Processies Pasen Malaga
 

Eén processie in Málaga op Paaszondag

Paaszondag heet staat in het Spaans ook bekend als ‘Domingo de Resurrección’. Het is de zondag van de verrijzenis. Na een week met meerdere processies per dag is er op zondag ‘slechts’ één afsluitende processie in Málaga.

Deze processie begint zondagochtend om 10:00 uur. Om 15.00 uur eindigt de processie. Het is de laatste processie van de Semana Santa in Málaga. Hierin lopen vertegenwoordigers mee van alle broederschappen in Málaga.

Waar is de processies in Málaga op Paaszondag te zien?

(klik op de afbeelding voor een grote weergave)

Semana Santa Malaga

In het tijdschema van Paaszondag in Málaga zie je per half uur in welke straat de processie te zien is.

Route

De processie gaat via een ‘aanlooproute’ naar het officiële deel van de route (roze) in het centrum.

Download hier het tijdschema voor eerste Paasdag

Let op! Bij regen kan het programma of de route wijzigingen.

 

Achtergrond informatie processie eerste Paasdag in Málaga

Een gezamenlijke processie op Paaszondag

De enige processie op Paaszondag is niet van een broederschap. Deze processie is georganiseerd door ‘Agrupación de Cofradías’. Je kan dit zien als de vereniging waarbij de broederschappen zijn aangesloten.


Nazarenos van alle aangesloten broederschappen lopen mee in deze processie. Vandaar dat je hierbij tunieken ziet in allerlei verschillende kleuren.

De vereniging van broederschappen is opgericht in 1921. Sinds die tijd bestaat ook deze traditie van een gezamenlijke processie op de laatste zondag van de Semana Santa.

Het vertrek van de twee tronen is om 10:00 uur vanuit de San Julian kerk (zie locatie Google maps)

 

Download ook de complete  Semana Santa gids

Heb je de Semana Santa Special nog niet gedownload? Vraag ‘m dan nu aan. Je leest hierin nóg meer achtergrondinformatie over de Semana Santa in Málaga inclsuief alle details per processie.

 

Reisgids vergeten? Download nu het e-Book

Reisgids Malaga digitaal stadsgids

Je bent je reisgids vergeten, maar je wilt graag meer zien van Málaga? Download nu je e-book van de Málaga reisgids. Deze digitale reisgids bevat een speciale versie die is gemaakt voor je smartphone. Zo heb je alle hoogtepunten en mooie routes bij de hand.