Carnaval Malaga

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Carnaval Málaga 2020, – Beleef het carnavalsfeest in Malaga

 

Carnaval Málaga 2020

Carnaval in Málaga is leuk om mee te maken. Wellicht anders dan in eigen land, maar zeker de moeite waard.

Wanneer is het Carnaval in Málaga 2020?
Je kunt van 21 februari tot 1 maart genieten van het carnavalsfeest in Malaga stad.

Humor, vrolijkheid en traditie zonder polonaise. Carnaval in Málaga is wat ons betreft net wat eleganter dan in Nederland. Zelfs mensen die niks om carnaval geven weten er in Málaga van te genieten!

Carnaval Málaga

Eerst eten

Geen Spaans feest zonder eten. Carnaval begint met een zogenaamde previa. Op verschillende plaatsen in de stad worden gratis typische streekgerechten geserveerd.

Gran gala en verkiezing

Op de eerste zaterdagavond is er een groot gala met muziek op Plaza de la Constitución. Het is de avond waarop de ‘God en Godin’ bekend worden gemaakt (Dios Momo y la Diosa del Carnaval). Een zelfde verkiezing voor kinderen vindt plaats op zondagmiddag.

Daarnaast worden ook nimfen, prinsen en prinsessen gekozen. Ze mogen allemaal in een mooie parade over Calle Larios lopen. De prachtige kostuums zijn kleurrijk en rijkelijk versierd.

Carnaval Malaga - optocht Malaga centrum

Optocht

Een hoogtepunt is de grote optocht die op de eerste zondag (vanaf 17:00 uur) door het centrum van Málaga trekt.

Feestverlichting Málaga

Carnaval Malaga - Feestverlichting

De indrukwekkende feestverlichting van de kerstdagen is ook in gebruik tijdens carnaval.  Deze keer met carnavaleske versiering. Een leuke extra in de avonduren, waar je zeker even naar moet gaan kijken. Vooral de grote winkelstraat calle Larios is één grote lichtzee.

Dagelijks kun je van 19.00 tot 02.00 uur genieten van de lichtjes in Málaga.

Grappen en liedjes

Al weken voor carnaval is Málaga in de ban van een fanatieke competitie. Wekelijks strijden groepen in de theaters om het winnende carnavalslied. De liedjes staan bol van de humor, waarbij vooral (lokale) politici en bekendheden niet worden gespaard.

Cabaret op straat
De sketches en ‘scherpe’ liedjes van de competitie worden op straat ten gehore gebracht.

Malagueños kunnen deze humor wel waarderen. Uit de straten klinken regelmatig lachsalvo’s, het is een vrolijk feest!

Drag Queens 

Op de laatste zaterdagavond zijn er Drag Queen verkiezingen. De meest bijzondere en excentrieke creaties komen voorbij op Plaza de la Constitucion.

Carnaval Málaga

Afsluiting 

Na een goede maaltijd met alle deelnemers op Calle Larios, eindigt Carnaval in Málaga met de begrafenis van El Boqueron. De ansjovis is een symbool van de Málagueños.

Bewoners van Málaga worden in de volksmond ‘boquerones’ genoemd. De grote hoeveelheid vis die men in Málaga eet, heeft hier vast iets mee te maken.

Als afsluiter gaat deze ‘vis’ op de laatste zondag in een optocht van het centrum naar het strand van La Málagueta. Op het strand wordt hij verbrand. Hiermee komt er een einde aan het carnavalsfeest.

Carnaval Malaga - vakantie Malaga

 

Bekijk ook de kalender op de website van Carnaval de Málaga voor het volledige programma (Spaans)