Markt Malaga - Mercado

Home / Málaga bezienswaardigheden / Monumenten en gebouwen Málaga / Markt in Málaga – Mercado Atarazanas

 

De overdekte centrale markt in Málaga is te vinden in het historisch centrum. Levendig en geweldig om doorheen te lopen!

Mercado Atarazanas is de grootste markt in het centrum van Málaga. De markthal is bijvoorbeeld een stuk groter dan Mercado de Salamanca in de centrumwijk El Molino.

Markt Malaga - vakantie Malaga

Versmarkt

Er is een grote keuze aan verse voedingsmiddelen op deze markt. Een geliefde plaats onder de Málagueños om hun verswaren in te slaan.

Het marktgebouw is onderverdeeld in grote 3 hallen. Eén met vlees, één met verse vis en één met verse groenten en fruit. Daarnaast kun je ook kaas en noten op deze markt kopen.

Tip! Bekijk onderstaande video en proef de sfeer.

Lekker proeven!

Amandelen en klein fruit worden door de verkopers regelmatig aangeboden om te proeven. Van opdringerigheid is geen sprake, de verkopers zijn vooral trots op hun producten. Ze weten dat de goede smaak vaak voldoende is om de klant te overtuigen. Voor je het weet loop je voor weinig geld met een tas vol heerlijkheden naar buiten.

Markt Malaga - Mercado

Tussen de verswaren kom je kleine barretjes tegen. Al staande genieten kooplieden en bezoekers hier van een tapas en een drankje. Je komt overigens ook veel marktbezoekers tegen in de oudste bodega van Málaga. Deze ligt dichtbij de markt. Je kunt hier de typische zoete Malaga wijn proeven.

Hoewel de markt een plaats is om boodschappen te doen kun je deze markt ook prima in het rijtje van bezienswaardigheden in Málaga opnemen. Een heerlijke plaats of sfeer te proeven!

Tapas eten

Van al die lekkere verswaren krijg je honger 😉 Op de markt vind je verschillende barretjes waar je overheerlijke tapas kunt bestellen. Zo van de markt direct voor je klaargemaakt, veel verser kan niet.

Openingstijden markt Málaga

Van maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 14.00 uur (de terrasjes en barretjes blijven vaak langer open). Let op! Op maandag is de visafdeling grotendeels gesloten omdat er direct na het weekend geen verse vis is.

Meer over deze markt

Historie Mercado Atarazanas

De historie van deze locatie ligt in de Moorse tijd. Kenmerkend is de poort in Arabische stijl die als hoofdingang van de markt dient. De poort was onderdeel van de oude stadsmuur.

De locatie werd gebruikt om schepen te herstellen. De naam ‘Atarazanas’, Moors voor scheepswerf, komt hier vandaan.

Destijds lag de waterlijn tot aan de oude stadsmuur, de voorkant van de huidige markt. Het gebied tussen de haven en de markt is pas later drooggelegd en bebouwd.

Later is Mercado Atarazanas gebruikt als militaire opslag en hospitaal. In 1868 werd besloten om het gebouw te slopen. Tussen 1876 en 1879 is de huidige markt gebouwd in een Neo Múdejar stijl met veel metaal. De achtergevel is voorzien van gekleurd glas. Hierin zie je diverse taferelen uit het verleden van deze locatie terug.

Adres markt: calle Atarazanas, Málaga[/box]

Extra Tip!

Deze markt ligt ook op de route van de stadswandeling. Deze wandeling vind je in de Beleef Málaga reisgids.

Reisgids MalagaBestel nu je reisgids

Haal het beste uit je stedentrip

 

 

 

 
 

11 Comments

      Reactie of vraag

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *