staan automaten waar je de kaartjes kunt kopen (ook in het Engels). Bij de entree naar het perron stop je het kaartje in een sleuf en de toegangspoortjes gaan vervolgens open. Vergeet niet het kaartje mee te nemen! Bij het eindstation heb je het kaartje weer nodig om het perron via deze poortjes te verlaten.

 

Deze treinen hebben één klasse en het is toegestaan (gratis) om in het eerste rijtuig een fiets mee te nemen.

 

Hoge snelheidstrein – Madrid, Córdoba, Sevilla

De Spaanse spoorwegen (Renfe) heeft 2 soorten hogesnelheidstreinen vanaf Málaga rijden, de AVE en de AVANT. In Andalusië loopt het traject van Málaga langs bekende steden als Antequera (16 km buiten het centrum), Cordoba en Sevilla. Buiten deze regio is het spoor doorgetrokken naar Madrid. Met de hoge snelheidstrein doe je over het traject Málaga – Madrid centrum nog geen 3 uur. Málaga staat hiermee via het spoor in verbinding met grote delen van Spanje.

AVE

Wordt gebruikt voor de lange afstanden. Deze trein stopt minder dan de AVANT en is daarmee sneller en duurder.

AVANT

Een middellange afstandstrein die meer bij tussenliggende stations stopt. In verhouding tot de AVE zijn de tickets goedkoper maar duurt de reis meestal langer.

Je kunt eerste klas (preferente) of tweede klas (turista) reizen. De tickets kun je online reserveren (prijzen kunnen wisselen) of aan het loket op het station kopen. Het is niet mogelijk om een fiets op deze trajecten mee te nemen.

 

De treinen zien er netjes uit en zijn voorzien van airconditioning. Op de lange trajecten is het mogelijk om in de wat eten en drinken te kopen. Wanneer je de trein in Málaga vanaf station Maria Zambrano neemt kun je snel en makkelijk een aantal andere andere steden in Andalusië bezoeken.

 

Meer over openbaar vervoer in Málaga

 

 

 

 
 

32 Reacties

 1. Henny Hagen says:

  Hallo als ik met de trein naar malaga ga is het dan ver lopen naar het centrum. Bvd

   
  • Beste Henny,
   De trein vanaf Malaga airport komt aan in het centrum van Málaga. Je stapt uit op station Malaga Centro Alameda. Dit station ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het historisch centrum.

    
 2. Louise A says:

  Hi, wij gaan vanavond van Torremolinos centro naar het vliegveld voor onze PCR test met de C1. Daarna weer terug naar Torremolinos. Op de terugweg willen we graag even uitstappen op Plaza Mayor om wat te winkelen en hapje te eten. Mag je uitstappen en weer instappen op het retourkaartje, of moeten we voor ieder stuk een aparte ticket kopen?
  Zijn er verder nog handig tips qua kortingen? Kosten voor retourticket nu 5.60 per persoon.

   
  • Hola, het gaat om een dagretour. Je kan op tussenliggende stations uitstappen en later instappen. Bij Plaza Mayor staan geen poortjes die met het ticket opengaan. Je kan de trein in-/uitstappen met je retourticket die geldig is voor het traject Torremolinos – Malaga airport. Kortingen zijn eventueel mogelijk bij kinderen tot een bepaalde leeftijd en 60+. Kijk op de automaat (Engels) naar eventuele andere kortingen.

    
 3. Angelique Adriaensens says:

  Hallo
  Wij willen vanaf Plaza Mayor naar Muelle uno reizen.Kan dit met de trein en welke trein moet ik hiervoor nemen?
  Alvast bedankt
  Angelique

   
 4. Hallo, wij willen met 2 kinderen en 2 volwassenen van Malaga naar Cordoba reizen, paar dagen later naar Sevilla, terug naar Cordoba, en tenslotte op het einde van de vakantie terug naar Malaga. Eventueel willen we tussendoor nog Granada bezoeken.

  Is dit doenbaar met de trein, en betaalbaar? Ik lees over hogesnelheidstreinen en regionale treinen, maar het is me niet duidelijk of de train-passen (Bonotren bv.) op alle treinen mogen, en of we eventueel toeslag moeten betalen? Me ook niet duidelijk hoeveel zones we moeten voorzien, en of we de trein vooraf moeten reserveren, of gewoon op de trein kunnen stappen?

  Hartelijk dank !
  Jo

   
  • Beste Jo,
   Vanuit Malaga kun je zowel Cordoba en Sevilla prima met de trein bezoeken.
   Wil je snel reizen, dan kies je voor de AVE/ AVANT dit zijn hoge snelheids treinen. Zo sta je vanuit Malaga in een goed uur in Cordoba en in ongeveer 2 uur in Sevilla. Je kan ook de MD (Media Distancia) kiezen, maar dan doe je over Sevilla ruim 3 uur. De hoge snelheidstrein is voor een enkele reis naar Sevilla op dit moment ongeveer €46,- voor volwassenen en €28 voor kinderen (enkele reis). Controleer altijd de actuele prijzen en tijden op de website van RENFE.
   In Malaga vertrek je voor de lange afstanden vanaf station Maria Zambrano. Het station in Sevilla (dat zijn er 3) voor de hoge snelheidstrein is Santa Justa. In Malaga kun je vanaf de luchthaven de Cercanias trein nemen naar Maria Zambrano. Dit is een kaartje van ongeveer €1,80 voor een rit van 10 minuten (lijn C1).

   Op de website van Renfe kun je ook de tijden en prijzen vinden naar Granada. Vanaf Malaga is dit ook mogelijk per bus vanaf het busstation naast Maria Zambrano.

   Zover wij weten is een treinpas voor de lange afstand alleen mogelijk voor bijvoorbeeld 10 reizen op een vast traject. Andere Bontrens zijn meer regionaal (Cercanias). Wat wellicht interessant kan zijn is de flexibele Spanje treinpas. Hier kies je vooraf het aantal reizen dat je wilt maken.

   Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen.
   Veel plezier!

    
 5. Goedemorgen, ik reis zondag 16 februari 2020 naar Malaga. Het vliegtuig landt om 22:25 aan. Is er dan nog een mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar Malaga te reizen?

   
 6. Marc Roobrouck says:

  kan je vanuit Torremolinos met de trein naar Cordoba ?

   
  • Beste Marc,
   Je kunt vanuit Torremolinos met de trein naar Cordoba. Niet rechtstreeks, maar via het treinstation van Málaga (Maria Zambrano). Neem hiervoor eerst de trein C1 (of bus) naar het station van Malaga. Hier stap je over op de trein naar Cordoba. Deze kun je eventueel vooraf reserveren.

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *