Markt Malaga - Mercado
 

De overdekte centrale markt in Málaga is te vinden in het historisch centrum. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! Eén van de top bezienswaardigheden in Malaga.

Mercado Atarazanas is de grootste markt in het centrum van Málaga. De markthal is bijvoorbeeld een stuk groter dan Mercado de Salamanca in de centrumwijk El Molino.

Markt Malaga - vakantie Malaga

Markthal Malaga, heerlijk vers

Er is een grote keuze aan verse voedingsmiddelen op deze markt. Een geliefde plaats onder de Málagueños om hun verswaren in te slaan.

Het marktgebouw is onderverdeeld in grote 3 hallen. Eén met vlees, één met verse vis en één met verse groenten en fruit. Daarnaast kun je ook kaas en noten op deze markt kopen.

Tip! Bekijk onderstaande video en proef de sfeer.

Lekker proeven!

Amandelen en klein fruit worden door de verkopers regelmatig aangeboden om te proeven. Van opdringerigheid is geen sprake, de verkopers zijn vooral trots op hun producten. Ze weten dat de goede smaak vaak voldoende is om de klant te overtuigen. Voor je het weet loop je voor weinig geld met een tas vol heerlijkheden naar buiten.

Markt Malaga - Mercado

Tussen de verswaren kom je kleine barretjes tegen. Al staande genieten kooplieden en bezoekers hier van een tapas en een drankje. Je komt overigens ook veel marktbezoekers tegen in de oudste bodega van Málaga. Deze ligt dichtbij de markt. Je kunt hier de typische zoete Malaga wijn proeven.

Hoewel de markt een plaats is om boodschappen te doen kun je deze markt ook prima in het rijtje van ‘must sees’ in Málaga opnemen. Een heerlijke plaats of sfeer te proeven!

Tapas eten op de markt

Van al die lekkere verswaren krijg je honger 😉 Op de markt vind je verschillende barretjes waar je overheerlijke tapas kunt bestellen. Zo van de markt direct voor je klaargemaakt, veel verser kan niet.

Openingstijden markt Málaga

Van maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 14.00 uur (de terrasjes en barretjes blijven vaak langer open). Let op! Op maandag is de visafdeling grotendeels gesloten omdat er direct na het weekend geen verse vis is.

Meer over deze markt

Historie Mercado Atarazanas

De historie van deze locatie ligt in de Moorse tijd. Kenmerkend is de poort in Arabische stijl die als hoofdingang van de markt dient. De poort was onderdeel van de oude stadsmuur.

De locatie werd gebruikt om schepen te herstellen. De naam ‘Atarazanas’, Moors voor scheepswerf, komt hier vandaan.

Destijds lag de waterlijn tot aan de oude stadsmuur, de voorkant van de huidige markt. Het gebied tussen de haven en de markt is pas later drooggelegd en bebouwd.

Later is Mercado Atarazanas gebruikt als militaire opslag en hospitaal. In 1868 werd besloten om het gebouw te slopen. Tussen 1876 en 1879 is de huidige markt gebouwd in een Neo Múdejar stijl met veel metaal. De achtergevel is voorzien van gekleurd glas. Hierin zie je diverse taferelen uit het verleden van deze locatie terug.

Adres markt: calle Atarazanas, Málaga[/box]

Extra Tip!

Deze markt ligt ook op de route van de stadswandeling. Deze wandeling vind je in de Beleef Málaga reisgids.

Reisgids MalagaBestel nu je reisgids

Haal het beste uit je stedentrip

 

 

 

 
 

11 Reacties

 1. Het is een hele belevenis deze prachtige markt. Wij komen er ook regelmatig en altijd ook voor de heerlijke tapas. Malaga blijft ons boeien!!

   
  • Bedankt voor je bericht Alice!
   Deze markt is echt een genot, leuk dat jullie het ook zo ervaren.
   Groeten uit Málaga, Gerard en Jacqueline

    
 2. Wat een vissoorten liggen er uitgespreid een complete markt in een gebouw. Trouwens dat boek beleef malaga moet je zeker kopen. Een must voor iedere Malaga bezoeker hoop nog op een vervolg van de omgeving van Malaga.

   
 3. Wel opletten: de hal met verse vis is ’s maandags gesloten. De vissers varen namelijk ’s zondags niet uit en dus is er de dag daarop geen verse vis.

   
  • Hallo Frank,
   Bedankt voor deze goede opmerking. Op maandag zijn er slechts een paar viskramen open, maar die hebben alleen ingevroren vis. Deze zijn een stuk minder interessant dan de kramen met verse vis.
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    
 4. Jaarlijks komen we in in Malaga (liefst 2-3-4 keer) en altijd ga ik (eigenaar van een slagerij) mijn pincho kruiden kopen in deze markthal, vers, eerlijk en lekker voor onze pincho de pollo spiezen voor bbq of gourmet.Onder de noemer van eigen import.

   
  • Hoi Tom,
   We begrijpen je helemaal 😉 We zijn er zelf ook liefhebber van. Overigens ook van de albondigaskruiden (gehaktballetjes in tomatensaus).
   Groetjes uit Málaga
   Gerard en Jacqueline

    
 5. rien van hoeve says:

  Super inderdaad. Op veel plekken, ook in Spanje, is de Mercado gereduceerd tot een toeristisch puntje. Hier is het nog allemaal echt. Maar is men ook niet te beroerd om 8 grote aarbeien voor je in een zakje te doen óf een halve worst in een vetvrij papiertje aan te reiken.

   
  • Hola Rien,

   Bedankt voor je reactie en leuk om te lezen hoe je deze markt hebt ervaren. De bewoners van Málaga maken nog veel gebruik van deze markt dat scheelt veel 😉

   Groet,
   Gerard – Beleef Málaga

    
 6. Hellen Feijen says:

  Echt een typische Spaanse markt, mooi gebouw, en eerlijke heerlijke producten. Aan te raden, neem een verse vis tapa bij de kleine barretjes.

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *