Carnaval Malaga

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Carnaval Málaga 2022 – Beleef Carnaval in Malaga, de optocht en tradities

 

Carnaval Málaga 2022

Carnaval in Málaga is leuk om mee te maken. Wellicht anders dan in eigen land, maar zeker de moeite waard.

Wanneer is het Carnaval in Málaga 2022?
Carnaval in Malaga stad 2022 vindt plaats van 26 februari tot en met 6 maart.

Wat is er te doen tijdens carnaval in Málaga?

Humor, vrolijkheid en traditie. Carnaval in Málaga is wat ons betreft net wat eleganter dan in Nederland. Ook mensen die niks om carnaval geven weten het carnaval van Málaga te waarderen. Een volksfeest met leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Carnaval Málaga

Eten voor het carnavalsfeest begint

Geen Spaans feest zonder eten. Carnaval begint in Málaga met een zogenaamde previa. Op verschillende plaatsen in de stad worden gratis typische streekgerechten geserveerd.

Gran gala en verkiezing op Plaza de la Constitucíon

De eerste zaterdagavond begint met een groot gala op Plaza de la Constitución. Dit is de avond waarop de ‘God en Godin’ bekend worden (Dios Momo y la Diosa del Carnaval). Een zelfde verkiezing voor kinderen vindt plaats op zondagmiddag.

Daarnaast worden ook nimfen, prinsen en prinsessen gekozen. Ze lopen in een kleurrijke parade over Calle Larios. Allemaal in bijzondere kostuums.

Carnaval Malaga - optocht Malaga centrum

De grote optocht

Eén van de hoogtepunten tijdens de carnavalsdagen is de grote optocht. Dit is op de eerste zondag (vanaf 17:00 uur). Een bont gezelschap met wagens en groepen trekt door het centrum van Málaga.

Feestverlichting tijdens carnaval in Málaga

Carnaval Malaga - Feestverlichting

De feestverlichting van de kerstdagen is ook in gebruik tijdens carnaval.  Deze keer met carnavaleske versiering. Een leuke extra in de avonduren, waar je zeker even naar moet gaan kijken. Vooral de grote winkelstraat calle Larios is één grote lichtzee.

Dagelijks kun je van 19.00 tot 02.00 uur genieten van de lichtjes in Málaga.

Grappen en speciale carnavalsliedjes

In de weken voor carnaval is Málaga in de ban van een fanatieke competitie. Groepen strijden in de theaters om het winnende carnavalslied. De liedjes staan bol van humor. Vooral (lokale) politici en bekendheden worden hierbij niet gespaard.

Cabaret in de straten van Málaga

De groepen uit de theaters treden in de carnavalsweek op in de straten van Málaga. Het vormt een leuk cabaret op de verschillende hoeken van het oude centrum. Iedere carnavalsgroep brengt zijn eigen lied te gehore.

Malagueños waarderen de humor van deze groepen. Je zal regelmatig lachsalvo’s horen bij het maken van een goede grap. Kortom een vrolijk feest!

Málaga Drag Queens 

Op de eerste zaterdagavond is de ‘Drag Queen’ verkiezingen. Bijzondere en excentrieke creaties komen voorbij op het podium op Plaza de la Constitucion.

Carnaval Málaga

Batalla de las flores

Op de tweede zaterdagavond een waar ‘bloemengevecht’ gepland. Groepen lopen zingend en met muziek over winkelstraat Larios. Ze gooien met papieren bloemen naar elkaar en naar het publiek. Deze ‘Batalla de las flores’ is een enthousiast spektakel met veel lol en plezier.

Afsluiting carnaval op het strand

Na een goede maaltijd op Calle Larios, volgt het einde van het carnaval in Málaga. De begrafenis van El Boqueron (de ansjovis) staat symbool voor deze afsluiting.

Bewoners van Málaga worden in de volksmond ‘boquerones’ genoemd. De grote hoeveelheid vis die Málagueños eten heeft er vast iets mee te maken.

De ‘vis’ gaat op de laatste zondag van het centrum naar het strand van La Málagueta. Op het strand wordt hij verbrand en is het carnavalsfeest ten einde.

Tijdens carnaval vertrekt de vis om 17.00 uur richting het strand. Dit is in een kleine optocht. Aansluitend is de verbranding op Playa de la Malagueta. Einde: 20.00 uur.

Carnaval Malaga - vakantie Malaga

Bekijk ook de kalender op de website van Carnaval de Málaga voor het volledige programma (Spaans)

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *