Home / Malaga informatie – vakantie Málaga / Openbaar vervoer Málaga / Bus Málaga – Hoe werkt de bus in Málaga?

 

De bus in Málaga

Bus Málaga – De busverbindingen in Málaga zijn erg goed. De wijken van Málaga, plaatsen aan de Costa del Sol, het vliegveld, dorpen en steden in het achterland van Andalusië. Vrijwel alles is goed bereikbaar met de bus.

Samen met het overige openbaar vervoer in Málaga is er een prima netwerk van publiek transport.

Instappen maar! Maar let op, Malagueños houden niet van voordringen. Ze stappen één voor één in op volgorde van aankomst bij de halte. Is de rij niet duidelijk? Informeer even wie de laatste is.

 

Welke bus in Málaga?

Je kan in Málaga kiezen een verschillende bussen om mee te reizen.

 • Stadsbussen Málaga (EMT) 
  Met deze bussen kun je alle wijken in Málaga en het treinstation bereiken. Je stapt op bij de bushaltes
 • Airport Express / Linea A (EMT)
  De Airport Express is een rechtstreekse buslijn tussen Málaga airport en Málaga centrum. Je stap op bij de speciale bushaltes op de luchthaven en in het centrum.
 • Streek-/ provinciebussen (verschillende aanbieders)
  Met de streek- en provinciebussen kun je ondermeer reizen naar andere plaatsen aan de Costa del Sol en het achterland van Málaga (provincie Málaga/ Andalusië). Deze bussen gaan ook naar grote plaatsen zoals Granada en Sevilla. Vanuit Málaga vetrekken ook lange afstandsbussen naar steden in Spanje. Je stapt meestal op bij één van de twee busstations in Málaga.

 

Stadsbussen in Málaga (EMT)

Het busvervoer in de stad wordt verzorgd door busmaatschappij EMT. De bussen van EMT rijden diverse routes in de stad en de omliggende wijken. Veel van deze stadsbussen komen centraal uit bij Alameda Principal (de grote weg die vanaf Calle Larios in westelijke richting loopt). Ook in het verlengde bij Paseo del Parque vind je vrijwel alle buslijnen (weg tegenover het stadhuis).

Bij de haltes staan bustijden en bestemmingen in Málaga aangegeven.

 

Hoe werkt de bus in Málaga stad (stadsbussen EMT)?

De bus in Málaga werkt makkelijk. Afhankelijk van hoe vaak je gebruik wilt maken van de stadsbus in Málaga kun je kiezen uit verschillende opties:

 • Eénmalig reizen met de bus in Málaga stad – Hoeveel kost het?
  Maak je éénmalig gebruik van de bus? Dat kun je bij het instappen een ticket bij de chauffeur kopen. De prijs van een los ticket is € 1,40 per rit (2023). Je kan niet overstappen met een los ticket. Stap je over in een andere bus, dan betaal je opnieuw. Let op dat je klein geld op zak hebt. De chauffeur accepteert alleen biljetten tot vijf euro. Deze prijs is geldig in alle stadsbussen, met uitzondering van lijn A (airport express) daarvoor betaal je €4,- (2023).

 

 • Buspas bij vaker reizen met de stadsbus in Málaga
  Malaga bus hoe werkt het
  Wil je meer dan één keer gebruik maken van de stadsbus in Málaga of met meer personen? Dan is het meestal voordeliger of een buskaart te kopen. Dit is bekend onder de naam ‘bonobus’ of ‘tarjeta bus’. Deze kaart is niet gepersonaliseerd en begint bij 10 ritten. Je kan de kaart steeds opnieuw opwaarderen met 10, 20 of 30 ritten.Je mag overstappen op andere buslijnen met uitzondering van de airport express. Een rit is één uur geldig, daarna moet je de kaart opnieuw aanbieden bij het instappen. Je doet dit bij de kaartlezer (rode cirkel) hoor je de piep dan is je rit geactiveerd. Vervolgens gaat er een rit van je kaart af.

  Bij aanschaf van de kaart kies je voor 10, 20 of 30 ritten. Respectievelijk € 8,40 – €16,80 of €25,20 (2023). Goed om te weten, tot 30 juni 2023 geeft de EMT 50% korting op de 10 rittenkaart (4,20). Bij de eerste aanschaf betaal je éénmalig een borg van €1,90. Soms zijn de kaarten (bij een actie) ook gratis verkrijgbaar. Je koopt deze rittenkaart/ -pas bij de sigarenwinkels (‘estancos’), kiosken en het EMT kantoor op Alameda Principal 47. De kaart opwaarderen kan op dezelfde locaties of via de app van de EMT

 

 • Busabonnement stadsbussen in Málaga
  Verblijf je voor langere tijd in Málaga? Dan zijn er ook maand en jaarabonnementen beschikbaar. Deze zijn wel gepersonaliseerd. Je hebt hiervoor een pasfoto nodig, je paspoort, een inschrijving van de gemeente Málaga of een inschrijving van de universiteit. De EMT biedt verschillende maand-/ jaarkaarten aan voor jongeren, studenten en senioren.
  Bekijk hier alle busabonnementen in Málaga voor de stadsbussen >>>

 

Malaga Airport express – Bus van en naar het vliegveld

Hoe reis je met de bus van Málaga airport naar het centrum? Busmaatschappij EMT heeft hiervoor een speciale buslijn. Linea A of ook bekend als de Málaga Airport Express. Tussen 7.00 uur tot 00.00 uur vertrekt er vrijwel iedere 30 minuten een bus van of naar het vliegveld. De bus rijdt 7 dagen per week.

Een ticket voor de Airport Express koop in je in de bus bij de chauffeur of bij de aankomsthal van het vliegveld. De prijs voor een buskaartje is €4,- (2023). Je hoeft niet bij te betalen voor bagage. Betalen kan contant of met creditkaart.

De reistijd van de Málaga Airport Express is ongeveer 25 minuten. Haltes in het centrum vind je op Paseo del Parque (bij het stadhuis) en Alameda Principal (vlakbij de grote winkelstraat).

 

Goed om te weten
De trein in Málaga is een goed alternatief wanneer je accommodatie dichtbij Alameda Principal ligt. Vanaf de luchthaven sta je in 12 minuten aan het begin van deze centrale weg in het centrum. Wil je meer comfort? Neem dan een privé transfer.

 

Bus Málaga – busreizen in de provincie / Andalusië / Spanje

Malaga streekvervoer

Voor de regionale lijndiensten en de lange afstanden is er een samenwerkingsverband van verschillende busbedrijven. Op de centrale bustations staan op grote borden alle regionale buslijnen en de vertrektijden van en naar Málaga aangegeven.

Busstations Málaga

Naast de centrale haltes voor het stadsvervoer op Alameda Principal, zijn er nog twee andere stations in Málaga. Vanaf hier vertrekken vooral veel regionale buslijnen.

Busstation Malaga centrumEstación Muelle de Heredia (bus Málaga >> Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Torrox etc.)
(Avda. M. Agustín Heredia)
Centraal gelegen, vlak voor de haven van Málaga. Vanuit het centrum gezien rechts achter Plaza de la Marina (achter het toeristenbureau).
Je kunt hier opstappen voor een groot aantal plaatsen langs de kust zoals: Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Torrox en Nerja. Plaatsen in het binnenland zoals: Vélez-Málaga, Comares en Riogordo zijn vanaf hier ook bereikbaar.

Grote busstation MálagaEstación de Autobuses Málaga (bus Málaga >> Marbella, Alhuarin el Grande, Ronda etc.)
(Paseo de los Tilos)

Gelegen naast treinstation Maria Zambrano, even ten westen van het centrum.
Je kunt ook hier opstappen richting kustplaatsen als: Marbella, Torrox en Nerja. Landinwaarts gaan er ondermeer bussen naar: Alhaurín el Grande, Ronda, Coín, Pizarra, Álora en Colmenar. Lijnen voor langere afstanden binnen Spanje of Europa vertekken vanaf dit station.

Er zijn een aantal bestemmingen die vanaf beide stations te bereiken zijn.

 

De bussen in Málaga zijn over het algemeen prima om mee te reizen en voorzien van airconditioning. Bij langere afstanden gaat de reis vaak per touringcar.