De bus in Málaga

Bus Málaga – De busverbindingen in Málaga zijn erg goed. Verschillende wijken, plaatsen aan de Costa del Sol, het vliegveld en dorpen en steden in het achterland van Andalusië zijn goed bereikbaar. Samen met het overige openbaar vervoer in Málaga is er een prima netwerk van publiek transport.

Stadsbussen in Málaga

Het busvervoer in de stad wordt verzorgd door busmaatschappij EMT. De bussen van EMT rijden diverse routes in de stad en de omliggende wijken. Veel van deze stadsbussen komen centraal uit bij Alameda Principal (de grote weg die vanaf Calle Larios in westelijke richting loopt). Bij de haltes staan de bustijden en bestemmingen in Málaga aangegeven. Een buskaartje is in vergelijking met Nederland over het algemeen goedkoper. Je kunt deze tijdens het instappen bij de chauffeur kopen.

Bus Málaga – vervoer in de provincie en in Andalusië

Malaga streekvervoer

Voor de regionale lijndiensten en de lange afstanden is er een samenwerkingsverband van verschillende busbedrijven. Op de centrale bustations staan op grote borden alle regionale buslijnen en de vertrektijden van en naar Málaga aangegeven.

Busstations Málaga

Naast de centrale haltes voor het stadsvervoer op Alameda Principal, zijn er nog twee andere stations in Málaga. Vanaf hier vertrekken vooral veel regionale buslijnen.

Busstation Malaga centrumEstación Muelle de Heredia (bus Málaga >> Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Torrox etc.)
(Avda. M. Agustín Heredia)
Centraal gelegen, vlak voor de haven van Málaga. Vanuit het centrum gezien rechts achter Plaza de la Marina (achter het toeristenbureau).
Je kunt hier opstappen voor een groot aantal plaatsen langs de kust zoals: Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Torrox en Nerja. Plaatsen in het binnenland zoals: Vélez-Málaga, Comares en Riogordo zijn vanaf hier ook bereikbaar.

Grote busstation MálagaEstación de Autobuses Málaga (bus Málaga >> Marbella, Alhuarin el Grande, Ronda etc.)
(Paseo de los Tilos)

Gelegen naast treinstation Maria Zambrano, even ten westen van het centrum.
Je kunt ook hier opstappen richting kustplaatsen als: Marbella, Torrox en Nerja. Landinwaarts gaan er ondermeer bussen naar: Alhaurín el Grande, Ronda, Coín, Pizarra, Álora en Colmenar. Lijnen voor langere afstanden binnen Spanje of Europa vertekken vanaf dit station.

Er zijn een aantal bestemmingen die vanaf beide stations te bereiken zijn.

Bus Málaga Airport

EMT lijn A is een express die tussen 7.00 uur tot 24.00 uur rijdt. Deze rijdt continue heen en weer tussen het centrum en het vliegveld. De reistijd is ongeveer 20 minuten. Haltes in het centrum zijn Paseo del Parque en Alameda Principal.

 

De trein in Málaga is een goed alternatief wanneer je accommodatie dichtbij Alameda Principal ligt. Vanaf de luchthaven sta je in 12 minuten aan het begin van deze centrale weg in het centrum.

De bussen in Málaga zijn over het algemeen prima om mee te reizen en voorzien van airconditioning. Bij langere afstanden gaat de reis vaak per touringcar.