Drie koningen Malaga

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Drie Koningen Málaga Spanje

 

In Spanje heerst er onder kinderen voorafgaand aan 5 en 6 januari een zelfde soort spanning zoals wij die kennen rondom Sinterklaas. Het gaat allemaal om Tres Reyes Magos ofwel drie koningen. De grote vraag is ook hierbij… krijg ik dit jaar wel of niet een cadeau?

Ben je rond deze dagen op vakantie in Málaga, dan ga je zeker iets merken van deze traditie.

Optocht Drie Koningen Málaga 2023 : 5 januari – vanaf Stadhuis/ Paseo del Parque

  • 17.00 uur: aankomst Driekoningen bij het stadhuis
  • 18.00 uur: vertrek optocht door Málaga centrum
    Route: start op Avda. de Cervantes, Plaza General Torrijos, Paseo del Parque, Plaza de la Marina, Alameda Principal, Puente de Tetuán, Calle Nazareno del Paso, Calle Hilera, Puente de la Esperanza, Calle Prim, Calle Atarazanas, Calle Puerta del Mar, Alameda Principal, Plaza de la Marina en eindigt op Cortina del Muelle. Vanaf hier lopen de Koningen vanaf Calle Alcazabilla naar de voorzijde van de Kathedraal waar ze een offer brengen aan de geboorte van Christus.

 

Schrijven naar de Drie Koningen en goed gedrag

Kinderen schrijven een brief aan de drie koningen met daarin hun wensen. Goed gedrag in het afgelopen jaar geeft meer zekerheid op een cadeau. Voorafgaand aan de intocht zijn de wijze heren vaak te vinden in een winkelcentrum of warenhuis, zoals El Corte Ingles. Dagelijks schudden ze hier vele kinderhanden en nemen alle uitgeschreven wensen aan.

Optocht drie koningen Málaga - 5 januari

Drie Koningen Málaga – de intocht

Aan het begin van de avond van 5 januari komen de drie koningen aan in een grote optocht. In Málaga zijn er behoorlijk grote wagens bij betrokken. Allemaal met een eigen thema en natuurlijk ook wat reclame. Vanaf de wagens worden handen vol met snoep naar de kinderen langs de kant gegooid. Kinderen zijn opgewonden en duiken met z’n allen (niet altijd zonder risico) op de snoepjes af.

Hoogtepunt van de optocht zijn de wagens met daarop de drie koningen. De wijzen worden bejubeld en zwaaien vanaf de wagen vriendelijk naar de kinderen.

Deze optocht is een erg leuk om eens te mee te maken wanneer je in Málaga bent. Een echte Spaanse traditie waar de kinderen helemaal in op gaan.

drie-koningen-malaga

6 januari feestdag Drie Koningen

De optocht van Drie Koningen (Cabalgata Reyes Magos) begint bij Plaza de general Torrijos, ter hoogte van het stadhuis van Málaga. Vervolgens trekt de parade grotendeels langs de buitenrand van het historisch centrum.

6 januari is een vrije dag in Spanje en meestal gezellig druk in de straten van Málaga. Kinderen zijn opvallend uitgelaten lopen rond met allerlei speelgoed. Dit komt door een nachtelijk bezoek van de drie koningen. In de nacht van 5 op 6 januari zijn ze zogenaamd langs geweest om cadeaus in huis achter te laten. Deze buit wordt door de kinderen met veel trots getoond.

Leuk om te weten
Kinderen die niet lief zijn geweest krijgen in eerste instantie carbón dulce. Deze zoete snoepje lijken op zwarte steenkool. In feite de Spaanse variant op de roe of de zak van Sinterklaas en een waarschuwing voor stoute kinderen.

 

TIP! Na Drie Koningen (7 januari) begint gelijk de uitverkoop/ rebajas. Een perfecte tijd om te shoppen in Málaga!

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *