Kerst Malaga - winter Malaga

Home / Evenementen Málaga – wat en wanneer? / Kerst Málaga – Alles over de feestdagen in Málaga

 

December en kerst in Málaga

Misschien is deze stad niet de eerste bestemming waar je bij een kerstvakantie aan denkt, maar Málaga geeft je wel degelijk het echte kerstgevoel. Je mist in Andalusië niks van de feestdagen, want de Spanjaarden maken er echt een gezellig feest van.

Tip! Ontvang onze GRATIS december special en Málaga tips in je mailbox. Kijk hier en meld je aan als je deze special vol tips, leuke weetjes en handige informatie wilt ontvangen.

Kerstverlichting Málaga centrum

Kerstverlichting Malaga

Het historisch centrum van Málaga is in december omgetoverd tot een waar sprookje. Calle Larios is vol met fonkelende lichtjes en ook de omliggende straten zijn volledig ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Ieder jaar is het weer een verrassing hoe de verlichting er uit zal zien.

De bomen op Alameda Principal worden ‘aangekleed’ met duizenden lampjes. Het geeft een betoverend effect. Pleinen zoals Plaza de la Merced, Plaza de la Constitución en Plaza de la Marina zijn eveneens feestelijk verlicht. Bij de laatste twee staan hoge (moderne) kerstbomen.

Een avondwandeling door Málaga is deze tijd van het jaar extra leuk!

 

Kerstverlichting wanneer?

De kerstverlichting in Málaga wordt ieder jaar traditioneel door de burgemeester of een ander bekend persoon uit Málaga ontstoken.

In 2019 gaat de verlichting aan op de laatste vrijdag van de maand, dit is vrijdag 29 november rond 18.30 uur. Drie keer per avond is er een lichtshow, lees hier alles over de kerstverlichting in Málaga 2019

De kerstverlichting is vervolgens dagelijks aan tot Drie Koningen op 6 januari. De afgelopen jaren bleef de feestverlichting deels hangen voor Carnaval de Málaga.

 

Kerststallen in Málaga

Kerst in Málaga - Vakantie Málaga december

Een andere traditie zijn de ‘belenes‘ ofwel de kerststallen. Vanaf begin december worden ze opgebouwd. Broederschappen en andere organisaties maken de meest geweldige kerstallen.

De kerststallen zijn op verschillende plaatsen in Málaga te vinden. tegen. Alleen al in het historisch centrum kun je meer dan 20 kerststallen bezoeken.

Behalve bij de broederschappen en musea zijn er ook kerststallen te zien bij de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief.

De hele maand december zijn de stallen/ voorstellingen te bezichtigen, zowel in de ochtend als in de avond. Over het algemeen zijn ze in de middag gesloten.

 

Kerstmarkten in Málaga

Kerstmarkt Malaga

Bij de feestdagen hoort natuurlijk ook een kerstmarkt. Vanaf begin december zijn er tal van activiteiten rondom de kerstmarkt op Muelle Uno (haven). Daarnaast staat er vanaf begin december een kerstmarkt op de wandelboulevard van Paseo del Parque.

Beleef de feestdagen in Málaga

Kathedraal Malaga tijdens kerst - december

De tradities voorafgaand aan kerst komen in Spanje grotendeels overeen met andere landen. In de maand december zijn de winkels versierd en gaan de mensen op zoek naar cadeaus voor familie en vrienden.

Restaurants in Málaga zijn in de week voor kerst vooral goed bezet met groepen. Collega’s sluiten ook hier het jaar graag af met een gezellig diner of een kerstborrel.


Geen e-mail ontvangen binnen 30 minuten? Controleer ook even je spambox

 

Belangrijke dagen Málaga in december:

22 december – kinderen krijgen vakantie en de trekking van de grote Spaanse loterij El Gordo (‘de dikke’)

24 december – Nochebuena (kerstavond) een gezellige avond met familie, vaak afgesloten met een nachtmis

25 december – Dia de navidad, kerstdag. Spanje kent geen 2e kerstdag zoals in Nederland. De grote cadeaus krijgen de kinderen tijdens Los Reyes Magos op 6 januari (Driekoningen).

28 december – Geen betrekking op kerst maar leuk om te weten, Día de los Santos Inocentes. Een dag dat er vooral veel grappen worden uitgehaald. Het is de Spaanse variant op 1 april.

31 december – Oudejaarsdag

Alle feestdagen zijn pas echt ten einde na Drie Koningen op 6 januari. Al begint voor velen dan het echte feest, omdat vanaf dat moment de uitverkoop begint 😉

 

 

 
 

9 Comments

 1. Kerstverlichting Malaga 2019 staat bij dat het vrijdag 30 november is. Maar dat klopt niet. Is het vrijdag 29 november of zaterdag 30 november?

   
  • Beste Katja,
   Bedankt voor je bericht. De kerstverlichting in Málaga gaat in 2019 voor het eerst aan op vrijdag 29 november. Inmiddels is de datum gecorrigeerd in bovenstaand artikel.
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 2. Ineke de Klerk says:

  Dank, super leuke info voor de feestdagen. Had jullie mooie en zeer informatieve magazine ‘Beleef Malaga’ al als glossy in huis, ziet er zeer verzorgd uit, complimenten.
  We gaan tijd tekort komen, en verheugen ons er enorm op. Mijn review volgt.
  Groet Ineke

   
 3. Vangheluwe says:

  Beste,is er in december nog mooi weer in Malaga?

   
  • Hallo,
   Het weer in Málaga in december kan erg aangenaam zijn, maar uiteraard kunnen we niks voorspellen. Een regenbui kan zomaar in deze tijd van het jaar. Over het algemeen kent december vaak goede dagen waarbij het kwik soms tot 20 graden kan oplopen. Je kunt dan goed op het terras zitten. In de avonduren koelt het wel af. Een trui of jas is dan geen overbodige luxe.
   Groetjes uit Málaga!
   Gerard & Jacqueline

    
 4. Cocx Mj Kunen says:

  ik verhuis definitief, dus eigenlijk emigreer 15 december naar deze mooie stad

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *